Élmu Ngareuwaskeun Di Balik Pangaruh sareng Persuasi

kumaha cara ngarayu pangaruh

Kuring parantos nyuarakeun ngeunaan hinaan kuring dina panacea pang anyarna kumaha pangaruh pamasaran nuju dijual online. Sedengkeun kuring yakin influencer gaduh jangkauan hébat sareng sababaraha Pangaruh, kuring henteu percanten yén aranjeunna ngagaduhan kakuatan pujukan pikeun bebas tina faktor séjén. Pangaruh pamasaran masih meryogikeun strategi saluareun ngalungkeun sababaraha tikét dina influencer atanapi kéngingkeun retweet.

Numutkeun ka Dr. Robert B. Cialdini, panulis ti Pangaruh: Élmu sareng Prakték (Édisi 5), Abdi tiasa kana hiji hal. Analisis anjeunna mendakan yén aya 6 kepala sekolah universal pikeun mangaruhan sareng ngarayu jalma:

  1. timbal balik - kawajiban pikeun masihan deui naon anu anjeun tampi ti batur.
  2. Skarcitas - jalma hoyong langkung seueur tina hal-hal éta anu kirang tina.
  3. wibawa - jalma bakal nuturkeun kalungguhan ahli anu dipercaya jeung berpengetahuan.
  4. konsistensi - diaktipkeun ku milarian sareng nyungkeun komitmen awal alit anu tiasa dilakukeun.
  5. liking - jalma resep nyarios enya pikeun anu aranjeunna pikaresep.
  6. Konsensus - jalma bakal ningali kana kalakuan batur pikeun nangtukeun sorangan.

ieu infographic ti everreach ngagambarkeun 6 prinsip universal Pangaruh sareng Persuasi:

6-elemen-pérsuasi-infographic

Ieu paguneman anu lengkep ngeunaan Pangaruh sareng Persuasi dina pidéo animasi tina Pangaruh Nalika Damel (IAW):

One comment

  1. 1

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.