Kalkulator: Ngitung Ukuran Sampel Minimum Survey anjeun

Kalkulator Online Pikeun Ngitung Ukuran Sampel Pikeun Ukur

Ngembangkeun survey sareng mastikeun anjeun gaduh réspon anu valid yén anjeun tiasa dumasar kana kaputusan bisnis anjeun peryogi sakedik kaahlian. Kahiji, anjeun kedah pastikeun patarosan anjeun ditaros kalayan cara anu henteu bias réspon. Kadua, anjeun kedah pastikeun anjeun survey cukup jalma pikeun kéngingkeun hasil anu sah sacara statistik.

Anjeun teu kedah naros ka unggal jalma, ieu padamelan padamel sareng lumayan mahal. Perusahaan panilitian pasar damel pikeun kéngingkeun tingkat kapercayaan anu luhur, margin kasalahan anu handap bari ngahontal jumlah minimum panarima anu diperyogikeun. Ieu katelah anjeun ukuran sampelna. Anjeun sampling perséntase tinangtu tina populasi umum anu pikeun ngahontal hasil anu nyayogikeun tingkat kapercayaan pikeun ngesahkeun hasilna. Ngagunakeun rumus anu ditarima sacara lega, anjeun tiasa nangtoskeun anu valid ukuran sampelna anu bakal ngagambarkeun populasi sacara gembleng.



Upami anjeun maca ieu ngalangkungan RSS atanapi email, klik kana situs pikeun ngagunakeun alatna:

Ngitung Ukuran Sampel Survey Anjeun

Kumaha Karya Sampling?

Formula pikeun Nangtoskeun Ukuran Sampel Minimum

Formula pikeun nangtoskeun ukuran conto minimum anu diperyogikeun pikeun populasi anu sapertos ieu sapertos kieu:

S = \ frac {\ frac {z ^ 2 \ kali p \ kénca (1-p \ katuhu)} {e ^ 2}} {1+ \ kénca (\ frac {z ^ 2 \ kali p \ kénca (1- p \ katuhu)} {e ^ 2N} \ katuhu)}

Emana:

  • S = Ukuran sampel minimum anjeun kedah survey dibéré input anjeun.
  • N = Total ukuran penduduk. Ieu ukuran segmen atanapi populasi anu anjeun pikahoyong ngaevaluasi.
  • e = Margina Kasalahan. Iraha anjeun nyonto populasi, bakal aya margina kasalahan dina hasilna.
  • z = Kumaha yakin anjeun yén populasi bakal milih jawaban dina kisaran anu tangtu. Perséntase kapercayaan ditarjamahkeun kana z-skor, jumlah simpangan standar proporsi anu ditangtoskeun jauh tina rata-rata.
  • p = Simpangan standar (dina hal ieu 0.5%).

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.