Hapunten Disqus, Abdi Pameget Ayeuna!

Kira-kira sataun katukang, lumayan sababaraha sistem koméntar muncul - kalebet SezWho, IntenseDebate sareng Disqus. Kuring kuat ngalawan sadayana tapi SezWho kumargi anu sanésna ngamuat koméntar ngalangkungan JavaScript sareng henteu nyimpen komentar sacara lokal. Masalahna sareng JavaScript nyaéta yén éta dimuat dina browser, sanés di sérver ... janten nalika mesin pencari ngorondang halaman, éta bakal katémbong henteu robih sanaos aya koméntar. Sataun saterusna sareng bentang