Pakakas Anu Hubungan Data Naon anu Dipaké ku Pamasar pikeun Ngukur sareng Nganalisis?

Salah sahiji tulisan anu paling sering dibagikeun anu kantos kami tulis nyaéta ngeunaan naon analitik sareng jinis alat analitik anu sayogi pikeun ngabantosan para pemasar ngawaskeun kinarya, nganalisis kasempetan pikeun paningkatan, sareng ngukur réspon sareng paripolah pangguna. Tapi alat naon anu dianggo pemasar? Numutkeun ka survey panganyarna Econsultancy urang, Pemasar nganggo analytics wéb anu luar biasa, maka Excel, analytics sosial, analytics mobile, A / B atanapi uji coba multivariat, basis data hubungan (SQL), platform intél bisnis, manajemén tag, solusi atribusi, otomatisasi kampanye,