Tailwind CSS: Kerangka CSS Utiliti-Mimiti sareng API pikeun Gancang, Desain Responsif

Kerangka Tailwind CSS

Sedengkeun kuring jero kana tech unggal dinten, kuring henteu ngagaduhan seueur waktos sakumaha kuring hoyong bagikeun integrasi rumit sareng otomatisasi anu diterapkeun ku perusahaan kuring pikeun palanggan. Ogé, kuring henteu gaduh seueur waktos pamanggihan. Kaseueuran téknologi anu kuring tuliskeun nyaéta perusahaan anu milarian Martech Zone ngaliput aranjeunna, tapi unggal-unggal sakali - utamina ngalangkungan Twitter - kuring ningali sababaraha buzz ngeunaan téknologi anyar anu kuring kedah bagi.

Upami anjeun damel dina desain wéb, pamekaran aplikasi sélulér, atanapi bahkan ngan ukur nyetél sistem manajemen kontén, anjeun panginten atos merjuangkeun gaya bersaing dina sababaraha lembar gaya. Malah ku pakakas pangwangunan anu luar biasa anu diwangun dina unggal peramban, nyukcruk sareng meresihan CSS tiasa meryogikeun seueur teuing waktos sareng tanaga.

CSS Frameworks

Dina taun-taun ayeuna, désainer parantos ngalakukeun padamelan anu saé pisan pikeun ngaleupaskeun kumpulan gaya anu disiapkeun sareng siap dianggo. CSS Stylesheets ieu langkung dikenal salaku CSS Frameworks, nyobian nampung sadaya gaya anu béda sareng kamampuan responsif ambéh pamekar ngan saukur ngarujuk kerangka tibatan ngawangun file CSS ti mimiti. Sababaraha kerangka anu populér nyaéta:

  • Bootstrap - kerangka anu mekar langkung ti dasawarsa, mimiti dikenalkeun ku Twitter. Éta nawiskeun fitur anu henteu kaetung. Éta ngagaduhan kakurangan, meryogikeun SASS, sesah ditimpa, gumantung kana JQquery, sareng lumayan seueur dimuatna.
  • Manggih - kerangka bersih anu ramah pikeun pamekar sareng teu gumantung kana JavaScript.
  • pandemen - kerangka CSS langkung umum sareng tiasa dianggo anu ngagaduhan seueur komponén anu gampang disaluyukeun. Salaku tambahan, aya Yayasan pikeun Email jeung Gerak UI pikeun animasi.
  • Kit UI - gabungan HTML, JavaScript, sareng CSS pikeun maju-hareup anjeun dikembangkeun gancang sareng gampang.

Kerangka Tailwind CSS

Sedengkeun kerangka anu sanés damel saé pisan pikeun nampung elemen panganteur pangguna anu populér, Tailwind ngagunakeun metodologi anu katelah CSS Atom. Pondokna, Tailwind sacara biologis ngatur nami kelas nganggo basa alam pikeun ngalakukeun naon anu aranjeunna nyarioskeun. Janten, nalika Tailwind henteu ngagaduhan perpustakaan komponén, kamampuan pikeun gampang ngawangun antarbeungeut anu responsif, responsif ku ngan ukur ngarujuk nami kelas CSS anu anggun, gancang, sareng teu aya bandinganana.

Ieu sababaraha conto anu saé pisan:

Grids CSS

kolom css ngamimitian kolom grid

Gradién CSS

gradién css

CSS pikeun Pangrojong Mode Gelap

modeu poék css

Tailwind ogé ngagaduhan anu hébat penyuluhan aya pikeun VS Code supados anjeun tiasa gampang ngaidentipikasi sareng ngalebetkeun kelas tina éditor kode Microsoft.

Malah langkung akalna, Tailwind sacara otomatis ngaleungitkeun sadayana CSS anu henteu dianggo nalika ngawangun pikeun produksi, anu hartosna bundel CSS akhir anjeun anu pangleutikna anu tiasa janten. Nyatana, seueur proyek Tailwind ngintunkeun kirang ti 10kB CSS kana klien.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.