Ngobrol Jurusan IT anjeun kana Firefox

Saur kuring kuring parantos manja pisan nalika ngeunaan departemén IT. Kuring ngajalankeun jaringan dina padamelan munggaran kuring sareng jalmi anu gaduh sadaya cocooan di jurusan (salain ti Sutradara kuring nalika éta, kuring sok ngagaleuh heula kanggo anjeunna).

Pindah antara padamelan anu béda dina Marketing sareng Teknologi parantos nempatkeun kuring dina dua sisi panto IT janten kuring terang kumaha frustasi éta henteu ngagaduhan alat anu anjeun peryogikeun. Sanaos langkung sesah pikeun didukung, kuring yakin pisan yén téknologi kedah nyandak kamajuan sareng efisiensi. Éta henteu tiasa ngalakukeun éta upami anjeun dikonci. Sobat dalit abdi Adam Leutik, anu ngalir a Perusahaan Pamasaran Mobile di dieu di Indianapolis, nempatkeun éta sampurna ... nyaéta departemen IT anjeun ngamungkinkeun para anjeun atanapi nganonaktifkeun anjeun?

Abdi deui di sisi Marketing sareng panto padamelan ayeuna kuring sareng nyobian maénkeun aturan - tapi henteu gampang. Kuring terang sadayana perangkat lunak anu sampurna di ditu anu ngalirkeun dinten kuring - sareng kuring henteu tiasa nganggo salah sahiji waé. Kuring bahkan dina PC ayeuna sanés Mac satia kuring. Éta rada ngarareunah.

Abdi siap pikeun tantangan, sanaos! Daripada ngaragap (di luar blog kuring), kuring maénkeun aturan anu pangsaéna sareng kuring nyobian terang naon anu tiasa ditulungan. Salah sahiji panyalametkeun pangbadagna kuring nyaéta ngajalankeun Firefox. Henteu ngan ukur mangrupikeun panyungsi anu hadé, tapi tambihan anu leres-leres lumayan luar biasa:

  • FireFTP - mangrupikeun aplikasi FTP anu hébat anu kuring tiasa ngajalankeun langsung di Firefox. Gratis (tapi punten nyumbang - satengah tina sadaya sumbangan angkat ka amal). Éta ngagaduhan sadayana anu anjeun peryogikeun pikeun klien FTP anu mantap!
  • Twitbin - nyaéta klien Twitter anu ngalir langsung dina sidebar Firefox. Éta henteu lancar sakumaha ngajalankeun klien anjeun nyalira, sapertos Ngagelebug, tapi éta trikna. Kuring miharep aranjeunna nempatkeun sababaraha tab di luhurna supados langkung gampang tina balesan kana pesen langsung, jst.
  • Firebug - teu aya alat anu langkung saé dina pasaran pikeun ngabantosan anjeun pikeun ngungkulan masalah HTML, CSS sareng JavaScript sareng halaman wéb anjeun. Hoyong ngagali jero kumaha situs sanésna ngawangun épék tiis? Firebug luar biasa!
  • ColorZilla - Kantos kedah kaluar warna halaman wéb? Alat alit anu saé pikeun ngalaksanakeunana!
  • Greasemonkey - tambahan anu luar biasa anu ngamungkinkeun anjeun nyerat sareng ngalebetkeun skrip anjeun nyalira kana halaman. Aya jutaan naskah GreaseMonkey anu matak di ditu anu tiasa ngabantosan anjeun nganggo gmail sareng sajumlah aplikasi sanés. Parios Greasespot kanggo anu pangénggalna!

    UPDATE: Anggo PERHATOSAN sareng Greasemonkey, aya skrip di luar sana anu bakal nyobian néwak inpormasi login pikeun halaman wéb finansial.

  • CoolIris - tambihan anu luar biasa pikaresepeun anu ngajantenkeun PC atanapi Mac anjeun kana monster browsing Media!

  • Jam rubah - naha timezones ngabingungkeun anjeun? Ieu tambihan sakedik gunana anu tiasa nyayogikeun anjeun waktos-waktos ayeuna di dunya.
  • ScribeFire - malah aya éditor blog anu tiasa anjeun lebet kana Firefox anu ngamangpaatkeun XML-RPC, standar salami paling platform blogging pikeun ngeposkeun kontén. Kuring henteu nganggo anu ieu, kuring condong nempel kana éditor ol dina WordPress, tapi éta masih saé!

Mungkin bagian anu paling saé ieu nyaéta anjeun biasana henteu peryogi hak Administrator pikeun masang tambihan ieu sacara lokal, janten anjeun tiasa nempatkeun seueur alat anu luar biasa nalika anjeun henteu nganggo bungkus IT anjeun. Kéngingkeun para IT anjeun pikeun masang Firefox ayeuna! Tangtosna, upami Firefox mimiti nabrak anjeun ... tong nelepon méja bantosan IT anjeun ... mimitian hapus sababaraha tambahan éta!

9 Komentar

  1. 1
  2. 2

    OK… I’ll try this again…. noscript really screws up your site btw. I allowed marketingtechblog.com, but apparently that wasn’t enough. And I didn’t see which of the other 16 to allow….

    But until alternative browsers support ActiveX, IE will always have a foot hold in IT Departments.

    • 3

      ActiveX will be dead in a few years, ck, or at least left unchanged… mark my words. No web application should require installation and drivers be installed into the Operating System. It’s unnecessary.

      Microsoft is working hard on expanding Silverlight’s reach. Like Flex/AIR, Silverlight will be the core platform for building web to desktop applications with Microsoft technologies. Office will be the first major suite that will launch this way.

      I’ve never tested my site with noscript! I’m a firm believer in the experience that client-side scripting can bring to a site. C’mon ck… let’s get you into 2008. 😉

      • 4

        At this point though, Active-X does things that no upcoming technology can do.

        Lets say I want you to log into my secure site via a finger print reader. How does that happen? An Active-X control.

        So until their either make the browser so vulnerable you can access peoples system directories, or they come up with a cross platform replacement of Active-X… it will stay around.

        And I’m generally OK with JavaScript from the site I am viewing. Your site on the other hand calls script files from 18 different sources, of which I have only approved 3 (youtube, google, googlesyndication).

  3. 5

    In the companies I had pleasure leading ops and IT, we made Firefox a default browser (IE was there too). The caviat is that our users were mostly tech savvy. Unless you are in a heavily regulated industry, too much of the system lock-down is useless. I would rather have my techies chase down solutions on how to make my people more effective than try to keep everyone in line.

    Lock-down is old school. Proper training and education is what makes progressive companies so effective.

    Ukur cén 2 na mah.

    Apolinaras "Apollo" Sinkevicius

  4. 6

    Things will not get easier if you play by the rules. But, it is always the best choice to take for long term.

    Nice list of firefox addons. I don’t have any of the listed addons in my firefox. Agree with you on GreaseMonkey. I’ve faced some problems earlier and things are ok without it.

  5. 7

    I’ve been using Firefox for so long now I sometimes forget the majority of people still use IE.

    Great list of add-ons. I actually had to back off of my add-ons because I was like a kid in a candy store with them for a while. I had colored tabs, auto previews, download bars, the whole nine yards!

    It’s funny when you look at some people’s Firefox browsers. Half of their screen is taken up by add-on toolbars!

  6. 8

    My experience at my (not-so-new) job was that I had to prove myself worthy of Firefox in order to get it. Everyone is standard on IE, but after I showed a little techie cred for a “marketing” person, they showed me the secret folder to hook into Firefox. I don’t know why everyone doesn’t have this, I guess they don’t want to deal with “training.” Coming to the company from the outside though, I already know how to use FF to increase my productivity.

  7. 9

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.