Taps

BuglerDinten ayeuna mangrupikeun Hari Peringatan di Amérika Serikat. Peringatan Poé mangrupikeun dinten dimana kami nampi saha anu mayar harga pamungkas pikeun kami. Ngahargaan maot urang sanés mangrupikeun perang, tapi, éta nyayogikeun hormat pikeun anu henteu kantos uih deui ka rerencangan sareng kulawargana.

Seueur jalmi anu lieur Dinten Samaun sareng Dinten Peringatan… duana benten pisan. Dinten Samaun ngahargaan ka Samaun hirup atanapi maot, anu mungkin parantos merjuangkeun atanapi henteu kedah kantos ngalayanan nagara maranéhna. Dinten Peringatan kanggo anu gelut sareng maot.

Sejarah Taps

Sakumaha carita na, Jenderal Butterfield henteu resep kana panggero pikeun Lampu Éwaskeun, ngaraos yén panggero teuing formal pikeun nunjukkeun akhir poé, sareng dibantuan ku tukang gelut brigade, Oliver Willcox Norton (1839-1920), nyerat Taps pikeun ngahargaan anak buahna bari di kemah di Harrison's Landing, Virginia, saatos perang Tujuh Dinten.

Perang ieu lumangsung nalika Kampanye Semenanjung 1862. Telepon anyar, disada wengi éta dina bulan Juli, 1862, teu lami nyebarkeun ka unit-unit sanés Angkatan Darat Union sareng dilaporkeun ogé dianggo ku Konfederasi. Taps dilakukeun sauran bugle resmi saatos perang.

Ti Website Taps Bugler.

[audio: https: //martech.zone/wp-content/uploads/2007/05/taps.mp3]

Ketok sanés asli, sigana paling dipikaresep tina telepon bugle anu sami, disebat Tattoo, anu dimaénkeun sajam sateuacan prajurit disangka ngeureunkeun dinten éta sareng bobo. Sababaraha urang ogé henteu sadar yén kecap-kecap anu diseratkeun ka Taps, sauran panggilan lucu tapi angker dimaénkeun pikeun ngahargaan dulur-dulur urang anu murag:

Dinten parantos bérés, sunar matahari,
Ti bukit, ti danau,
Ti langit.
Sadayana damang, aman istirahat,
Gusti caket.

Ngudar cahaya; Sareng jauh
Goeth day, Sareng béntang
Shineth caang,
Harga sareng anjeun; Dinten parantos ical,
Peuting hurung.

Nuhun sareng puji, Kanggo dinten urang,
'Neath sun, Neath the lintang,
'Neath langit,
Nalika urang angkat, Ieu kami terang,
Gusti caket.

Dinten ieu ogé ulang taun ka-25 di Peringatan Samaun Vietnam.

3 Komentar

  1. 1

    Naha anjeun perhatikeun yén Google masihan para veteran deui taun ieu ku henteu nawiskeun logo Peringatan Poé anu bergaya? Aranjeunna ngahargaan sagalana ti Poé Bumi ka Poé Kamerdikaan, tapi naha Google teu resep vets kitu?

    • 2

      Thor,

      Éta metot - Kuring pernah noticed nu sateuacan. Kuring miharep éta teu hal premeditated. Sahenteuna hiji bandéra Amérika nice dipelak di sababaraha jukut bakal nice. Aranjeunna dikabarkan nempatkeun logo pikeun dinten Peringatan di Kanada anu ngagaduhan Poppies, tapi henteu aya di dieu.

      Cukup pikaresepeun, Al Gore aya dina dewanna. Panginten anjeunna tiasa nunjukkeun dukunganna pikeun pahlawan urang anu murag ku cara ngobrol sareng aranjeunna.

      Doug

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.