5 Kaahlian Pamakét Digital Digital Isukan Kudu Master Ayeuna

Kaahlian Pakasaban Marketing

Salami sababaraha taun ka pengker, aya sababaraha parobihan ageung dina cara urang nganggo internét pikeun pamasaran digital. Urang mimitian ti ngan saukur nyiptakeun halaman wéb dugi ka ayeuna ngamanfaatkeun data sareng aktivitas pangguna. Kalayan persaingan sengit dina rohangan digital, gaduh halaman wéb moal ngan saukur motong éta. Pemasar digital kedah ningkatkeun permainanna pikeun menonjol dina lanskap anu kantos robih.

Pamasaran di dunya digital béda pisan sareng pamasaran tradisional anu biasa urang lakukeun. Kreativitas masih mangrupikeun kaparigelan penting; Nanging, éta henteu ngajamin kasuksésan anjeun. Aya sababaraha alat, kaahlian, sareng aplikasi anu anjeun kedah terang pikeun janten pamasar digital suksés ayeuna.

Kalayan diémutan éta, kami parantos ngadaptarkeun lima katerampilan anu kedah dipiboga pikeun ngabantosan anjeun karir dina pamasaran digital.

Search Engine optimasi

Mesin pencari sapertos Google sareng Yahoo ngabantosan langkung seueur pangunjung kana halaman wéb anjeun sareng ngamungkinkeun palanggan poténsial mendakan anjeun kalayan gampang. Ku gaduh pondasi anu kuat kumaha SEO tiasa dianggo, anjeun tiasa nyiptakeun kampanye pamasaran khusus anu bakal ningkatkeun pisibilitas halaman wéb anjeun dina mesin pencari.

SEO ogé tiasa mangaruhan paripolah pangguna. Misalna, pangguna langkung sering klik situs wéb anu dipendakan dina halaman mimiti hasil pamilarian. Anjeun langkung luhur dina hasil pamilarian, langkung saé paparan anjeun ka palanggan poténsial.

Janten pikeun ngabantosan anjeun ngartos dasar tina SEO, anjeun tiasa maca ieu Panungtun Starter dipasang ku Google. Éta perkenalan anu saé pikeun SEO.

Data Analytics

Salah sahiji cara anu paling saé pikeun ngalacak sareng nganilai kamajuan pasar anjeun nyaéta ngalangkungan data analytics. Ayeuna, anjeun tiasa nganalisis kagiatan palanggan ogé naon anu aranjeunna pikahoyong atanapi kumaha parasaan ngeunaan produk tangtu. Hasilna, kampanye pamasaran sareng strategi parantos seueur dipangaruhan ku analisis data.

Analisis data parantos ngamungkinkeun pikeun ngalacak perjalanan palanggan, ti saprak aranjeunna klik dina halaman wéb pikeun pamustunganana mésér barang dina halaman wéb anu sami. Kalayan éta, terang kumaha ngagunakeun alat analisis data (mis. Google Analytics, Adobe Analytics, Hubspot, sareng saterasna) parantos janten sarat pikeun unggal pamasar digital ayeuna.

Pangwangunan UX sareng UI

Garapan pamaké (UX) sareng Interface pamaké (UI) nyumbang pisan kana ingetan konsumén.

Pangembangan UX mangrupikeun pangalaman umum pikeun pangguna sareng kumaha aranjeunna hubungan sareng halaman wéb / aplikasi; sedengkeun UI mangrupikeun rarasaan tina halaman wéb / aplikasi, unsur visual sareng struktur na.

Babarengan, aranjeunna nyandak sareng ngajaga perhatian pangguna kana halaman wéb atanapi aplikasi. Perusahaan e-commerce sapertos Amazon seueur nanem modal UI sareng pamekaran UX kanggo naekeun tingkat konvérsi sareng ningkatkeun penjualan online. Janten henteu heran naha aya kabutuhan anu ningkat pikeun désainer UX sareng UI. 

Dasar Coding Basa

Programming mangrupikeun hiji kamampuan suplemén anu paling saé pikeun unggal pamasar digital. Sanaos henteu ngagaduhan kaahlian coding anu téknis atanapi langkung mendalam, terang dasarna hakékatna bakal ngabantosan anjeun dina jangka panjang.

Nalika anjeun ngartos dasar tina program, anjeun tiasa ngagaduhan kolaborasi anu langkung épéktip sareng tim pangembangan. Anjeun tiasa sacara gampil ngahontal tujuan pamasaran anjeun sabab anjeun tiasa jelas komunikasi sareng aranjeunna. Kumisan ti éta, anjeun bakal tiasa nunjukkeun sareng masihan bongbolongan anu berguna pikeun tim pangembangan ogé.

Coding mangrupikeun literasi anyar sareng penting. Henteu janten masalah kumaha umur atanapi industri anjeun aya, éta henteu kantos atos teuing atanapi kasép pikeun diajar éta. Kaparigelan coding anjeun bakal teras-terasan digunakeun, utamina kusabab langkung seueur bisnis bergerak online.

David Dodge, Desainer Kaulinan, Kolumnis, Pendidik, sareng CEO Codakid

Sistem manajemén eusi

manajemén eusi penting pisan dina dunya digital. Sanaos langkung ti satengah sadaya halaman wéb nganggo CMS, éta henteu heran naha éta pakakas anu diperyogikeun pikeun unggal pamasar digital.

CMS ngabantosan para pemasar damel langkung éfisién, ti sacara rutin ngamutahirkeun halaman wéb dugi ka ngamuat kontén anyar. Éta ngalirkeun aliran padamelan sareng ngamungkinkeun para pemasar digital janten produktip sareng ngahontal langkung dina waktos anu kirang. Kusabab eusi utamina nyumbang kana rangking SEO, kaseueuran bisnis ngahijikeun CMS kana halaman wébna.

Pikeun tujuan éta, janten akrab sareng platform CMS anu béda (mis WordPress, CMS Hub, Squarespace, sareng sajabana) bakal janten kaunggulan. Kumisan ti éta, anjeun ogé tiasa nganggo platform ieu pikeun nyiptakeun portopolio pamasaran anjeun ogé nunjukkeun kaakraban anjeun sareng CMS pikeun poténsi dunungan.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.