3 Strategi Téknik Top pikeun Penerbit di 2021

Strategi Téknologi pikeun Penerbit

Sataun katukang hésé pikeun panerbit. Kumargi kaayaan huru-hara COVID-19, pamilihan umum, sareng gejolak sosial, langkung seueur jalma anu nyéépkeun seueur berita sareng hiburan dina sataun kamari tibatan anu sateuacanna. Tapi skeptisismeu kana sumber anu nyayogikeun inpormasi éta ogé parantos ngahontal jangkung sepanjang waktos, sapertos pasang surut tina salah inpormasi ngadorong kapercayaan kana média sosial komo mesin pencari pikeun ngarekam handap.

Dilema anu ngagaduhan penerbit ngalangkungan sagala jinis kontén anu merjuangkeun kumaha aranjeunna tiasa kéngingkeun deui kapercayaan pamiarsa, ngajantenkeun aranjeunna aktipitas sareng ngajalankeun pendapatan. Nyusahkeun masalah, ieu sadayana sumping dina waktos nalika panerbit ogé nuju sareng musnahna cookies pihak katilu, anu seueur diandelkeun pikeun panarget anu nargétkeun pikeun nganteurkeun iklan anu ngajaga lampu sareng sérver sareng sérver.

Nalika urang ngamimitian dina taun énggal, anu urang sadayana ngarepkeun bakal kirang ribut, penerbit kedah ngiringan téknologi anu ngamungkinkeun aranjeunna pikeun langsung hubungan sareng pemirsa, pikeun motong média tengah média sosial sareng néwak sareng ngungkit langkung seueur data pangguna pihak kahiji . Ieu tilu strategi tech anu bakal masihan panerbit tangan luhur ngawangun strategi data audiénna nyalira sareng ngeureunkeun kapercayaanna kana sumber pihak katilu.

Strategi 1: Personalisasi Dina Skala.

Penerbit moal réalistis nyangka yén konsumsi média masif bakal teras-terasan. Konsumén parantos kabebeng ku seueur teuing inpormasi, sareng seueur anu ngirangan demi kaséhatan méntal nyalira. Malah pikeun média hiburan sareng gaya hirup, sigana seueur anu ngagaduhan pemirsa nembé ngahontal titik jenuh. Éta hartosna panerbit kedah milarian cara pikeun narik perhatian palanggan sareng tetep datang deui. 

Ngirimkeun eusi anu dipersonalisasi sacara tepat mangrupikeun salah sahiji cara anu paling épéktip pikeun ngalakukeun éta. Kalayan seueur kakusutan, konsumén henteu ngagaduhan waktos atanapi kasabaran pikeun milah-milah sadayana pikeun mendakan naon anu aranjeunna leres-leres hoyong ningali, janten aranjeunna bakal narik ati ka toko anu ngatur eusi pikeun aranjeunna. Ku masihan palanggan langkung seueur naon anu aranjeunna pikahoyong, penerbit tiasa ngawangun langkung dipercaya, hubungan jangka panjang sareng palanggan anu bakal gumantung kana panyadia eusi paporitna pikeun henteu nyéépkeun waktosna ku kontén anu teu paduli anu aranjeunna henteu paduli.

Strategi 2: Langkung Kasempetan pikeun Téknologi AI

Tangtosna, nganteurkeun eusi pribadi pikeun unggal palanggan tunggal sacara praktis mustahil tanpa téknologi otomatisasi sareng kecerdasan buatan pikeun ngabantosan. Platform AI ayeuna tiasa ngalacak paripolah pemirsa dina situs-klikna, pamilarian sareng papacangan sanésna-pikeun diajar karesepna sareng ngawangun grafik idéntitas anu pas pikeun masing-masing pangguna. 

Beda sareng cookies, data ieu kaiket langsung ka individu dumasar kana alamat emailna, nyayogikeun set intél pemirsa anu langkung pas, akurat sareng dipercaya. Teras, nalika pangguna éta lebet deui, AI ngakuan pangguna sareng otomatis ngalayanan kontén anu sacara historis parantos narik minat papacangan. Téknologi anu sami ogé ngamungkinkeun panerbit sacara otomatis ngirim eusi anu dipersonalisasi ieu ka palanggan ngalangkungan sababaraha rupa saluran, kalebet email sareng push notification. Unggal waktos pangguna ngeklik eusi, sistem janten langkung pinter, diajar langkung seueur ngeunaan karesepna pikeun nyaluyukeun personalisasi kontén.

Strategi 3: Shift Kana Strategi Data Milik

Angka kumaha carana ngimbangan kaleungitan cookies mangrupikeun bagian tina perang. Mangtaun-taun, panerbit ngandelkeun média sosial pikeun ngadistribusikaeun eusi sareng ngawangun komunitas palanggan anu kalibet. Nanging, kusabab pergeseran dina kawijakan Facebook, eusi penerbit parantos teu diprioritaskeun, sareng ayeuna, éta ogé nyandera data audién. Kusabab unggal kunjungan situs ti Facebook mangrupikeun patalimarga rujukan, Facebook nyalira ngagaduhan data audién éta, anu hartosna panerbit henteu ngagaduhan cara diajar ngeunaan karesep sareng minat para pengunjung éta. Hasilna, penerbit henteu mampuh pikeun sasaran aranjeunna sareng eusi anu dipersonalisasi anu kami terang anu dipikahoyong ku pemirsa. 

Panerbit kedah milarian cara pikeun ngalih jauh tina ngandelkeun patalimarga rujukan pihak katilu ieu sareng ngawangun cache data audién nyalira. Ngagunakeun 'data milik' ieu pikeun nargétkeun pamirsa kalayan eusi anu dipersonalisasi penting pisan sapertos kapercayaan kana Facebook sareng platform sosial anu sanés. Publikasi anu henteu nerapkeun cara pikeun ngumpulkeun sareng nganggo data pemirsa pikeun nganteurkeun eusi anu langkung dipersonalisasi bakal kaleungitan kasempetan pikeun ngahontal sareng ngiringan pamiarsa sareng ngadorong penghasilan.

Sedengkeun urang sadayana nyobian milarian kumaha carana napigasi "normal anyar," hiji pelajaran parantos jelas pisan: organisasi anu ngarencanakeun pikeun anu teu disangka-sangka, anu ngajaga hubungan hiji-ka-hiji anu kuat sareng konsuménna, ngagaduhan langkung saé kasempetan pikeun nyabak naon waé parobihan anu bakal datang. Pikeun panerbit, éta artina ngirangan katergantungan ka pihak katilu anu janten penjaga gerbang antara anjeun sareng palanggan anjeun sareng sanés ngawangun sareng ngamangpaatkeun data pemirsa anjeun nyalira pikeun nganteurkeun eusi anu dipersonalisasi ku aranjeunna.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.