6 Tren Teknologi di 2020 Unggal Marketer Kedah Terang Ngeunaan

2020 téknologi pamasaran

Éta henteu rahasia yén tren pamasaran muncul sareng parobihan sareng inovasi dina téknologi. Upami anjeun hoyong bisnis anjeun menonjol, bawa palanggan énggal sareng tingkatkeun pisibilitas online, anjeun kedah proaktif ngeunaan parobihan téknologi. 

Pikirkeun tren tech dina dua cara (sareng pola pikir anjeun bakal ngabédakeun kampanye sareng jangkrik anu suksés dina analytics anjeun):

Boh nyandak léngkah pikeun diajar tren sareng nerapkeunana, atanapi ditingalkeun.

Dina tulisan ieu, anjeun bakal diajar ngeunaan genep tren téknologi inovatif dina cakrawala pikeun 2020. Siap diluncurkeun? Ieu mangrupikeun strategi sareng alat anu anjeun peryogikeun pikeun ngajalankeun taun ayeuna.

Tren 1: Omnichannel Marketing Henteu langkung Pilihan, Kedah Diperlu

Dugi ka ayeuna, para pemasar parantos suksés museurkeun kana sababaraha saluran sosial pikeun dipasang sareng terlibat. Hanjakalna, ieu sanés deui kasus di 2020. Salaku pamasar bisnis, anjeun teu gaduh waktos kanggo ngirim kontén kana unggal platform. Daripada nyieun eusi khusus pikeun tiap kanal, anjeun tiasa eusi repurpose sareng masangkeunana dina unggal kanal. Ieu sanés ngan ukur nguatkeun olahtalatah mérek anjeun, tapi éta bakal ngajantenkeun bisnis anjeun relevan sareng aktipitas sareng komunitas online anjeun. 

Pamasaran Omnichannel ngamungkinkeun pemirsa koléktif anjeun nganjang kana saluran anjeun kalayan lancar. Hasilna?

Penjualan lintas-kanal hargana sakitar $ 2 triliun. 

Forrester

Siap ningali pamasaran omnichannel dina aksi? Tingali kana kumaha pangecér utama AS, Nordstrom, ngalaksanakeun pamasaran lintas-saluran:

  • The Nordstrom Pinterest, Instagram, sarta Facebook akun sadayana ngandung tulisan produk anu tiasa diklik sareng inspirasi gaya.
  • Nalika jalma ngotéktak salah sahiji akun média sosial Nordstrom, aranjeunna tiasa balanja postingan anu ngarah ka halaman wéb Nordstrom.
  • Sakali aranjeunna sumping di situs, aranjeunna tiasa ngajadwalkeun pasini gaya, unduh aplikasi Nordstrom, sareng kéngingkeun aksés ka program hadiah kasatiaan.

Omnichannel pamasaran nempatkeun konsumén dina siklus cairan eusi, layanan palanggan, penjualan, sareng hadiah. 

Pesenna nyaring sareng jelas:

Dina taun 2020, anjeun kedah fokus dina pamasaran omnichannel. Kebangkitan pamasaran digital sareng média sosial nyiptakeun kabutuhan pakakas penerbitan otomatis. Terus terang, pamilik bisnis sareng pemasar saukur teu gaduh waktos kanggo mostingkeun unggal dinten kana sababaraha platform. 

Lebetkeun: Nyiptakeun eusi, ngarobah ukuran sareng medarkeun alat tina PosterMyWall. Henteu ngan ukur anjeun tiasa nyiptakeun kontén, tapi anjeun tiasa ngarobih ukuran kana sababaraha ukuran sapertos postingan Instagram atanapi gambar Facebook anu dibagi dina hiji waktos. Bonus? Éta gratis. Tapi henteu cekap ngan ukur nyiptakeun kontén, anjeun hoyong nyebarkeunana ogé.

Ubah ukuranana iklan kana dimensi anu béda

Pikeun ngahémat waktos, sakumpulan nyiptakeun kontén sareng tugas anjeun nyalabarkeun. Dina hiji waktos, anjeun tiasa nyiptakeun kontén visual sareng ngajadwalkeun pikeun otomatis diterbitkeun dina unggal kanal. Ku ngarobah ukuran desain dina waktosna sareng otomatis nyebarkeun kontén ku tikus-tikus saderhana, anjeun ngahémat waktos, artos sareng ngajaga mérek anjeun janten relevan. 

Omnichannel marketing sami sareng omnipresence online, sareng éta parobihan téknologi 2020 anjeun moal tiasa malire.

Nyiptakeun Desain

Trend 2: Masa Depan Pamasaran Pidéo

Pamasaran pidéo mangrupikeun kecap konci akhir-akhir ieu, tapi naha aya hargana? Tempo yén langkung satengah jalma online nonton video unggal dinten, numutkeun statistik pamasaran video ti HubSpot, Abdi nyarios éta ngagorowok nuhun. Naon jinis eusi anu ditingali ku jalma? Youtube henteu langkung dominan salaku iklan pidéo Facebook, Carita Instagram sareng Live tumbuh popularitas. 

nu konci pikeun pamasaran pidéo anu épéktip nyaéta personalisasi. Jalma-jalma henteu resep ningali pidéo anu parantos digosok pisan. Sabalikna, aranjeunna hoyong pisan eusi pidéo anu resonates sareng kapentingan pribadi aranjeunna. Pidéo saukuran ngegel mangrupikeun cara anu saé pikeun ngahubung sareng pemirsa sareng ngabagi sisi anu langkung caket tina mérek anjeun. 

Sareng tong hariwang, anjeun henteu kedah videografer propésional pikeun nyiptakeun kontén pidéo anu pikaresepeun. Anjeun tiasa sacara gampang ngadamel pidéo anu relevan sareng pikaresepeun ti mimiti, atanapi ti témplat pidéo dina PosterMyWall. Ngadamel pidéo pikeun nyaluyukeun pesen mérek anjeun, ngamajukeun peluncuran produk atanapi ngawartosan pemirsa ngeunaan berita perusahaan. 

GIF animasi kanggo dibagi

Kieu Kumaha Gampang PosterMyWall Nyaéta:

  • Milarian témplat pidéo pikeun mendakan anu cocog sareng nada sareng pesen mérek anjeun
  • Pencét kana desain pikeun ngarobih témplat
  • Anggo éditor pikeun gampang ngaropea salinan, warna, fon sareng desain
  • Bagikeun pidéo langsung kana saluran sosial anjeun ti PosterMyWall

Ngan ukur dina opat léngkah anu gampang, anjeun ngagaduhan vidéo mérek kanggo dibagi! Kalayan eusi pidéo anu pondok sareng pikaresepeun, anjeun ngajantenkeun payuneun perhatian pemirsa, sareng éta tempat anu saé pikeun dijantenkeun.

Ngadamel Pidéo

Tren 3: Jantenkeun Produk Sadia Di Pasar Google

Parobihan téknologi anyar parantos janten topik tina debat pikeun pemasar: ngadorong produk ka Google Marketplace. Lawan ngajawab yén aranjeunna parantos nanem modal sajumlah ageung pikeun ngawangun halaman wéb anu narik ati anu ngagambarkeun usaha sareng identitas bisnisna. Ngadorong produk ka Google ngaluarkeun kasempetan pikeun para pengunjung kagum dina situs rangkepna anu sampurna. Hasilna? Turunna signifikan dina pangunjung wéb. 

Anjeun kedah ningali saluareun métrik ieu pikeun ningali gambar anu langkung ageung di dieu. Naha anjeun badé ngical? Atanapi anjeun hoyong gaduh halaman wéb anu dilongok pisan? Tangtosna, anjeun hoyong penjualan, tapi anjeun henteu ngalakukeun hiji-hiji penjualan, anjeun hoyong balikeun, konsumén satia, naha anjeun nyiptakeun halaman wéb anu éndah, leres? Leres.

Daripada ngeunaan Google Marketplace salaku pupusna halaman wéb anjeun, anggap éta salaku saluran anu sanés pikeun nyandak kasadaran pikeun mérek anjeun. Sanaos mérek sanés ngabahekeun prospek ngadorong produk ka Google sareng kaleungitan patalimarga, anjeun tiasa ngaluncatan sareng daptar produk anjeun, kéngingkeun penjualan, sareng mekarkeun mérek anjeun. 

Kanyataan yén anjeun tiasa daptar produk anjeun pikeun ngajual ngalangkungan Google dina sababaraha menit ngajantenkeun alat pamasaran anu gampang (sareng gratis!) Anu anjeun henteu sanggup dipaliré. 

Kieu kumaha anjeun tiasa ngalakukeun éta:

Mimiti, angkat ka anjeun Akun Usaha Google Kuring, dimana anjeun tiasa daptar produk anjeun, detil produk, nambihan gambar sareng mimitian ngajual dina sababaraha menit. Tangtosna, anjeun bakal hoyong nguatkeun sora merek anjeun, olahtalatah sareng mérek ti halaman wéb sareng saluran média sosial anjeun. Hartosna, anjeun henteu hoyong miceun daptar tempat anu teu beres. Ngubaran Google Marketplace sami sareng toko online anjeun sareng nyimpen gambar, salinan sareng déskripsi produk. 

Trend 4: Markup Skéma Favorit SERPS sareng Snippets Beunghar

Pamasaran digital henteu tiasa disangkal gumantung kana SEO (Search Engine Optimization). Dina taun 2020, anjeun kedah ngalampahkeun langkung seueur tibatan milih udagan konci sareng nganggo téks alt gambar pikeun ngangkut lalu lintas wéb. Leres, anjeun masih kedah nganggo prakték SEO pangsaéna, tapi anjeun ayeuna kedah ngaléngkah deui sareng nyiptakeun potongan anu beunghar ku Markup Skéma.

A corétan euyeub ngandung microdata, disebut markup Schema, anu jelas nyaritakeun mesin pencari ngeunaan unggal halaman wéb ngeunaan. Salaku conto, nalika anjeun ngasupkeun "tukang kopi" kana bar teang Google, anu mana tina hasil ieu saur anjeun jalma leuwih gampang pencét:

  • Pedaran produk anu jelas, harga, rating pelanggan, sareng ulasan
  • Katerangan meta anu teu jelas ditarik sacara acak tina halaman, teu aya peringkat, teu aya harga, teu aya inpormasi

Upami anjeun nebak pilihan kahiji, anjeun leres. Dina taun 2020, sadaya mesin pencari utama, kalebet Google sareng Yahoo!, Mikawanoh markup skéma sareng potongan euyeub nalika narik SERPs (Halaman Hasil Search Engine).

Gambar skéma dina Search Engine Result Pages (SERPs)

Naon nu bisa kumaneh di pigawe? Anjeun gaduh dua pilihan: anggo Schema.org ngadamel snippét beunghar, atanapi ngamangpaatkeun alat gratis ieu ti Google. Ayeuna, masing-masing halaman produk anjeun pinuh ku inpormasi anu cocog, anu ningkatkeun pisibilitas bisnis anjeun.

Trend 5: AI bakal mempermudah Hyper-Personalisasi

Sora siga oxymoron? Margi, éta, tapi éta henteu ngirangan pakaitna. Nalika urang ngabahas personalisasi dina rohangan pamasaran, urang nuju nalungtik cara pikeun nyayogikeun pangalaman anu langkung dipersonalisasi pikeun palanggan. 

Hayu atuh jelas: AI moal ngarusak merek nalika dianggo leres. Sabalikna, éta bakal ngabantosan dina nyiptakeun pangalaman layanan palanggan anu langkung dipersonalisasi sareng positip. Barina ogé, konsumén bosen média impersonal. Nalika anjeun ngémutan kanyataan yén média dimana-mana ngabahekeun aranjeunna 5,000 iklan sapoé, gampang pikeun ditingali kunaon aranjeunna capé. Daripada nambihan sora bising, anjeun tiasa nganggo artistik nganggo AI pikeun ngatur pangalaman anu langkung dipersonalisasi.

Kalayan parobihan téknologi sareng ayana parangkat lunak AI, para pemasar tiasa ngaksés konsuménna dina tingkat anu langkung caket. Salah sahiji cara anu paling saé pikeun nganggo AI pikeun kéngingkeun pribadi nyaéta ngumpulkeun data ngeunaan kontén anu aranjeunna pikaresep. 

Taliti nalungtik analytics halaman wéb anjeun sareng wawasan média sosial. Pola naon anu muncul? Anjeun parantos netepkeun personas pelanggan pikeun nyiptakeun mérek sareng citra anu nyarios ka aranjeunna. Masih, éta ngan saukur henteu cekap upami anjeun hoyong sambungan brand-to-customer anu nyata. 

Éta sababna mérek utama nganggo AI sabab ku éta…

  • Netflix tiasa ngaduga naon anu badé ditonton unggal pangguna dumasar kana sajarahna. 
  • Dina Armor tukang ngaput réimen kaséhatan dumasar kana pangguna tuang, bobo sareng kabiasaan kaséhatan.
  • Chatbots tiasa naros ka pangunjung dina Halaman Facebook mérek anjeun upami aranjeunna peryogi bantosan milarian produk atanapi jasa khusus. 

Intina: pikeun kéngingkeun hyper-pribadi sareng konsumén anjeun dina taun 2020, anjeun peryogi sakedik bantosan ti AI.  

Trend 6: Milarian Sora Moal Ngaganti Eusi Visual

Kebangkitan milarian sora ngagaduhan pemasar pikeun ngonpormasi eusi anu tiasa dibaca kana format sora pikeun mesin pencari. Milarian sora mangrupikeun tren dina radar sadayana, sareng leres kitu:

Satengah tina maluruh bakal dilakukeun ngalangkungan pamilarian sora dina taun 2020. 

Comscore

Éta panginten mangrupakeun ide anu saé pikeun museurkeun perhatian anjeun kana pamilarian sora, tapi nalika ngalakukeun éta, tong salah kapikiran yén kontén visual mangrupikeun roti sadinten. Nyatana, éta tibalik. Peryogi buktosna? Éta disebat Instagram, sareng éta ngagaduhan 1 miliar pamaké aktif bulanan dugi ka Januari 2020.  

Jalma teu bisa dibantah resep eusi visual. Naha aranjeunna henteu? Kalayan visual, aranjeunna tiasa: 

  • Diajar katerampilan atanapi inpormasi anu aya hubunganana sareng kapentingan aranjeunna
  • Coba resep anyar atanapi nyiptakeun kasenian sareng karajinan
  • Nonton pidéo anu ngahibur sareng inpormatip
  • Milari mérek sareng produk énggal

Sedengkeun pentingna pamasaran visual henteu merta robih dina 2020, datangna konsép inovatif panginten ngagoda pemasar jauh tina nyiptakeun eusi visual. Ieu teu bisa dilawan bakal ngarugikeun. Éta pisan sababna naha penting pisan pikeun ngalebetkeun eusi visual anu luar biasa dina sadaya strategi teureuh anjeun. 

Pikeun ngabantosan anjeun, PosterMyWall sapinuhna dieusian ku gambar perpustakaantémplat pidéo, sareng rébuan témplat dirancang profésional. Kalayan parangkat lunak desain gratis ieu, anjeun tiasa ngarobih témplat ku ngarobah téks, warna sareng citra pikeun cocog sareng mérek anjeun. Atanapi, anjeun tiasa ngadamel tulisan média sosial, citra blog, gambar produk anu disesuaikan sareng aset promosi ti mimiti ku parangkat lunak panyuntingan anu gampang dianggo.

Tong hilap ngémut deui visual ieu pikeun kuku pamasaran omnichannel anjeun. Salaku conto, anjeun tiasa ngadamel header post blog sareng ngarobah ukuran kana pin Pinterest atanapi postingan Instagram sareng voila, anjeun ngagaduhan kontén visual anu saé pikeun sababaraha saluran! 

Ngadamel Parobihan Tech Kanggo Anjeun

Dina taun 2020, anjeun kedah ngalebarkeun jaring pikeun nyandak palanggan, ngawangun kasadaran merek sareng mekarkeun usaha anjeun. Kanggo ngalakukeun éta, penting pikeun tetep fleksibel sareng payuneun tren. Konci pikeun pamasaran kontén nyaéta adaptasi, sabab pamasar tahan pikeun ngarobih résiko pasar mekar tanpa aranjeunna. Beuki kabuka sareng tiasa ditindak pikeun parobahan téknologi, langkung saé anjeun tiasa ngagunakeunana pikeun kaunggulan anjeun. Sareng nalika anjeun ngalakukeun? Nya, teu aya lirén anjeun!

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.