Peryogi Verifikasi DNS Lokal Nganggo Host dina OSX?

Terminal OSX Mac

Salah sahiji klien kuring ngalihkeun halaman wébna kana rekening hosting anu seueur. Aranjeunna ngamutahirkeun setélan DNS domain na pikeun rékaman A sareng CNAME tapi ngalaman waktos anu sesah pikeun netepkeun naha situs éta direngsekeun ku akun hosting anu anyar (Alamat IP anyar).


Aya sababaraha hal anu kedah diémut nalika ngungkulan DNS. Ngartos kumaha DNS damel, ngartos kumaha Pendaptaran Domain anjeun damel, sareng teras ngartos kumaha host anjeun ngatur éntri domainna.


Kumaha Karya DNS


Nalika anjeun ngetik domain kana peramban:


  1. Domain anu katingali dina Internét server ngaran pikeun milarian tempat pamundutna kedah dikirim.
  2. Dina hal pamundut domain wéb (http), nami server bakal mulihkeun alamat IP kana komputer anjeun.
  3. Komputer anjeun teras nyimpen ieu sacara lokal, anu katelah anjeun DNS Cache.
  4. Pamundutna dikirim ka host, anu mana rute pamundutna internal sareng nampilkeun situs anjeun.


Kumaha Pendaptaran Domain Anjeun Karya


Catetan ngeunaan ieu… henteu unggal registrar domain leres-leres ngatur DNS anjeun. Kuring gaduh hiji klien, salaku conto, anu ngadaptar domainna ngalangkungan Yahoo! Yahoo! henteu leres-leres ngatur domain sanaos katingalina sapertos dina administrasi aranjeunna. Aranjeunna ngan ukur reseller kanggo Tucows. Hasilna, nalika anjeun ngarobih setélan DNS anjeun dina Yahoo!, Tiasa nyandak jam sateuacan perobihan éta leres-leres diénggalan dina asli registrar domain.


Nalika pangaturan DNS anjeun parantos diénggalan, aranjeunna teras propogasi ngalangkungan sababaraha sérver dina Internét. Kaseueuran waktos, ieu sacara harfiah ngan butuh sababaraha detik pikeun lumangsung. Ieu salah sahiji alesan kunaon jalma bakal mayar dikokolakeun DNS. Perusahaan DNS anu dikokolakeun biasana gaduh kaleuleuwihan sareng luar biasa gancang… sering langkung gancang tibatan pendaptaran domain anjeun.


Sakali pangladén Internét diénggalan, waktos sanés sistem anjeun nyungkeun pamundut DNS, alamat IP tempat situs anjeun disimpen dikembalikan. CATETAN: Perhatoskeun yén kuring nyarios saatos sistem anjeun nyungkeun pamundut. Upami anjeun sateuacanna nyungkeun domain éta, Internét tiasa mutakhir tapi sistem lokal anjeun tiasa ngumbar alamat IP anu lami dumasar kana DNS Cache anjeun.


Kumaha Host Host anjeun DNS


Alamat IP anu dipulangkeun sareng di-cache ku sistem lokal anjeun henteu biasana unik pikeun hiji halaman wéb. Host tiasa gaduh puluhan atanapi bahkan ratusan situs web anu di-host dina Alamat IP tunggal (biasana server atanapi virtual server). Janten, nalika domain anjeun dipénta ti Alamat IP, host anjeun neraskeun pamundut anjeun ka lokasi folder khusus dina sérver sareng nampilkeun halaman anjeun.


Kumaha Cara Ngungkulan DNS


Kusabab aya tilu sistem di dieu, aya ogé tilu sistem pikeun ngungkulan! Mimiti, anjeun bakal hoyong ngan ukur mariksa sistem lokal anjeun pikeun ningali dimana Alamat IP ditunjuk dina sistem anjeun:


OSX Terminal Ping


Ieu dilakukeun gampang ku muka jandela Terminal sareng ngetik:


ping domain.com


Atanapi saleresna anjeun tiasa ngalaksanakeun lookup nami server khusus:


nslookup domain.com


Terminal nslookup


Upami anjeun parantos ngamutahirkeun setélan DNS dina registrar domain anjeun, maka anjeun bakal hoyong mastikeun cache DNS anjeun diberesihan sareng anjeun badé ngadamel pamundut deui. Pikeun mupus cache DNS anjeun dina OSX:


sudo dnscacheutil -flushcache


Terminal siram DNS Cache


Anjeun tiasa nyobian deui ping or nslookup pikeun ningali naha domain na ngungkulan alamat IP énggal dina titik ieu.


Léngkah salajengna nyaéta ningali naha internét DNS server parantos diénggalan. Simpé DNSstuff gampang pikeun ieu, anjeun tiasa kéngingkeun DNSreport lengkep ngalangkungan platform aranjeunna anu saé saé pisan. Flywheel ngagaduhan Checker DNS anu hébat dina platform na dimana aranjeunna badé milarian pamundut Google, OpenDNS, Fortalnet, sareng Jaringan Probe pikeun ningali naha setélan anjeun parantos disebarkeun leres-leres di wéb.


Upami anjeun ningali alamat IP anu leres ditingalikeun dina wéb sareng situs anjeun masih henteu némbongan, anjeun ogé tiasa ngalangkungan server Internét sareng ngawartosan sistem anjeun ngan ukur pikeun ngirim pamundut langsung ka Alamat IP. Anjeun tiasa ngalengkepan ieu ku ngamutahirkeun file host anjeun sareng ngabilaskeun DNS anjeun. Pikeun ngalakukeun ieu, buka Terminal sareng ketik:


sudo nano / jsb / sarwa


Terminal Sudo Nano Host


Lebetkeun kecap akses sistem anjeun teras pencét enter. Éta bakal nyandak file langsung di Terminal kanggo diédit. Mindahkeun kursor anjeun nganggo panah anjeun sareng tambihan garis anyar nganggo alamat IP dituturkeun ku nami domain.


File Host Simpen Payil


Pikeun nyimpen file ieu, pencét ngendalikeun-o dina kibor anjeun teras balik pikeun nampi nami nami. Kaluar tina éditor ku mencét ngendalikeun-x, anu bakal balikkeun anjeun ka garis paréntah. Tong hilap siram cache anjeun. Upami situs na henteu saé, éta tiasa janten masalah lokal pikeun host anjeun sareng anjeun kedah ngahubungi aranjeunna sareng ngantepkeun aranjeunna terang.


Catetan terakhir… tong hilap balikkeun file host anjeun kana versi aslina. Anjeun teu hoyong tinggaleun éntri di ditu anu anjeun badé teraskeun sacara otomatis!


Ku nuturkeun léngkah-léngkah ieu, kuring tiasa mastikeun yén éntri DNS kuring dina registrar anu mutahir, éntri DNS dina Internét mutakhir, cache DNS Mac abdi mutahir, sareng DNS host wéb naék dugi ka ayeuna ... wilujeng angkat!

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.