Terminus: Ngawangun, Nyingkronkeun sareng Lacak URL Kampanye Google Anjeun

kampanye google url tracker terminus

Upami anjeun leres-leres hoyong ngamanpaatkeun Google Analytics, hiji fitur anu anjeun kedah anggo nyaéta ngalacak Kampanye. Pelacakan kampanye nyayogikeun anjeun nambihan variabel querystring kana tautan. Variabel-variabel éta katingali sareng dianggo ngalacak kunjungan kana halaman dina Google Analytics. Ku ngagunakeun pelacakan kampanye, anjeun henteu kéngingkeun kabingungan analytics - sapertos rujukan, tautan langsung, tautan email, sareng sajabana. Unggal kunjungan jelas diidentipikasi pikeun kampanye anu anjeun lakukeun anu nuju nganjang ka situs anjeun.

Kampanye querystring diwangun ku 5 parameter:

  1. Sumber Kampanye (utm_source) - parameter anu diperyogikeun. Anggo utm_source pikeun ngaidentipikasi mesin pencari, nami buletin, atanapi sumber sanés. Conto: utm_source = google
  2. Kampanye Sedeng (utm_ Medium) - parameter anu diperyogikeun. Anggo utm_ Medium pikeun ngaidentipikasi medium sapertos email atanapi cost-per- click. Conto: utm_ Medium = cpc
  3. Istilah Kampanye (utm_term) - parameter opsional. Dipaké pikeun milarian anu mayar. Anggo utm_term pikeun nyatet kecap konci pikeun iklan ieu.
    contona: utm_term = lumpat + sapatu
  4. Eusi Kampanye (utm_content) - parameter opsional. Dipaké pikeun tés A / B sareng iklan anu ditargétkeun eusi. Anggo utm_content pikeun ngabédakeun iklan atanapi tautan anu nunjuk kana URL anu sami. Conto: utm_content = logolink or utm_content = textlink
  5. Ngaran Kampanye (utm_campaign) - parameter opsional. Dipaké pikeun analisis kata konci. Anggo utm_campaign pikeun ngaidentipikasi promosi produk khusus atanapi kampanye stratégis. Conto: utm_campaign = spring_sale

platform kawas Hootsuite ngagaduhan kamampuan pikeun sacara gampil ngeusian pelacakan kampanye Google Analytics. Platform sanésna, sapertos platform email, ogé kalebet kamampuan nambihan querystrings kampanye sacara otomatis. Anjeun tiasa ogé ngamangpaatkeun Pembina URL Ngalacak Kampanye Google ngawangun URL kampanye.

Atanapi, anjeun tiasa ngamanpaatkeun terminal, platform online pikeun gampang ngatur kampanye Google Analytics anjeun. Platformna kalebet:

  • Pangwangun URL Cerdas - Ukur ngetik parameter UTM upami anjeun henteu acan nyiptakeun. Terminus émut sadayana parameter kampanye anjeun. Éta ogé nunjukkeun anjeun sumber anu leres pikeun unggal médium. Salaku conto, nalika médium anjeun nyaéta cpc, éta bakal nyarankeun anjeun nganggo bing, google, facebook, jst sareng sanés newsletter salaku sumber.
  • Integrasi Google Analytics - Impor sadaya parameter kampanye anjeun ti Google Analytics supados anjeun henteu kedah nambihan hiji-hiji. Anjeun bakal nampi peringatan email iraha urang ngadeteksi parameter kampanye énggal atanapi sumber patalimarga énggal. Sadaya parameter kampanye anjeun aya dina hiji tempat, henteu dimana dimana éta diciptakeun.
  • Ngawangun atanapi Unggah URL dina Massal - Ngawangun sakumpulan URL kalayan parameter kampanye anu sami? Ketik atanapi témpél URL sareng Terminus bakal ngawangun sadayana sakaligus. Upami anjeun parantos gaduh URL sareng parameter UTM dina spreadsheet, anjeun tiasa ngimpor kana Terminus.
  • prasetél - Anggo prasetél pikeun nerapkeun sakumpulan parameter UTM kana URL naon waé gancang. Salaku conto, upami anjeun ngajalankeun kampanye iklan Bing sareng utm_campaign = summer_sale, utm_ Medium = cpc sareng utm_source = bing, anjeun tiasa nyimpen kombinasi éta dina iklan Bing Penjualan Musim Panas anu parantos ditangtoskeun. Anjeun teras tiasa nganggo éta pikeun nerapkeun gancang kombinasi éta kana URL mana waé.
  • Kinerja Kampanye - Kéngingkeun laporan tingkat luhur kampanye pamasaran anjeun.
  • proyék - Anjeun tiasa nganggo proyék pikeun ngolompokkeun URL pikeun usaha pamasaran utami. Upami anjeun agénsi, anjeun tiasa nganggo proyék pikeun misahkeun URL pikeun masing-masing klien anjeun.
  • ngagawe bebarengan - Undang anggota tim anjeun sareng damel babarengan dina proyek anjeun.

2 Komentar

  1. 1
  2. 2

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.