Hatur-nuhun Blogger! Aksi Keluhan DMCA

DMCA

maok-eusi.pngBaheula minggu ieu, sababaraha anjeun aya bewara yén kuring ngudag blogger anu maling eusi Martech Zone. Kadang-kadang, ieu kajantenan nalika aya anu bungah sareng mutuskeun yén aranjeunna ngalakukeun kuring ni'mat ku manjangan pemirsa kuring. Sanés kitu. Joker ieu bahkan nyebarkeun tulisan dina situs pihak katilu kalayan namina nyalira salaku panulis. Teu ditarima.

Jalma ieu ngeposkeun tulisan anu dipaling dina blog blogger na. Éta henteu palinter, kumargi Blogger saluyu sareng catetan catetan mundur Digital Millenium Copyright Act (DMCA). Kuring ngeusian formulir Blogger sareng nampi bewara dinten ayeuna yén aranjeunna parantos ngaluarkeun eusi anu dipaling.
blogger-dmca.png

Kuring pisan ngahargaan pangrojong Blogger ngeunaan ieu!

Kumaha Nyiapkeun Pikeun Nyandak Kontén Anjeun

Penting pikeun dicatet yén kuring ngahaja nyésakeun jalur roti dina tulisan blog kuring. Jarang pisan maling-maling ieu nyerat deui atanapi nyalin kontén na témpél éta. Sabalikna, aranjeunna nyerat algoritma sareng nyandak feed RSS anjeun sareng ngan saukur ngadorong ka blogna. Kaseueuran waktos ieu kajantenan, blogger henteu sadar. Abdi. Salah sahiji alesan kuring ngembangkeun éta Plugin PostPost nyaéta supados kuring tiasa ngédit sareng nambihan kontén kana footer kuring. Unggal tulisan dina RSS feed kuring gaduh sababaraha jinis link deui kana blog kuring.

Salajengna, kuring nyetél google Tanda kalayan domain kuring salaku istilah pamilarian (ogé sababaraha anu sanés kuring henteu tiasa nyaritakeun anjeun). Ayeuna - unggal-unggal aya anu numbu ka blog kuring, kuring nampi peringatan email ku sakedik tulisan. Éta langsung dikenal nalika kuring maca eusi kuring dina awak peringatan.

Buka perang

Sugan salah sahiji hal anu paling licik anu kuring lakukeun nyaéta kuring langsung mésér gambar ti iStockPhoto pikeun sadaya tulisan kuring pikeun minggu payun atanapi langkung. Kusabab kuring mayar poto na, éta légal pikeun kuring ngagunakeunana tapi henteu sanés. Upami anjeun cukup bodo pikeun maok kontén abdi, anjeun panginten nyebarkeun gambar anu dibeli ogé. Ayeuna kuring ngagaduhan perusahaan utama pikeun merangan maling hak cipta di pihak kuring. Pas ningali tulisan anu diterbitkeun, kuring ngahubungi dukungan liwat iStockPhoto sareng ngalaporkeun masing-masing tulisan, gambar, sumberna sareng yén éta dipaling.

Jujur, kuring henteu yakin lamun iStockPhoto ngudag salah sahiji kasus ... sadayana parantos nyandak tulisan nalika kuring mendakan na ngawartosan aranjeunna. Masih aya sababaraha pelesir sakedik kalepatan pikeun kuring, sanaos. Kuring teu hayang aya di sisi salah jas hak cipta sareng iStockPhoto. Aranjeunna ngagaduhan kantong anu jero sareng seueur pengacara.

Nyarios Babaturanana

Abdi henteu jempé perkawis éta. Abdi ngalakukeun a Whois.net milarian pikeun ngaidentipikasi perusahaan hosting sareng jalma anu ngagaduhan situs éta. Kuring bakal nyobian ngahubungi éta jalma langsung. Teras email-emailna kaluar ka perusahaan hosting, tweets beuki ambek, sareng pesen Facebook Wall dipasang. Kuring moal liren dugi ka mimiti némbalan deui.

Sakumaha anu kuring parantos saurna, kuring henteu kantos kedah ngalangkungan titik ieu. Sok aya kasempetan yén batur bakal maok kontén kuring sareng lepas pantai, disumputkeun, sareng ampir teu mungkin ngudag. Kuring bakal ngalakukeun anu pangsaéna pikeun ngalaporkeun aranjeunna ka mesin pencari dina waktos éta, tapi kuring TEU bakal ngantepkeun aranjeunna kabur. Anjeun henteu kedah ogé!

3 Komentar

  1. 1

    Ieu tulisan anu saé!

    Tapi kuring panasaran naha anjeun tiasa nawiskeun kuring sababaraha saran ngeunaan kaayaan anu rumit tapi mirip.

    Hayu urang sebutkeun yén jalma-jalma ngeposkeun gambar anjeun sareng gambar layar gambar anjeun dina papan gambar anonim (baca: 4chan.org), anu kasohor henteu paduli nanaon. Kumaha carana kuring ngaleungitkeun barang-barang éta upami kuring henteu terang saha ogé anu ngeposkeunana?

  2. 2

    Hai Festher,

    Anjeun tiasa ngalakukeun sababaraha hal:
    1) Watermark gambar anjeun. Pasang catetan pikeun aranjeunna anu nyatakeun nami perusahaan atanapi halaman wéb anjeun. Tingali kana situs sapertos iStockphoto sareng anjeun bakal ningali ieu.
    2) Jelas dina aturan 4chan yén palanggaran bakal parah diungkulan. Kuring bakal ngahubungi aranjeunna ngalangkungan halaman kontakna http://www.4chan.org/contact - upami aranjeunna henteu némbalan, kirimkeun aranjeunna pesen liwat Twitter atanapi dimana waé anjeun tiasa.
    3) Usaha parit pamungkas: Anjeun tiasa ngagugat aranjeunna. Utamana upami situs na sanés asing sareng pamilikna dipikaterang, teraskeun.

  3. 3

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.