Nuhun, Squidoo! (Shoemoney perhatoskeun)

cumi-cumi

Akhir minggu ieu kuring kaget ku sababaraha spam komentar blog anu jelas ... URL tujuan saleresna a Squidoo lénsa. Upami aya hiji jalma di buana ieu anu teu tahan Spam, sigana mah Seth Godin, Panulis Pamasaran Idin sareng pangadeg Squidoo.

Catetan pikeun Spammers: Squidoo sigana sanés tempat anu pangsaéna pikeun toko.

Sanaos kitu, kuring ngan saukur muragkeun Squidoo catetan anu hadé yén kuring marios lénsa anu dimaksud sareng ngaraos aya spammer dina kapal. Dinten ayeuna (dinten Senen), kuring nampi catetan anu hadé ti tim di Squidoo yén aranjeunna ningali lensa anggota sareng jelas yén éta disiapkeun salaku payun pikeun pamasaran apiliasi anu dikéngingkeun ku Spam. Aranjeunna mareuman akun. Kuring diverifikasi sareng éta musna.

Minggu kamari, anjeun panginten ngadangu "anu kedah dilakukeun" ageung ngeunaan Shoemoney anu turun tina MyBlogLog saatos anjeunna masang ID Pamaké anggota sanés dina situs na… Cacat dina modél privasi MBL. Shoemoney parantos dipulangkeun deui saatos catetan ti MBL dina blogna ngeunaan kajantenan sareng serangan balik éta.

Ieu anu kuring candak. Kuring teu boga nanaon ngalawan Shoemoney sareng kuring pasti teu ngagaduhan nanaon ngalawan MyBlogLog. MyBlogLog parantos janten berkah pikeun blog kuring sareng anu sanésna pikeun pajamanan anu dipikagaduh ku kami. Nanging, kuring bakal nyarios kieu ... Kuring jujur ​​yakin yén nalika Shoemoney digolongkeun, éta kusabab MBL prihatin ngeunaan privasi blogger sanésna sabab Shoemoney mimiti masang 3 KTP teras nambihan deui.

Abdi henteu percanten MBL kagungan pilihan… dugi ka mana Shoemoney badé angkat? Naha anjeunna badé nempatkeun saratus di ditu? Sarebu? Naha anjeunna nyerat sababaraha jinis skrip suntikan SQL dimana anjeunna ngaunduh database ID? MBL pastina henteu terang ngarah dipotong ... gancang. Éta saé kanggo urang sadayana.

Éta sanés ngeunaan ngahukum Shoemoney, éta ngeunaan ngajaga urang. Éta henteu hal anu saé? Éta henteu anu urang hoyong? Dina sajam, saurang ngajual ngagagas pertahanan anu tiasa ngagagalkeun serangan kaamanan.

… Deui ka Squidoo, Shoemoney - mangga perhatoskeun:

Kuring ngalaporkeun masalah ka perusahaan sareng kuring masihan aranjeunna waktos kanggo ngaréspon sareng ngaréaksikeun. Kuring nampi email konpirmasi anu ngahaturkeun nuhun kana éta perhatian, aranjeunna nalungtik masalahna, sareng aranjeunna jangji badé ngabéréskeun dina waktos anu tepat. Nalika kuring dugi ka bumi dinten ayeuna, kuring mariksa sareng pangguna sareng lensa na parantos teu aya.

Kalayan diémutan éta, nalika anjeun mendakan liang kaamanan atanapi ngaluarkeun produk, anjeun ngahutang ka sasama pangguna pikeun ngalaporkeun inpormasi dina waktos anu pas sareng masihan waktos aranjeunna pikeun ngaréaksikeun. Hindsight nyaéta 20/20, tapi kuring bakal ngahargaan Shoemoney langkung seueur upami kuring maca dina Pilgrim Pamasaran blog anu Shoemoney parantos damel sareng MyBlogLog nyolok liang kaamanan wengi tadi.

Shoemoney tiasa ngalaporkeun terobosanna, sakumaha tiasa MBL sareng aranjeunna tiasa duaan nyebatkeun yén ti saprak laporan dugi ka waktos koreksi kirang ti hiji jam. Upami aranjeunna henteu bereaksi, leres-leres grill aranjeunna! Tapi entong pasang celah, grill aranjeunna, sareng antosan ningali naon anu kajantenan. Éta pikareueuseun kanggo sadayana.

Ku ngalaporkeun masalah sareng ngantosan réspon, éta bakal nyababkeun gangguan anu langkung seueur, dihindari boikot, nyingkahan koméntar gazillion di sababaraha blog, sareng bakal nyalametkeun pangguna éta tina ID na anu ditingalikeun… win for everyone. Abdi ngahaturkeun nuhun ka Shoemoney sareng kuring ogé ngahaturkeun nuhun MBL. Éta bakal nunjukkeun yén aranjeunna duaan milari anjeun sareng kuring.

Oh enya ... hatur nuhun, Gil (ti Squidoo). Nuhun, Seth! Kuring ngahargaan anjeun nyandak waktos kaluar pikeun ngabenerkeun masalah ieu sareng milari sadayana urang.

PS: Kuring henteu milari perang seuneu pikeun ngamimitian. Kuring hormat ka Shoemoney - anjeunna mangrupikeun nagara adikuasa blogger kalayan handap anu luar biasa. Anjeunna berbakat sareng parantos suksés pisan. Kuring miharep gaduh satengah paparan yén anjeunna ngalaman hiji dinten. Kuring ngan ukur hoyong nempatkeun pandangan kuring di luar sana sareng miharep anjeunna ngémutan deui pendekatan nalika hal sapertos kieu kajantenan kapayunna. Teu diragukeun anjeunna bakal mendakan masalah tambahan sareng aplikasi anu sanés ... Kuring ngarepkeun anjeunna ngabantosan ngajaga urang sadayana!

4 Komentar

  1. 1

    Kuring henteu biasana ilubiung dina flamewars ... teuing tina tilelep waktos sareng henteu seueur kauntungan dina éta =)

    Anjeun kaleungitan seueur sejarah sareng hal-hal anu kajantenan di tukangeun layar tapi hal mybloglog éta minggu kamari 😉

  2. 2

    Jeremy,

    Hatur nuhun pikeun ngadatangan! Abdi leres-leres ngahargaan éta sareng anjeun leres pisan - Kuring ngan ukur pihak katilu pikeun ieu janten persépsi kuring tiasa kaleungitan teuing.

    Kuring bener-bener ngahargaan kanyataan yén anjeun henteu miluan perang seuneu, kuring ngahargaan blogger anu nyingkahan konflik (sareng éta sanés mangrupikeun hal ieu).

    Kuring ngan saukur ngarepkeun komunikasi anu langkung saé antara produk sareng jalma, ngamangpaatkeun blog sareng mimbar mimbar kalayan merenah, sareng masihan kauntungan pikeun jalma pikeun ngalakukeun leres.

    Anjeun bakar MBL lumayan saé di ditu. Kuring miharep kaayaan aya dina kaayaan.

    Nuhun deui kanggo neng! Miharep anjeun datang deui.

    Salam,
    Doug

  3. 3

    Jalma éta tiasa diklasifikasikeun salaku kasalahan bodo pangageungna. Éta hal-hal leutik anu urang henteu mikirkeun kadang-kadang deui ngahalangan urang. Teu aya koméntar deui kusabab kabodoan anu aya… ..

  4. 4

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.