7 Kabiasaan tina Aplikasi Web 2.0 Suksés

Depositphotos 19720149 s

Dion Hinchcliffe nyerat tulisan anu saé dina Ajax Developers Journal, ieu mangrupikeun petikan anu kuring pikaresep:

Pentingna Ngungkit Wéb 2.0

  1. Betah Pamakéan mangrupikeun fitur anu paling penting pikeun situs Wéb, aplikasi Wéb, atanapi program.
  2. Buka data anjeun sabisa-bisa. Teu aya pikahareupeun dina nyimpen data, ngan ukur ngatur éta.
  3. Sacara agrésif nambihan loop eupan balik kana sagala hal. Tarik kaluar loop anu henteu? Sigana henteu janten masalah sareng nekenkeun anu masihan hasil.
  4. Siklus ngaleupaskeun kontinyu. Langkung ageung pelepasanana, beuki teu kuat deui (langkung katergantungan, langkung perencanaan, langkung gangguan.) Tumuh organik mangrupikeun anu paling kuat, adaptif, sareng tahan banting.
  5. Jantenkeun pangguna anjeun bagian tina parangkat lunak anjeun. Éta mangrupikeun sumber anu paling berharga pikeun eusi, eupan balik, sareng karep anjeun. Ngamimitian ngartos arsitéktur sosial. Nyerah kontrol non-ésénsial. Atanapi pangguna anjeun sigana bakal angkat ka tempat sanés.
  6. Ngarobih aplikasi anjeun kana platform. Aplikasi biasana ngagaduhan panggunaan anu parantos ditangtoskeun, platform mangrupikeun desain pikeun janten pondasi hal anu langkung ageung. Daripada meunang hiji jinis panggunaan tina parangkat lunak sareng data, anjeun panginten tiasa janten ratusan atanapi rébuan.
  7. Entong? 'Nyiptakeun komunitas sosial ngan ukur ngagaduhan aranjeunna. Aranjeunna henteu? 'Ta item daptar cek. Tapi naha nguatkeun pangguna anu diideuan pikeun nyiptakeun aranjeunna.

Kuring bakal nambihan hiji deui barang, atanapi dilegakeun dina 'Gampang Maké'. Dina Ease of Use aya 2 komponén:

  • Kagunaan - metodologi anu dilakukeun ku pangguna pikeun ngalaksanakeun tugas kedah wajar sareng henteu kedah latihan anu kaleuleuwihi.
  • Desain hébat - Hate ngaku ieu, tapi desain anu luar biasa bakal ngabantosan. Upami anjeun ngagaduhan aplikasi gratis, panginten éta henteu sakumaha pentingna; tapi lamun anjeun ngajual jasa, éta mangrupikeun harepan pikeun ngagaduhan grafik sareng tata ruang halaman anu saé.

Ngarobih aplikasi anjeun kana platform sareng siklus pelepasan anu teras-terasan duanana masihan téknologi 'widget, plugin, atanapi add-on'. Upami aya cara ngawangun bagian tina aplikasi anjeun anu ngamungkinkeun anu sanés tiasa ngawangun kana aplikasi éta, anjeun bakal ngungkit pamekaran jauh di luar tembok perusahaan anjeun.

Kuring henteu yakin kuring satuju sareng 'Buka data anjeun' tapi kuring satuju sareng ngungkit data anjeun. Buka data dina dinten ieu sareng umur tiasa janten ngimpina privasi; Nanging, ngungkit data anu disayogikeun ku pangguna anjeun mangrupikeun harepan. Upami kuring naros ka kuring kumaha kuring resep kopi, kuring ngarepkeun anu sanés kuring nampi kopi, éta cara anu kuring resep! Upami henteu, tong ditaros heula!

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.