The Big Switch sareng Bluelock

Sababaraha minggu ka tukang kuring mimiti maca The Big Switch ku Nicholas Carr. Ieu excerpt tina situs anu maot dina:

Saratus taun ka pengker, perusahaan lirén ngahasilkeun kakuatan nyalira ku mesin uap sareng dinamo teras dipasang kana jaringan listrik anu énggal diwangun. Kakuatan murah anu dipompa ku utilitas listrik henteu ngan ukur ngarobih kumaha usaha dioperasikeun. Éta ngamimitian réaksi ranté transformasi ékonomi sareng sosial anu nyiptakeun dunya modéren. Kiwari, révolusi anu sami nuju aya. Dicocogkeun kana jaringan komputasi global Internét, pepelakan ngolah inpormasi masif parantos mimiti ngompa data sareng kode parangkat lunak ka bumi sareng bisnis urang. Waktos ieu, éta komputasi anu ngajanggélék janten utiliti.

The Big PindahPergeseran ieu parantos ngarobih industri komputer, nyandak pesaing anyar sapertos Google sareng Salesforce.com payun sareng ngancam gagang sapertos Microsoft sareng Dell. Tapi épék bakal ngahontal jauh. Komputasi murah, pasokan utiliti pamustunganana bakal ngarobah masarakat sakumaha jero sakumaha listrik murah. Urang parantos tiasa ningali épék awal? dina pergeseran kendali média ti lembaga ka individu, dina perdebatan ngeunaan nilai privasi, dina ékspor padamelan pagawé élmu pangaweruh, bahkan dina konsentrasi kabeungharan anu tuwuh. Nalika utiliti inpormasi ngalegaan, parobihan ngan ukur bakal ngalegaan, sareng laju na ngan ukur bakal ngagancangan.

The Big Switch parantos kanyataan. Dina Januari, Patronpath mindahkeun infrastruktur produksi urang kana Bluelock. Éta dunya anyar (sakumaha iklan dina sidebar).

Éta mangrupikeun pujian anu sampurna pikeun Software salaku Layanan (Saas). Perusahaan SaaS anu kuring damel saéstuna ngukur timbangan kana perangkat keras sareng tim jalma pikeun ngadukung aranjeunna. Bluelock mangrupikeun jalan kaluar anu pas pikeun urang sabab urang tiasa ngembangkeun bisnis urang tanpa hariwang ngeunaan infrastruktur urang atanapi sumber daya masif anu cocog sareng éta. Éta outsourcing anu hariwang!

Infrastruktur salaku Jasa (IaaS) mangrupikeun modél bisnis anu muncul anu ngamungkinkeun anjeun mésér sumber IT ti panyadia IaaS salaku biaya anu tetep dina unggal bulan. Kalayan IaaS, tibatan mésér tumpukan sérver sareng SAN, anjeun tiasa nyéépkeun genep puluh inti prosésor, dua panyimpenan terabyte sareng genep puluh opat gigabyte mémori sareng mayar éta unggal bulan atanapi triwulanan. Lingkungan ieu persis anu diucapkeun ku Nicholas dina bukuna. Kami nuju ngagaleuh bandwidth, ruang disk sareng kakuatan ngolah siga urang ngagaleuh utiliti anu sanés.

Kaseueuran padagang IaaS ngajalankeun VMWare atanapi sistem operasi anu sami tibatan anu ngamungkinkeun virtualisasi. Pendekatan sistem operasi ieu mangrupikeun konci pikeun nempatkeun kakuatan antara perangkat keras sareng lingkungan anjeun anu ngamungkinkeun skala, gerak, ditiru, sareng sajabana Éta ogé anu ngajantenkeun panyadia IaaS benten sareng panyadia layanan tradisional atanapi pusat hosting.

Kami nuju ngadamel The Big Switch dina akhir Januari. Nyandak salinan buku sareng telepon ka Bluelock.

PS: Ieu Sanés tulisan anu disponsoran ... ngan ukur hal anu kuring hoyong bagikeun sabab kuring resep pisan mindahkeun éta!

11 Komentar

  1. 1
    • 2

      Hai Mike,

      Bluelock henteu mayar kanggo pos atanapi tempat sponsor. Kuring nyadiakeun sababaraha réréncangan sareng kolega kuring sareng panempatan gratis sakapeung. Panginten kuring kedah namina "Babaturan & Sponsor".

      Bluelock ogé di dieu di Indiana - anjeun bakal ningali yén kuring nyobian ngabantosan ngamimitian sareng perusahaan téknologi Indiana.

      RE: Amazon:

      Ladenan Amazon sanés Infrastruktur salaku Layanan, aranjeunna mangrupikeun Layanan Wéb. Bédana nyaéta lingkungan kuring henteu narik tina 'awan' (istilah Amazon) dimana lingkungan kuring dibagikeun ka ratusan atanapi rébuan anu sanés.

      Kalawan Bluelock urang bakal boga dedicated server, spasi disk, prosesor jeung rubakpita. Kami dina lingkungan virtualisasi - ku kituna urang tiasa ngayakeun réplikasi lingkungan nalika diperyogikeun.

      Kami parantos ngajamin SLA, Pamatuhan Kaamanan Standar Industri, firewall, deteksi intrusi, aksés konsol, ngawaskeun sareng dukungan 24/7, cadangan vaulted, kakuatan kaleuleuwihan…

      Miharep éta mantuan! Tingali Bluelock kanggo inpo tambahan.
      Doug

      • 3

        Saatos ulasan bersinar anjeun, panginten BlueLock kedah janten sponsor anu mayar… 😉

        @Douglas: Nulungan Indiana

        Kuring ngarti, kuring ngalakukeun anu sami di Atlanta, GA (tingali http://web.meetup.com/32/)

        @Douglas: Amazon sanés jasa infrastruktur

        Sanaos henteu dina tingkat anu sami sareng BlueLock sigana, tapi éta EC2 sanés infrastruktur?

  2. 4

    @Mike Aya tumpang tindihna antara tawaran Amazon EC2 / S3 / SimpleDB sareng BlueLock. Tapi sacara umum, aranjeunna seueur solusi anu béda, sareng nargétkeun pamirsa anu béda.

    Anjeun teu tiasa nyetél klaster Amazon tanpa jumlah pangaweruh téknis anu lumayan, sareng peryogi arsiték pikeun ngatur instansi EC2 anu béda. Anjeun ogé ngalaman sababaraha masalah anu kedah diurus dina aplikasi, sapertos kanyataan yén instansi EC2 henteu gaduh IP statik, yén teu aya panyimpenan lokal dina conto EC2, yén panyimpenan S3 langkung laun tibatan SAN atanapi disk lokal, sareng SimpleDB henteu nampi patarosan SQL atanapi ngijinkeun gabungan kompléks. EC2 sareng SimpleDB masih aya dina béta ayeuna (kalayan anu terakhir dina béta swasta), janten teu aya SLA - sanés hal anu anjeun badé ngagantungkeun bisnis kritis produksi anjeun.

    BlueLock dasarna masihan anjeun panggantian serelek pikeun rak Windows sareng / atanapi server Linux tanpa lieur pikeun ngatur aranjeunna, atanapi ngarékayasa ulang aplikasi anjeun supados tiasa di-host di Amazon. Anjeun ogé tiasa ngobrol sareng insinyur dukungan dina telepon.

    Kitu cenah, Amazon jauh langkung mirah pikeun ngamimitian, sareng BlueLock panginten henteu efektif upami anjeun ngan ukur ngajalankeun sababaraha server. Éta ogé mayar-sakumaha-anjeun-make, sedengkeun harga BlueLock langkung sapertos pusat data tradisional dimana anjeun nyetél rencana pikeun mayar jumlah CPU / disk / bandwidth / jsb naha anjeun nganggo sadayana unggal bulan atanapi henteu.

    Bantahan: Kuring terang sababaraha jalma anu damel di BlueLock. Tapi kuring aktip ngagunakeun Amazon S3 dina produksi, Kami kipas badag EC2 (dina kasus katuhu), sarta eagerly awaiting abdi SimpleDB uleman beta swasta.

    • 5

      Hatur nuhun komentar Ade. Abdi badé naroskeun ka Douglas nyerat tulisan anu ngabandingkeun sareng kontras BlueLock kana jasa wéb Amazon tapi henteu kedah ayeuna sapertos anu anjeun parantos lakukeun!

      PS Anjeun urang India bener-bener tetep babarengan, doncha? 🙂

      • 6

        Ha! Sumuhun urang pasti ngalakukeun, Mike!

        Ieu salah sahiji wewengkon nu cukup leutik nu aya saeutik pisan tingkat pamisahan antara 2 pausahaan atawa jalma. Kami narékahan pikeun nguatkeun hubungan ieu sareng ngatur sacara régional ogé.

        Ieu mangrupikeun daérah anu sampurna pikeun ngamimitian perusahaan téknologi sabab biaya hirup sareng kauntungan pajak saé pisan. Dibandingkeun nasional, éta 20% kirang biaya rata-rata. Éta kecap anu urang kedah kaluar! Sikep MidWest nuju kerja keras sareng jasa anu hébat ogé bédana.

        Indiana langkung alit nyaéta jaringan sosial anyar nu geus dimimitian pikeun hadé ngatur usaha di wewengkon.

        PS: Abdi bungah Ade ngaléngkah. Urang pindah ka Bluelock jadi teu kudu nyaho sagala bédana 😉

        • 7

          @Douglass: Wewengkon anu sampurna pikeun ngamimitian perusahaan téknologi sabab biaya hirup sareng kauntungan pajak saé pisan. Dibandingkeun nasional, éta 20% kirang ongkos rata-rata. Éta kecap anu urang kedah kaluar! Sikep MidWest nuju kerja keras sareng jasa anu hébat ogé bédana.

          Tapi teras anjeun kedah hirup Indiana hatur nuhun…. (punten, teu tiasa nolak '-)

          Atoh, sigana anjeun kedah nyauran Kamar Dagang salaku sponsor anjeun salajengna… 🙂

  3. 8

    Hatur nuhun komputasi salaku jurus utiliti. Éta ngajadikeun seueur akal sareng langsung nempatkeun IaaS kana sudut pandang. Kuring ngahargaan pos malah jeung perlakuan husus pikeun Bluelock :).
    Nice pos Doug.
    Wilujeng liburan ka sadayana.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.