Pikiran Anjeun Milik Urang

Salami sababaraha minggu ka pengker kuring ngempelkeun sareng nyimpen buku - salah sahijina nyaéta The Big Switch, ku Nicholas Carr. Dinten ayeuna, kuring réngsé maca buku.

Nicholas Carr damel padamelan anu hadé dina ngawangun paralel antara évolusi jaringan listrik di nagara ieu sareng lahirna komputasi awan. Dina catetan anu sami, Wired ngagaduhan tulisan anu saé, disebut Planet Amazon, dina terbitan Méi 2008 anu nyaritakeun awan Amazon. Pastikeun pikeun parios éta kaluar. Kabel ngarujuk kana tawaran Amazon salaku Hardware salaku Layanan (HaaS). Éta ogé katelah Infrastruktur salaku Layanan (IaaS).

Nalika kuring ngagem wawasan Nicholas kana komputasi awan sareng masa depan 'kumaha' urang bakal ngembangkeun dina waktos anu caket, kuring kaget nalika anjeunna ngamimitian ngabahas anu teu tiasa dihindari pangawasan komputer bakal ngagaduhan kami nalika urang neraskeun ngahijikeunana - bahkan sacara biologis. Buku éta ngaluarkeun kana padamelan anu ayeuna dilakukeun ku para pemasar dina ngungkit data - sareng ampir katingalna pikasieuneun dimana ieu panginten kapayunna.

Unggal urang maca halaman téks atanapi pencét dina tautan atanapi nonton pidéo, unggal-unggal nempatkeun kana karanjang balanja atanapi milarian, unggal-unggal ngirim email atanapi ngobrol dina jandéla olahtalatah instan, urang ngeusian dina "form for the record." … Kami sering teu sadar kana utas anu urang spinkeun sareng kumaha sareng saha aranjeunna dimanipulasi. Komo upami urang sadar diawasi atanapi dikontrol, urang panginten moal paduli. Barina ogé, urang ogé nguntungkeun tina perwujudan yén Internét dimungkinkeun - éta ngajantenkeun urang konsumén sareng padamel anu langkung sampurna. Kami nampi kontrol anu langkung ageung pikeun ngabales kanyamanan anu langkung ageung. Jaba lancah dilakukeun pikeun ngukur, sareng kami henteu bahagia di jero éta.

manipulasi jeung pangawasan mangrupakeun kecap anu kuat anu kuring teu tiasa satuju. Upami kuring tiasa ngamanpaatkeun data konsumén pikeun nyobaan sareng ngaramalkeun naon anu aranjeunna pikahoyong, kuring henteu ngadalikeun aranjeunna atanapi ngamanipulasi janten ngadamel pameseran. Sabalikna, pikeun masihan data, kuring ngan saukur nyobian nyayogikeun aranjeunna naon anu tiasa dipilari. Éta épisién pikeun sadaya pihak anu kalibet.

Kontrol bakalan nunjukkeun yén panganteur na kumaha waé ogé bakal méréskeun kabébasan kuring, anu mangrupikeun pernyataan anu pikaseurieun. Kami sadayana zombie tanpa pikiran dina Internét anu henteu ngagaduhan kamampuan pikeun nyalira diri ngalawan iklan téks anu leres? Leres? Éta sababna iklan anu pangsaéna tetep ngan ukur ngagaduhan harga klik-tingkatan tunggal.

Sedengkeun pikeun masa depan integrasi manusa sareng mesin, kuring malah optimis ngeunaan kasempetan éta. Bayangkeun tiasa ngakses mesin pencari tanpa kedah keyboard sareng sambungan Internet. Penderita penderita diabetes bakalan tiasa ngawas kadar gula getihna sareng ngaidentipikasi tuangeun anu pangsaéna kanggo didamel kanggo nyayogikeun gizi. Dina diét? Sugan anjeun tiasa nangkep asupan kalori unggal dinten anjeun atanapi ngitung Titik Watcher nalika tuang.

borg kubusKanyataanna urang henteu ngagaduhan kendali pisan ka diri urang, moal matak hariwang AI. Kami gaduh dunya kalayan kacang kaséhatan anu kalaparan awakna, latihan kacang anu ngaleungitkeun sendi, pecandu anu ngabohong, nipu sareng nyolong supados perbaiki… sareng sajabana Kami mesin anu henteu sampurna, sok nyobian ningkatkeun tapi sering gagal.

Kamampuh bolos nganggo keyboard sareng monitor sareng 'nyolok' kana Internét sanés panginten pikasieuneun pikeun kuring. Abdi tiasa terang éta pangawasan mangrupikeun istilah anu dianggo leupas sareng, kalayan manusa, henteu pernah kanyataan. Kami henteu pernah tiasa ngendalikeun diri - sareng mesin buatan manusa moal pernah tiasa ngatasi mesin anu sampurna anu dipasang ku Gusti nyalira.

The Big Switch mangrupikeun bacaan anu saé sareng Abdi ngadorong saha waé pikeun nyandak éta. Saur kuring patarosan anu dibangkitkeun kecerdasan jieunan kahareup mangrupikeun hal anu saé, tapi Nicholas nyandak pandangan anu paling pikasieuneun tibatan pandangan anu optimis ngeunaan naon anu bakal dilakukeun pikeun interaksi manusa, produktivitas sareng kualitas kahirupan.

4 Komentar

  1. 1
    • 2

      Hai Steven!

      Nicholas sigana rada agén nakal dina dunya téknologi, tapi kuring resep pisan maca duanana blogna sareng kuring resep pisan buku ieu. Anyar-anyar ieu, kuring langkung resep kana buku sajarah tibatan anu sanés - sareng Nicholas masihan sababaraha wawasan anu hébat kana épolusi produksi énergi sareng paralel pikeun komputasi.

      Éta mangrupikeun bagian karesep kuring dina buku sareng saur paralel na aya di sisi katuhu. Nanging, nalika anjeunna ngalangkungan éta, kaayaan janten sakedik négatip. Sanés éta inpormasi sanés hal anu kedah urang pikahariwangeun - ngan saur kuring éta henteu nganggap kasempetan anu luar biasa.

      Senang maca éta - teu sabar pikeun ningali anjeun nyandak ogé!

      Cheers,
      Doug

  2. 3

    Doug:

    Nuhun kana wawasanana. Kuring satuju yén taktik nyingsieunan tiasa ngajual buku
    pikeun pamaca anu anyar, tapi kanyataanna nyaéta komputer anu dipasihan pakarang
    data..ulah sareng moal "ngendalikeun dunya" .. CrAzy !!!

    Tetep nepi karya alus!
    Jodi Hunter
    Pamasaran mangtaun-taun sareng henteu sieun ku PC kuring!

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.