Lima Posisi Nguntungkeun dina Pasar naon waé

Lima Posisi Nguntungkeun1

Dina kahirupan perusahaan kuring anu sateuacana, kuring teras-terasan gumun kana celah komunikasi antara jalma-jalma anu ngadamel produk, sareng jalma-jalma anu masarkeun sareng ngicalna. Janten tinkerer sareng pemecah masalah sosial, kuring bakal teras-terasan nyobian milari jalan pikeun ngajembatan gap antara produsen sareng pemasar. Kadang usaha ieu suksés, sakapeung henteu. Nanging dina waktos nyobian pikeun ngajawab padamelan jero perusahaan kuring damel, kuring tungkul kana naon anu kuring yakin aya sababaraha bebeneran universal ngeunaan mérek sareng pamekaran produk.

Kabeneran munggaran, Pokus Brand, anu dijelaskeun Ieuh.

Kaleresan anu kadua, Posisi Kategori, nyaéta kumaha perusahaan bersaing di pasar, sareng kumaha posisi di pasar bakal nandeskeun kasuksésan. Anu nuturkeun mangrupikeun panjelasan pondok tina konsép ieu, dibarengan ku conto unggal posisi. (catetan panulis: Kuring yakin yén dasar tina bebeneran ieu asalna tina buku anu dibaca dina kamajuan pribadi kuring, janten upami ieu dalit, upami anjeun panulis buku, punten wartoskeun ka kuring. Kuring parantos nyobian pikeun mendakan sumber aslina kuring ampir dua dasawarsa)

Katégori

Microsoft, janten perusahaan multinasional anu ageung, bersaing dimana-mana. Dina seueur produkna, aranjeunna henteu ngan ukur ngagaduhan pangsa pasar, tapi ngagaduhan ampir sakabéh pasar. Acan di sababaraha daérah jauhna kadua, katilu, atanapi kaopat. Kunaon ieu? Sanaos waleran lengkepna panjang sareng téknis, waleran tingkat konsumen saderhana pisan: katégori, sanés mérek, ngahartikeun kasuksésan dina pasaran.

Kategori, kantun diartikeun, naon anu janten pangguna pikeun ngagolongkeun produk anjeun. Upami kuring naroskeun naon jinis produk Windows XP, anjeun sigana bakal nyarios ka kuring? Sistem Operasi?. Janten Sistem Operasi bakal janten kategori pikeun produk, sareng Microsoft jelas bakal ngadominasi kategori éta.

Tapi nalika kuring nunjukkeun Zune sareng naroskeun katégori éta, anjeun sigana bakal ngawartosan MP3 Player. Microsoft jelas kaleungitan kategori ieu ka Apple. Naha Microsoft milih bahkan bersaing di dieu, nalika Apple jelas-jelas mendominasi? Nya, tétéla aya artos pikeun dijantenkeun nomer dua anu saé upami nomer hiji ageung. Nyatana aya lima posisi anu béda dina kategori anu nguntungkeun, upami anjeun terang kumaha ngagunakeunana.

Lima Posisi Nguntungkeun2

Lima Posisi Kategori Nguntungkeun

Lima posisi anu nguntungkeun pikeun kategori pasar nyaéta Pimpinan Pasar, Kadua, Éta Alternatif, Butik, jeung Pamimpin Kategori Anyar. Dina masing-masing jabatan ieu dimungkinkeun pikeun ngahasilkeun artos, sareng tiasa tumuh. Tapi gigireun mustahil pikeun ngalih ti hiji posisi ka posisi séjén tanpa pitulung luar.

Dina gambar di luhur, unggal posisi ditarik dina posisi sareng ukuran pangsa pasar masing-masing. Sakumaha anjeun tiasa perhatoskeun, ukuranana rada leutik. Janten naha éta digigir teu mungkin ngalih? Kusabab nalika tiap posisi sacara signifikan langkung alit tibatan anu aya di payuneunnana, investasi anu diperyogikeun pikeun ngarobih posisi jauh langkung ageung tibatan kauntungan tina robih.
Ayeuna, hayu urang tingali unggal posisi masing-masing, pikeun ningali kumaha unggal posisi béda. Pikeun latihan ieu, urang tiasa nganggo kategori cola, sabab éta dipikaharti ogé ku seueur jalma.

Pimpinan Pasar1

Posisi Kahiji: Pimpinan Pasar

Coke, tangtosna, mangrupikeun pamimpin. Aranjeunna aya dimana-mana, sareng kameunanganana legendaris. Aranjeunna conto perdana pamimpin. Sareng kusabab aranjeunna gaduh pesaing anu kuat dina Pepsi, aranjeunna leres-leres henteu tiasa gaduh pangsa pasar deui. Jadi hiji-hijina pilihan nyata aranjeunna pikeun ngawangun nyaéta asup ka pasar énggal. Kunaon Kusabab éta langkung murah pisan pikeun muka distribusi Cina tibatan ngaluarkeun Pepsi tina Safeway.

Anu Kadua1

Posisi Kadua: Kadua

Pepsi mangrupikeun Kadua anu kuat. Éta ogé aya dimana-mana, sareng leres-leres dianggap minangka hiji-hijina alternatif pikeun Coke. Janten kumaha cara aranjeunna tumuh? Nyandak saham ti Coke mahal sareng sesah, tapi lebet ka China sataun saatos kokok langkung gampang sareng langkung mirah. Aranjeunna nyusun pertumbuhan kategori Coke.

Alternatipna1

Posisi tilu: Alternatipna

Di sababaraha daérah nagara RC Cola mangrupikeun Alternatip. Tapi aranjeunna henteu dimana-mana, sareng aranjeunna henteu ngagaduhan kakuatan pamasaran anu dipiboga ku duaan gedé. Janten kumaha cara aranjeunna tumuh? Daérah dumasar daérah. Aranjeunna sasaran saluran khusus dimana aranjeunna tiasa ditingali lokal atanapi unik sareng tumuh? Panto ka panto?.

Butik1

Posisi Kaopat: Butik

Jones soda mangrupikeun butik anu penting. Aranjeunna ngajual cola, tapi Jones kirang ngeunaan cola, sareng langkung seueur ngeunaan pangalaman cola. Cola ngan ukur aya dina botol kaca sareng gula tiwu murni, karya seni khusus dina labélna, sareng harga mahal. Ieu jelas lain persaingan mainstream ka jurusan. Acan aranjeunna nguntungkeun, sareng gaduh pengikut satia. Kunaon Kusabab aranjeunna obsessively nganteurkeun ka subgroup tinangtu konsumen cola.

Pimpinan NC

Posisi lima: Pimpinan Kategori Anyar (NCL)

Janten upami anjeun hoyong ngaganggu kategori, kumaha anjeun ngalakukeun éta? Pribadi, kuring bakal naroskeun ka genius pasar di tukangeun Red Bull. Aranjeunna ngawangun sakumna karajaan anu nyarios ka sadayana yén aranjeunna? Sanés cola, tapi énergi?. Tangtuna Red Bull moal tiasa bersaing sareng Coke nalika aranjeunna ngamimitian. Tapi aranjeunna tiasa ngawartosan jalma katégori na, Énergi, langkung saé. Sareng éta henteu bersaing sareng Cola kitu? Aranjeunna nganggo kategori énggalna pikeun dina rak toko anu coke parantos unggul. Sareng aranjeunna ngalaksanakeunana bari henteu kantos nandingan Coke atanapi Pepsi.

Hébat, janten naha masalah ieu?

Patarosan anu saé. Sareng waleranna dugi ka kieu: lamun anjeun terang posisi anjeun, anjeun terang kumaha bersaing nguntungkeun. Upami anjeun henteu terang dimana anjeun nangtung, kamungkinan anjeun bakal dijual bisnis, pamasaran, atanapi rencana pertumbuhan anu bakal nyéépkeun seueur artos nyobian mindahkeun anjeun ka tempat anu anjeun henteu tiasa néwak. Anu langkung penting, upami anjeun terang jabatan anjeun, anjeun tiasa ngembangkeun rencana bisnis sareng pamasaran anu nyangking posisi kauntungan anjeun, sareng ngahasilkeun tingkat pengembalian anu luhur.

3 Komentar

  1. 1
  2. 2

    Hiji pulas anu pikaresepeun nyaéta-gumantung kana naon anu dipilari ku pembeli-anjeun tiasa janten dina kalungguhan anu béda. Contona, Jones teh pamuter dominan di butik / karajinan / sodas premium, tapi jelas butik lamun nempo ngalawan coke.

    Éta anu ngajantenkeun padamelan urang janten pikaresepeun.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.