Pentingna Tata Bahasa Anu Saé sareng Tanda baca dina Blogging

Depositphotos 43450467 s

Jalma anu terang kuring terang yén kuring tiasa janten sakedik tata basa sareng tanda baca. Sanaos kuring henteu badé ngoréksi masarakat sacara umum (kuring ngan saukur nyatakeun aranjeunna sacara pribadi), kuring dipikaterang ngédit tanda anu aya kecap anu salah éja, apostrop anu teu leres, sareng kasalahan anu umumna parah.

Janten, teu kedah dicarioskeun, kuring teras-terasan nyobian pastikeun tulisan kuring dugi ka bau gramatikal.

"Bahkan dina blog?"

Leres, bahkan dina blog.

"Tapi blog kedahna informal sareng paguneman."

Teu saloba anjeun panginten. Aya langkung seueur bisnis anu nganut blogging, sareng aranjeunna nyobian ngasongkeun gambar kapercayaan sareng reliabilitas. Sareng percanten atanapi henteu, konsumén bakal nangtoskeun kamampuan perusahaan sadayana pikeun ngalakukeun misi inti paling dasar dina tata basa sareng éjahan tina hiji PR tingkat paling handap.

"Ya Allah, anjeun ngagantung participle! Kami moal deui mésér produk anjeun deui! "

Teu percanten ka abdi? Perhatoskeun pisan koméntar dina blog politik naon waé nalika pamilihan umum présidén.

Sanaos anjeun henteu kedah nempatkeun jinis-jinis jalma éta (aranjeunna kedah ditibankeun), anjeun kedah ngasongkeun citra kompeténsi sareng profesionalisme. Sareng éta hartosna anjeun kedah éja kecap kalayan leres, sareng nganggo tata basa sareng tanda baca anu pas.

Kuring kadang-kadang ngintun Doug DM ngeunaan sababaraha apostrophe anu salah tempatna atanapi kecap anu salah éja dina salah sahiji tulisan Téhnologi Pemasaran na (anu dina pameunteuna panginten naha Abdi dihukum Kuring dipenta pikeun nyerat tulisan ieu).

Aya loba kasalahan gramatikal anu, upami anjeun damel, terus terang ngajantenkeun anjeun bodo (Kecap Copyblogger, sanés milik kuring). Hal sapertos na vs. éta sareng anjeun vs. anjeun mangrupikeun kasalahan anu kedah anjeun langkung terang tibatan anu dilakukeun.

Seueur jalma bakal nyarios yén tata basa sareng éjahan dina blog ngan ukur henteu penting. Éta kami kedahna teu resmi sareng santai, sareng éta henteu janten masalah deui.

Henteu kunanaon upami anjeun nyerat blog pribadi ngeunaan kahirupan anjeun nyalira, sareng anjeun ngan ukur ngarepkeun sababaraha rerencangan kanggo maca. Anjeun tiasa janten informal sakumaha anu anjeun pikahoyong, ngalakukeun kasalahan kana kahoyong haté anjeun, sareng bahkan ngeusian tulisan anjeun sumpah seru-seruan acan. (Ningali anjeun, The Bloggess.)

Tapi upami anjeun nyarioskeun ngeunaan bisnis, perusahaan anjeun, atanapi industri anjeun, anjeun kedah ngajaga sadayana sakumaha bersih sareng bebas tina kasalahan.

Éta henteu dosa upami anjeun ngalakukeun kasalahan. Seueur waktos kuring parantos ngalakukeun kasalahan dina postingan blog kuring, khususna nalika kuring nyarioskeun pentingna tata basa sareng tanda baca anu saé. Tapi kuring salawasna tiasa uih deui sareng ngabersihkeunana. Éta hal anu saé pisan ngeunaan blogging: teu aya anu permanén, sapertos majalah atanapi brosur. Éta mangrupikeun dokumén anu hirup anu statik. Acara tulisan anu umurna tilu taun.

Janten upami anjeun damel kasalahan atanapi dua, tong asa-asa. Mibanda jalma anu dipercaya percanten aranjeunna sareng masihan anjeun eupan balik anu jujur. Teras balikan deui sareng ngalereskeun naon waé anu anjeun lasut salami sababaraha babak pengeditan anjeun mimiti.

Kusabab leres atanapi lepat, nitpickers aya di luar sana. Sareng aranjeunna sumping pikeun anjeun.

One comment

  1. 1

    Abdi henteu tiasa nyarios kumaha kuring ngahargaan panon anjeun pikeun mendakan kasalahan kuring! Kuring condong nulis dina aliran eling jeung kasampak leuwih kasalahan kuring bari proofing sakumaha gampang saperti nalika kuring nulis aranjeunna. Ieu rada kutukan. Hatur nuhun pikeun babaturan!

    Nalika kuring beunghar sareng kasohor, kuring kedah ngimbangan anjeun! 😀

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.