100 Taun Teras: Karajaan Palanggan

palanggan karajaan

Ieu mangrupikeun iklan ti édisi Méi 1916 Mékanika Populer ti AT&T nyarios ka palanggan telepon poténsial.

Kuring sering héran kumaha héséna pikeun ngungkulan sieun sareng gemet téknologi sapertos kitu anu parantos disababkeun dina waktos éta. Kuring ogé héran kumaha ngabandingkeun sareng adopsi média sosial sareng Internét ayeuna.

Sejarah ampir sok ngulang nyalira.

Karajaan PalangganTelepon, sapertos Internét, nyata ngarobah kahirupan. Dina taun 1926, Ksatria Komite Pendidikan Dewasa Columbus malahan ngasongkeun patarosan, "Naha penemuan modéren ngabantosan atanapi mar karakter sareng kaséhatan?"

Kalayan iklan ieu, AT&T ngaleungitkeun kasieunan masarakat kana téknologi tibatan, ngadidik masarakat ngeunaan kumaha téknologi nguatkeun aranjeunna.

Sigana mah iklan ieu gampang diterbitkeun deui ayeuna, kalayan Internét antrian dina:

Dina pamekaran Internét, pangguna mangrupikeun faktor anu dominan. Saratna anu teras-terasan ngembangna janten inspirasi pikeun panemuan, nyababkeun panilitian ilmiah anu teu aya tungtungna, sareng ngajantenkeun paningkatan sareng panyuluhan anu perlu.

Sanés mérek atanapi artos anu luput pikeun ngawangun Internét, pikeun nguatkeun kakuatan pangguna dugi ka watesna. Dina Internét anjeun gaduh mékanisme anu paling lengkep di dunya pikeun komunikasi. Éta animasi ku sumanget jasa anu paling lega, sareng anjeun ngadominasi sareng ngendalikeunana dina kapasitas dobel pangguna sareng panyadia data. Internét henteu tiasa mikir atanapi nyarios pikeun anjeun, tapi nyandak pamikiran anjeun ka anu anjeun pikahoyong. Éta milik anjeun anu nganggo.

Tanpa gawé babarengan pangguna, sadaya anu parantos dilakukeun pikeun nyampurnakeun sistem henteu aya gunana sareng jasa anu pantes henteu tiasa dipasihkeun. Salaku conto, sanaos puluhan milyar dihasilkeun pikeun ngawangun Internét, éta jempé upami jalma anu aya di tungtung séjén gagal ngagunakeun éta.

Internét intina demokratis; éta mawa sora murangkalih sareng sepuh kalayan gancang sareng langsung. Sareng kusabab masing-masing pangguna mangrupikeun faktor anu dominan dina Internét, Internét mangrupikeun anu paling demokratis anu tiasa disayogikeun pikeun dunya.

Éta sanés ngan ukur ngalaksanakeun individu, tapi éta nyumponan kabutuhan sadaya jalma.

A abad saatosna, sareng urang masih hirup di Karajaan Palanggan!

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.