Mitos Atribusi

carita

Salah sahiji slide anu kuring bahas dina ampir unggal paguneman anu kuring gaduh sareng bisnis mangrupikeun salah sahiji anu kuring nyauran mitos atribusi. Dina sistem pangukuran naon waé, kami resep aturan kabiasaan boolean sareng diskrit. Upami ieu, maka éta. Éta masalah, sabab, éta sanés cara nyandak kaputusan mésér. Henteu janten masalah naha anjeun konsumen atanapi upami anjeun bisnis - éta sanés kanyataanna lalampahan customer.

Kasus anu penting nyaéta pameseran kuring hiji Amazon Echo. Kuring ningali buzz online nalika mimiti diluncurkeun, tapi kuring henteu leres peryogi. Dina waktos éta, kuring ogé sanés pangguna utama. Tapi nalika kuring ngalihkeun seueur beulian bisnis urang ka Amazon, ngagabung sareng Perdana, sareng nampi kintun dina waktos sadinten, sikap kuring ka Amazon robih.

Kuring henteu terang pisan ngeunaan Amazon Echo, sanaos. Hiji dinten di Facebook, Mark Schaefer ngadamel koméntar anu pikaresepeun. Anjeunna nyebatkeun yén anjeunna nyarios ka Amazon Echo na langkung sapertos éta jalma di rohangan. Salaku duanana geek téknologi sareng peminat Amazon, kuring panasaran.

Atribusi Mimiti-Toél

Sacara téknis, kuring bakal nyarios yén éta mangrupikeun anu pangpayunna tina perjalanan konsumén kuring. Kuring ngalih ti Facebook ka Amazon tempat kuring maca halaman produk. Éta katingalina lumayan tiis tapi kuring henteu leres-leres menerkeun biaya dina waktos éta. Kuring teras ngalih ka Youtube pikeun ningali naon waé hal anu hadé anu dilakukeun ku jalma di luar bahan pamasaran.

Kuring balik deui ka Amazon sareng maca ulasan bintang-1 sareng henteu leres-leres ningali naon-naon anu bakal ngalarang kuring mésér alat ... di luar atanapi hargana. Abdi henteu tiasa leres-leres menerkeun cocooan énggal dina waktos éta.

Atribusi Sentuhan Terakhir

Kanggo minggu payun atanapi langkung nalika kuring nganapigasi wéb, sababaraha pariwara pamasaran ulang pikeun Amazon Echo popping nepi. Kuring antukna tunduh kana salah sahiji iklan sareng ngagaleuh alatna. Abdi nyerat sababaraha paragrap ngeunaan kumaha kuring resep, tapi éta sanés tujuan tina tulisan ieu.

Tujuan tina tulisan ieu nyaéta pikeun ngabahas dimana penjualan Amazon Echo ieu bakal dianggap. Upami éta sentuhan munggaran, éta bakal disababkeun ku Mark salaku pangaruh ... sanaos anjeunna sanés pangaruh pikeun alat sareng téknologi. Abdi nyarios yén koméntar Mark ngeunaan Echo mangrupikeun tindakan kasadaran dina perjalanan palanggan kuring. Henteu dimana sateuacan koméntar Mark kuring kuring sadar kana kamampuan Echo sareng sababaraha jinis fitur.

Upami modél atribusi terakhir-toél, iklan mayar sareng pamasaran ulang bakal janten sumber penjualan. Tapi aranjeunna leres henteu. Upami anjeun naros ka kuring mana strategi pemasaran anu saéstuna ngayakinkeun kuring mésér Echo, kuring bakal némbalan:

Abdi henteu terang.

Éta henteu strategi tunggal anu ngajantenkeun kuring mésér Gema, éta sadayana. Éta mangrupikeun koméntar Mark, éta milarian pidéo anu dihasilkeun ku pangguna, éta ulasan kuring pikeun ulasan anu goréng, sareng éta mangrupikeun iklan pemasaran ulang. Kumaha carana éta cocog kana corong konvérsi Google Analytic? Éta henteu ... sapertos henteu kaseueuran perjalanan pelanggan.

Abdi parantos nyerat ngeunaan keluhan lulugu pamasaran inbound sareng atribusi mangrupikeun konci na.

Atribusi prediktip

Aya alternatif tapi éta rada rumit. Ramalan analytics tiasa niténan tingkah laku penjualan di sadayana média sareng strategi sareng nalika anjeun nyaluyukeun, éta tiasa ngamimitian hubungan kagiatan anu aya hubunganana sareng penjualan keseluruhan. Mesin ieu teras tiasa ngaduga kumaha nurunkeun atanapi naékkeun anggaran atanapi kagiatan dina strategi pamasaran tangtu bakal mangaruhan garis handapna.

Nalika anjeun milarian usaha pamasaran anjeun, éta penting yén anjeun sadar yén sanajan pamasaran anu henteu ngagaduhan konversi langsung ditaksirkeun pangaruhna sadayana dina prosés nyandak kaputusan pelanggan. Sareng pangaruhna aya di luar usaha pamasaran urang - sakabeh pangalaman tina prospek nyumbang kana perjalanan.

Ieu conto saderhana: Anjeun gaduh toko sareng motong staf beberesih anjeun. Éta sanés toko anjeun kotor, tapi panginten éta henteu saacana sapertos sateuacanna. Hasilna nyaéta penjualan anjeun turun saloba pembeli anu licik ngan saukur henteu raoseun sakumaha bersihna sapertos toko lingkungan anu sanés. Kumaha anjeun akun ieu dina usaha pamasaran anjeun? Anjeun panginten bahkan parantos ningkatkeun méakkeun pamasaran anjeun dina waktos ayeuna tapi penjualan sacara umum ditolak. Teu aya item garis "super bersih" dina anggaran pamasaran anjeun… tapi anjeun terang éta pangaruhna.

Ayeuna, perusahaan peryogi dasar eusi. Ti halaman wéb anu bersih, responsif, dugi ka tulisan anu teras-terasan ngawangun kredibilitasna, ngagunakeun kasus, kertas bodas, sareng infografis. Sadayana dibagi, sareng nilai tambah ngalangkungan saluran sosial. Sadayana dioptimalkeun pikeun mesin pencari. Sadayana nyumbang kana buletin email anu ngasuh prospek.

Éta sadayana kritis - teu aya anu anjeun dagang anu sanés. Anjeun panginten badé nyaimbangkeunana saluyu sakumaha anjeun ningali pangaruhna, tapi teu aya anu opsional dina ayana pamasaran online lengkep.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.