Amanat Pemasaran Anyar: Penghasilan, Atanapi sanés

Pendapatan Tumuh

teu boga pagawean murag kana 8.4 persen dina bulan Agustus, nalika Amérika lalaunan pulih tina puncak pandemi. 

Tapi pagawé, khususna penjualan sareng pamasaran profesional, balik deui ka bentang anu jauh béda. Sareng teu sapertos naon anu kantos urang tingali sateuacanna. 

Nalika kuring ngagabung Salesforce dina 2009, kami dina résiko Great Resesi. Méntalitas urang salaku pemasar langsung dipangaruhan ku pengetatan sabuk ékonomi anu nembé kajantenan di panjuru dunya. 

Ieu waktosna langsing. Tapi éta henteu sapertos dunya urang dibalikkeun. 

Kiwari, nalika perusahaan ngempelkeun sumber sareng mindahkeun sumberdaya, tim dina tekenan langkung seueur tibatan anu kantos ngajalankeun pendapatan. Sareng teu sapertos 2009, dunya teu sami sareng anu di bulan Pébruari. Tina sudut pandang praktis, taktik tutul luhur anu sajarahna parantos dianggo pikeun nutup poéna– sapertos acara, hiburan sareng rapat pribadi– henteu aya deui. 

Dina waktos anu sami, kuota penjualan tetep aya. Nalika anjeun perusahaan B2B, panginten didukung ku VC anu ambisius, anjeun moal tiasa nyandak mulligan di 2020. Anjeun kedah milarian terang.  

Sacara praktis, éta ngandung hartos yén sadayana anu aya dina organisasi ayeuna tanggel waler pikeun panghasilan dina sababaraha bentuk atanapi mode. Ieu leres-leres leres pikeun para pemasar, anu ayeuna bakal dicekel kana tingkat pengawasan anu pernah aya dina ngajalankeun ROI. Sareng éta bakal ngarobih makeup organisasi pikeun masa depan. 

Era 3 Pamasaran 

Waktos kanggo pelajaran sejarah anu gancang: Karajinan pamasaran parantos lami ngagambarkeun konsumsi média. Dimana waé palanggan poténsial meakeun média, pamasar parantos nyusun cara pikeun ngagunakeun média éta pikeun narik perhatian aranjeunna. 

Éta sadayana dimimitian ku Jaman ka-1 Marketing, anu kuring resep nyauran Jaman Lalaki Mad. Mangsa paska perang ieu disetir ampir sadayana ku mésér - sareng mahal - mésér iklan. Analisis sareng pangukuran anu canggih henteu acan aya, sareng kasuksésan anu dirasakan sering aya dina jaringan jaringan budak lalaki baheula sakumaha kaberhasilan. Paribasa baheula tina "satengah tina méakkeun iklan diséépkeun, urang ngan henteu terang mana anu satengah" pastina dilarapkeun di dieu. 

Teras sumping internét. The Paménta-Gen Jaman, atanapi Jaman ka-2 Marketing. dimimitian dina awal abad ka-21. Ieu ngabuka panto pikeun saluran digital anu nyiptakeun réspon instan sareng nangkep data, ngamungkinkeun para pemasar ngukur pangaruh karyana ku cara anu énggal. 

Ieu ngenalkeun dunya akuntabilitas anu anyar, ngarah kana ngadegna peran CMO sareng kapamilikan corong pameseran. Salami 20 taun ka pengker, urang parantos a / b dités unggal klik, ningali sareng ngabagi, nyayogikeun kampanye pikeun épéktipitas maksimum. 

Teras kami parantos nyerahkeun éta hasil penjualan pikeun nutup perjanjian. 

Pasca-COVID, dinten-dinten éta parantos réngsé. Pamasaran henteu tiasa motong-na corong tengah deui. Wakil penjualan henteu nutup éta lead sacara langsung. Métode touch-tinggi leungit dugi ka aya bewara salajengna. 

Sugan paling penting, prospek henteu ngantosan sakitar hal-hal normalisasi sateuacan aranjeunna mésér barang. Éta dina tekanan anu ningkat, sareng– sareng éta hartosna, upami aranjeunna ngotéktak halaman wéb anjeun tabuh 3 énjing ningali solusi dina minggu anu sami, anjeun kedah payuneun aranjeunna, kalayan inpormasi khusus anu tiasa nutup perjanjian. 

Ieu mangrupikeun Era ka-3 Pamasaran, dimana konsumén, sanés mérekna, nandeskeun nalika mésér parantos réngsé. Éta parantos kajantenan di B2C, dimana anjeun tiasa mésér naon waé iraha waé. Naha henteu B2B ogé? Mangrupikeun kasempetan utama pikeun departemén pamasaran pikeun ningkatkeun sareng nyandak corong lengkep, sanés ngan ukur dina hal bisnis anyar, tapi dina pembaruan sareng perluasan. 

Pikeun pemasar, ieu kaayaan tilelep atanapi ngojay, sareng implikasina jelas: Ngasupan pendapatan ayeuna, atanapi résiko konsolidasi ku penjualan. 

Penghasilan, Atanapi sanés 

Kami parantos ngahontal titik anu oyag pikeun CMOs: Naha anjeun ngalayanan penjualan, atanapi anjeun tara?

Seueur CRO bakal nyarios anu tilas. Pamasaran parantos lami diukur ku métrik lemes sapertos kasadaran, klik sareng kalungguhan, padahal tim penjualan hirup sareng maot ku kamampuanna pencét kuota bulanan. 

Goréngna, sababaraha CRO bahkan tiasa lieur ku usaha pamasaran. Naon anu bakal disayogikeun ku kampanye televisi nasional éta? Sabaraha lead bakal yén eusi periferal leres-leres dipupuk? Naha leres pantes pikeun sponsoran acara maya éta? 

Ieu paguneman anu seueur pemasar henteu biasa ngagaduhan pendapatan vis-a-vis. Tapi aranjeunna langkung saé ngamimitian raos. Kalayan penjualan sareng pamasaran henteu kedah deui kana métrik nyalira, sareng ngabagi tujuan umum tina pendapatan, teu aya tempat pikeun silo deui. Duanana departemén tanggung jawab sanés ngan ukur pikeun bisnis énggal, tapi pikeun ingetan, sareng upselling konsumén anu aya. Kanyataanna nyaéta kadua tim peryogi katerampilan sareng pandangan anu disayogikeun ku anu sanés. 

nu Jaman Pendapatan nyaéta ngeunaan pemetaan siklus hirup sapinuhna sareng ngaoptimalkeun unggal titik sentuh, henteu masalah ti mana asalna. Anjeun moal tiasa janten pelanggan-centric dina sadaya siklus hirup kacuali anjeun ngagaduhan akuisisi, papacangan, nutup sareng data sadayana dina hiji hateup. 

Dina ahir poé, éta para pemasar anu kedah hudang sareng ngambeu kopi. Jalma anu ngalaksanakeun usaha pikeun pangasilan bakal kéngingkeun korsi dina tabel. Jalma anu henteu bakal digulung kana departemen penjualan, atanapi aranjeunna bakal ngaleungitkeun resume.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.