Anu Saé, Anu Hadé, sareng Anu Pikasieuneun ku Kecerdasan Jieunan

tim berners lee

Nalika kuring dibébaskeun sacara terhormat ti Angkatan Laut di 1992, waktos éta sampurna. Kuring angkat damel pikeun Virginian-Pilot di Norfolk, Virginia - perusahaan anu sacara lengkep ngadopsi IT Inovasi salaku bagian tina strategi inti na. Kami masang serat sareng ngaleungitkeun satelit garis-situs, kami nganggo pangendali logika program-tiasa nganggo kabel kana PC sareng nyandak data anu ngabantosan kami pikeun ngalaksanakeun pangropéa ku Intranet, sareng perusahaan induk, Landmark Komunikasi, parantos nginvestasikeun pisan meunang koran online. Kuring terang Wéb mangrupikeun hal anu ngarobah hirup pikeun kuring.

Sareng ngan dua taun sateuacanna, Sir Tim Berners-Lee ngawangun sadaya alat anu diperyogikeun pikeun Wéb anu tiasa dianggo, kalebet Hypertext Transfer Protocol (HTTP), Basa Markup HyperText (HTML), pangotéktak Wéb anu munggaran, anu munggaran Parangkat lunak server HTTP, pangladén wéb anu munggaran, sareng halaman Wéb anu munggaran anu ngajelaskeun proyék éta sorangan. Bisnis sareng karir kuring sacara harfiah sadayana dimimitian berkat inovasi na, sareng kuring sok hoyong ningali anjeunna nyarios sacara pribadi.

25 Taun Teras sareng Transformasi IT

Mark Schaefer ngajak kuring ngiringan anjeunna Luminaries - Nyarios sareng Pikiran Anu Paling Caang dina Teknologi, podcast Dell anu masihan wawasan anu hébat kana pamimpin anu aya di tukangeun perusahaan anu paling inovatif di dunya. Sedengkeun kuring terang Dell salaku perusahaan anu ngajual desktops sareng laptop ka konsumén sareng sérver kana bisnis - kuring henteu kantos ngagaduhan wawasan kana ékosistem Dell Technologies dugi ka kasempetan ieu. Éta mangrupikeun perjalanan anu narik ati - duanana tina damel sareng Mark anu kuring hormat pisan - sareng kéngingkeun wawasan masa depan nalika wawancara sareng kapamimpinan Dell.

Langkung seueur ngeunaan éta engké!

Salaku bagian tina program éta, kami diulem pikeun ngiringan Dell EMC Dunya di Las Vegas (tempat kuring nyerat ieu dina méja kamar hotél kuring). Kami terang, teu lami saatos, yén Berners-Lee bakal nyarios Kacerdasan buatan. "Giddy" mangrupikeun hiji-hijina istilah anu pas pikeun ngajelaskeun pikagumbiraeun kuring. Saur Mark bahkan ka kuring pikeun tenang dina hiji waktos. 🙂 Pastikeun pikeun parios Pikiran Mark dina pidato ieu ogé!

Sir Tim Berners-Lee ngeunaan Kecerdasan Jieunan

Garis pidato dibungkus sakitar satengah jalan di Sands Expo sareng kuring ngahaturkeun nuhun pikeun Mark nyepeng tempat nalika kuring buru-buru ngarangkep alat-alat tina rékaman panganyarna kami. Kami lungguh, sareng Mark némbak poto kuring di luhur ... woohoo! Sababaraha menit engké Sir Tim sumping ka panggung sareng ngamimitian diskusi. Anjeunna ngabagi cinta awal na ka Isaac Asimov sareng Arther C. Clarke, dua panulis anu almarhum bapak kuring ngenalkeun kuring nalika kuring ngora (babarengan sareng Star Trek, tangtosna!). Dina 16 taun manula kuring, masih pikaresepeun pikeun mikirkeun paralel kahirupan urang - sanaos kuring terang kuring henteu bakal ksatria. Leres, saolah-olah éta hijina bédana.

Berners-Lee ngantep sadayana terang yén anjeunna sanés ahli AI, tapi anjeunna ngagaduhan pamikiran sajauh manpaatna sareng takwa di dinya. Parobihan anu bakal sumping ti AI ampir teu kaémut dina waktos ieu, tapi teu aya anu ngajawab kamungkinan atanapi manpaat anu teu aya watesna pikeun manusa.

As DellEMC ngamajukeun téknologi sorangan, salaku conto, hyper-konvergénsi sareng AI parantos caket caket - sistem anu numuwuhkeun komputasi, panyimpenan, sareng jaringan sacara cerdas nalika perusahaan peryogi. Ngirangan integrasi masif, sistem anu béda, sareng kasalahan manusa badé ngabantosan langkung seueur perusahaan pikeun ngahontal ngaluncurkeun laju, hiji istilah kadangu sababaraha kali dina acara éta.

Berners-Lee ngabahas kamajuan masarakat anu aya dina jangkauan anu bakal ngabantosan ngirangan limbah, ningkatkeun efisiensi, sareng kamajuan masarakat sacara umum pikeun kamanusaan.

Pikirkeun ieu tina pandangan perusahaan, ngagaduhan sistem kauangan anu tiasa ngaduga, nyarankeun, atanapi bahkan ngaluyukeun dumasar kana kasehatan kauangan. Atanapi sistem SDM anu ngembangkeun sistem insentif anu dipersonalisasi pikeun motivasi karyawan. Atanapi sistem tatanén anu ngaoptimalkeun panggunaan péstisida atanapi cai dinamis tanpa kedah masihan béja ka patani. Atanapi perusahaan teknologi anu tiasa skala sareng ngaoptimalkeun infrastruktur bahkan pangalaman pangguna tanpa kedah ngembangkeun rencana produk, kelompok fokus, atanapi uji coba.

Atanapi, tangtosna, pamasaran intél jieunan anu ngahususkeun basa, maturan, média, sareng saluran pikeun ngahususkeun sareng narik prospek! Wah!

Kumaha upami Skynet sareng Singularitas?

nu singularity mangrupikeun hipotesis yén penemuan superintelligence jieunan bakal dumadakan memicu pertumbuhan téknologi anu kabur, hasilna aya parobahan anu teu kaharti pikeun peradaban manusa.

Kalayan kecap séjén, naon anu lumangsung nalika sistem ngembangkeun sistem saluareun kamampuan urang pikeun ngartosna? Fiksi ilmiah sering nerangkeun ieu sapertos Terminator, dimana téknologi nangtoskeun kamanusaan henteu perlu sareng ngancurkeun urang. Visi Berners-Lee henteu telenges tapi tetep nimbulkeun perhatian anu hébat. Salah sahiji masalah anu dibahas anjeunna nyaéta yén robot henteu sareng moal gaduh hak. Sareng pamimpin dina bisnis sareng pamaréntahan kedah ngalaksanakeun kontrol anu langkung rumit saluareunana Tilu Hukum Isaac Isaac Asimov.

Hayu urang sisihkan senjata robot calakan anu parantos ngalanggar aturan # 1. Masalahna, sakumaha anu dijelaskeun ku Berners-Lee nyaéta robot sanés masalah anu leres - kacerdasan buatan nyaéta. Perusahaan anu téknologi sareng sadayana bakal nerapkeun AI pikeun ngabantosan unggal aspek bisnisna. Mark sering ngabagi Domino's Pizza salaku conto. Naha aranjeunna perusahaan pizza sareng téknologi? Atanapi aranjeunna a parusahaan téknologi diwangun pikeun nganteurkeun pizza? Éta pisan dimungkinkeun dinten ayeuna.

Sareng masalahna? Perusahaan do ngagaduhan hak; janten, téknologi na ngabogaan hak bawaan. Sareng ku proxy, kecerdasan buatan anu dihasilkeun ku perusahaan éta bakal ngagaduhan hak. Éta rada matak raoseun anu kedah dibahas salaku kecerdasan buatan nyepetkeun popularitas sareng panggunaan. Bayangkeun perusahaan ageung, salaku conto, anu ngagaduhan platform anu ngamangpaatkeun kecerdasan buatan pikeun nyiptakeun hal anu nguntungkeun pikeun anu nyekel saham - tapi éta ngancurkeun manusa. Sanés robot anu urang kedah hariwang, éta kecerdasan buatan anu henteu ngagaduhan kendali pikeun mastikeun kasalametan sareng kaamanan urang.

Yikes!

Berners-Lee mikir yén singularitas tiasa janten kanyataan dina 50 taun. Anjeunna ogé negeskeun nyatakeun yén milikna rasional pendapat yén AI bakal ngaleungitkeun kecerdasan manusa. Kami hirup di jaman anu endah! Kuring henteu percanten Berners-Lee waswas atanapi sieun ku pikahareupeun ieu - anjeunna ngan ukur nyarios yén perusahaan, pamaréntah, bahkan juru dongéng fiksi ilmiah kedah langkung ngabahas masalah-masalah ieu upami urang ngarepkeun yén masa depan urang aman.

Panyingkepan: Dell mayar sadayana biaya kuring pikeun ngiringan Dell EMC World sareng mangrupikeun klien kuring pikeun Luminar podcast. Pastikeun pikeun ngepaskeun sareng marios ka kami, urang hoyong pisan tanggapan anjeun!

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.