Hindarkeun disandera ku Pamekar anjeun

sandera100107Akhir minggu ieu kuring ngamimitian paguneman sareng seniman lokal anu parantos ngabantosan bosna pikeun ngatur sababaraha aplikasi wéb anu dipimilik ku bosna.

Paguneman nyandak giliran sareng sababaraha pembuangan lumangsung ngeunaan mayar biaya pangembangan mingguan tanpa ningali kamajuan naon waé sareng pamekar anu parantos aranjeunna damel. Ayeuna pangembang hoyong ngeusi batre aranjeunna biaya lump lumpat sanés pikeun ngarengsekeun proyek ogé biaya perawatan mingguan pikeun nutupan pamundut anu sanés. Éta janten parah.

Pangembang mindahkeun nami domain janten anjeunna tiasa ngatur. Pangembang ogé host kana aplikasi dina akun hosting na. Pondokna, pengembang ayeuna ngajantenkeun aranjeunna sandera.

Untungna, awéwé anu kuring damel sareng nungtut aksés administrasi kapungkur pikeun ngédit sababaraha file témplat pikeun situs éta. Pangembang tiasa nyayogikeun aksésna terbatas tapi henteu. Anjeunna (males) nyayogikeun anjeunna nganggo login administrasi kana situs éta. Wengi ayeuna kuring nganggo aksés éta pikeun nyadangkeun sadaya kode pikeun situs éta. Kuring ogé terang naon perangkat lunak manajemén anu anjeunna anggo sareng jalan ka administrasi basis data dimana kuring tiasa ngekspor data aplikasi sareng struktur tabel. Wah.

Juragan parantos ngarencanakeun mindahkeun situs kana nami domain énggal saatos pangwangunan réngsé. Éta ageung sabab éta hartosna domain ayeuna tiasa kadaluarsa upami aya pamisahan ambek antara pamekar sareng perusahaan. Kuring kantos ningali kajadian ieu sateuacan.

Sababaraha tips upami anjeun badé kéngingkeun tim pangembangan outsourcing:

  1. Pendaftaran domain

    Daptar nami domain anjeun dina nami perusahaan anjeun. Henteu goréng pikeun pangembang anjeun salaku Kontak Téknis dina akun, tapi teu kungsi mindahkeun kapamilikan domain ka saha waé di luar perusahaan anjeun.

  2. Hosting Aplikasi atanapi Situs anjeun

    Saé pisan pangembang anjeun panginten ngagaduhan perusahaan hosting sareng tiasa nga-host situs anjeun kanggo anjeun, tapi henteu ngalakukeun éta. Sabalikna, naroskeun saran na pikeun dimana janten host aplikasi éta. Leres waé pamekar ngenalkeun perangkat lunak manajemén, vérsi, sareng lokasi sumberdaya sareng anu tiasa ngabantosan produk anjeun langkung gancang. Cenah, sanajan, gaduh akun hosting sareng nambihan pangembang anjeun ku login sareng aksés nyalira. Ku cara ieu, anjeun tiasa narik colokan iraha waé anu anjeun peryogikeun.

  3. Kagungan Kodeu

    Entong nganggap yén anjeun gaduh kode, nempatkeun kana tulisan. Upami anjeun henteu hoyong pangembang anjeun nganggo solusi anjeun mayar anjeunna pikeun dikembangkeun di tempat sanés, anjeun kedah mutuskeun yén dina waktos kontrak. Kuring parantos ngembangkeun solusi ku cara kieu tapi kuring ogé ngembangkeun éta dimana kuring nahan hak kana kode. Dina kasus anu terakhir, kuring negosiasi biaya aplikasi anu langkung handap janten aya insentif ka perusahaan kanggo masihan hak kuring. Upami anjeun henteu kapikiran pamekar anjeun nganggo kode anjeun di tempat sanés, maka anjeun henteu kedah mayar dolar top!

  4. Kéngingkeun pendapat anu kadua!

    Éta henteu ngaraheutkeun parasaan kuring nalika jalma ngawartoskeun kuring yén aranjeunna nampi tawaran atanapi konsultasi sareng propésional anu sanés. Nyatana, kuring nyarankeun!

Intina nyaéta anjeun mayar bakat pamekar anjeun tapi anjeun kedah nahan kontrol sareng kapamilikan pikeun ideu. Éta milik anjeun. Anjeun anu nanem modal di dinya, anjeun anu ngisinkeun bisnis sareng kauntungan anjeun ... sareng anjeun anu kedah ngajaga éta. Pamekar tiasa diganti sareng anu henteu kedah nempatkeun aplikasi anjeun, atanapi langkung parah - bisnis anjeun, dina résiko.

6 Komentar

  1. 1

    Abdi pamekar aplikasi wéb sareng kuring satuju sareng seueur poin anjeun (panginten sadayana) tapi kuring hoyong klarifikasi ngeunaan #3.

    Duplikasi borongan situs atanapi aplikasi anu dijual ka perusahaan anu sanés (atanapi langkung parah pesaing) henteu étika sareng kedah salawasna diatur salaku henteu ditarima dina kontrak anjeun. Nanging, kuring parantos ngembangkeun solusi inovatif pikeun masalah umum nalika ngerjakeun proyék klien anu teu aya hubunganana sareng bisnis khususna atanapi henteu ngagambarkeun bagian anu penting tina solusi umum.

    contona:
    Klién miharep tingkat halaman sareng kontrol tingkat lapangan dihijikeun kana peran pangguna. Fungsi "out of the box" pikeun ASP.Net ngalakukeun idin tingkat folder. Ku kituna kuring ngalegaan idin pituin pikeun .Net sarta dikirimkeun solusi salaku bagian tina hiji aplikasi wéb sakabéh.

    Kuring yakin yén aranjeunna dijudulan sakabéh codebase (sakumaha diatur dina kontrak) tapi kuring ngarasa diyakinkeun dina ngagunakeun metodologi sarua jeung sakumpulan kode pikeun ngalengkepan extension ieu dina proyék hareup.

    Kerut sejen:
    Kuring ngalakukeun ieu nalika dipelak ku perusahaan konsultan. Naha perusahaan konsultan ngagaduhan hak dina pendapat anjeun pikeun uih deui sareng nyalin solusi éta, pamasaran éta sorangan?

    • 2

      Henteu ogé,

      Jigana urang satuju. titik abdi dina ieu pikeun mastikeun yén anjeun boga kode jeung bisa leumpang kaluar panto jeung eta. Upami pamekar anjeun nyusun kode pikeun anjeun sareng nyorong éta ka situs anjeun - anjeun henteu gaduh kodeu. Kuring geus katempo ieu lumangsung kalawan sagalana ti grafik, Flash, .NET, Java... sagala hal anu merlukeun file sumber sarta outputted.

      Doug

  2. 3

    Kuring ningali dimana anjeun datang ti na bari kuring teu satuju jeung sagalana 100% (Kuring boga caveats), pausahaan kudu salawasna tetep dina pikiran.

    1. LENGKAP. Teu bisa stress ieu cukup. Kuring geus digawé pikeun hiji pausahaan leutik nu ngalakukeun ieu jeung kuring ngarasa crushing kasalahan alatan kalibet. Abdi bungah pisan tiasa kaluar ti dinya. Konsumén kedah leres-leres nahan kadali domainna. Upami aranjeunna gaduh batur anu cekap, entong masihan aksés pamekar kana ieu. Lamun henteu, pastikeun pamekar boga cara pikeun anjeun ngarobah info / mindahkeun domain via panganteur reseller tina sababaraha jenis dina pisan sahenteuna.

    2. Abdi sabagean satuju sareng ieu tapi lajeng eta gumantung kana kaayaan. Upami anjeun nyebarkeun aplikasi PHP saderhana sareng peryogi hosting béaya rendah, ku sadayana hartosna, kéngingkeun akun LunarPages atanapi DreamHost atanapi naon waé sareng buang di dinya. Masihan aksés pamekar. Tapi, hosting dibagikeun béaya rendah pasti aya kalemahan… khususna pikeun hal-hal anu langkung ageung. Tapi upami anjeun cukup ageung janten hariwang ngeunaan éta anjeun kedah gaduh batur téknis dina staf anu tiasa ngatasi éta. Seueur anu écés ngeunaan kapercayaan. Pasti naraka nempatkeun hiji hal dina kontrak lamun bisa ngeunaan jenis ieu hal (larangan jeung sajabana). Hosting pihak katilu saé upami pamekar henteu kedah ngalakukeun nanaon anu saé. Kuring ngaku kuring torn sabab éta bener hal situasional. Éta ogé gumantung kana ukuran situs, susunan téknologi anu dianggo. Lamun éta gonna jadi badag, tempo nyewa jalma on staf. Teu salawasna hiji pilihan, tapi aman pikeun barang badag.

    3. Ieu ogé hal urut parusahaan kuring tuh. Anjeun tiasa angkat, aranjeunna bakal masihan anjeun HTML, gambar jsb…. tapi euweuh kode. Kode éta layanan diséwakeun dasarna. Nu keur ceuk, aya owning jeung owning. Kuring geus salawasna dipigawé diobral non-ekslusif. Dasarna, kuring kedah tiasa nganggo deui komponén kuring. Kuring teu boga masalah jeung klien nu owning eta, ngalakonan naon maranéhna rék kalawan eta sarta ngabogaan batur ngerjakeun eta handap garis ... tapi kuring moal gonna KPR sorangan sarta kudu reinvent kabayang unggal waktu.

    4. salawasna. salawasna. salawasna.

  3. 4

    Tulisan anu saé… ogé dilakukeun sanaos kuring henteu satuju sareng hiji barang (#2):

    "Hadé pisan yén pamekar anjeun tiasa gaduh perusahaan hosting sareng tiasa janten host situs anjeun pikeun anjeun, tapi ulah ngalakukeunana."

    Padahal kuring ngarti logika balik ieu, éta bisa jadi kontra-produktif dina sababaraha kasus mun mandat yén proyék anjeun jadi hosted tempat sejenna. Upami perusahaan ngembangkeun situs atanapi aplikasi anjeun gaduh platform hosting anu aranjeunna resep dianggo, kamungkinan éta bakal langkung éfisién sareng produktif pikeun aranjeunna ngagunakeunana.

    Salaku tambahan, tina sudut pandang filosofis, upami anjeun nolak ngagunakeun platform hosting pamekar anjeun kusabab anjeun henteu hoyong "dicekel disandera", maka ieu nyababkeun rasa teu percaya ti mimiti. Upami anjeun leres-leres henteu percanten ka pamekar anjeun pikeun janten host sareng aranjeunna, naha anjeun leres-leres hoyong damel sareng aranjeunna di tempat munggaran?

    Kuring terang yén seueur carita horor anu aya ngeunaan kaayaan sapertos kitu, tapi sacara umum kuring nyarankeun yén anjeun difokuskeun milarian pamekar anu anjeun percanten. Anjeun tiasa ngagunakeun hosting pamekar anjeun sareng tetep ngajaga diri anjeun ku nyuhunkeun aksés administrasi sareng ngadamel cadangan anjeun nyalira.

    Sakali deui, tulisan anu saé sareng inpormasi anu mangpaat pisan.

    Thanks!
    Michael Reynolds

    • 5

      Hai Michael,

      Éta sigana sapertos masalah amanah tapi kuring henteu nyangka - éta leres-leres masalah kontrol sareng tanggung jawab. Upami anjeun badé investasi jumlah anu ageung dina pamekaran situs wéb anjeun, maka anjeun kedah yakin yén anjeun tiasa ngontrol lingkunganana.

      Hal-hal anu lumangsung dina bisnis anu megatkeun hubungan sareng aranjeunna henteu kedah négatip. Panginten pamekar / firma anjeun nampi klien anu ageung pisan sareng henteu tiasa nanggung waktos anjeun. Panginten aranjeunna ngarobih tujuan bisnis. Kadang perusahaan hostingna tiasa gaduh masalah.

      Abdi nyarankeun yén anjeun ngadalikeun sareng tanggung jawab kana hosting anjeun ku kituna anjeun tiasa ngandelkeun pamekar anjeun pikeun naon anu anjeunna hebat - ngembang!

      Kuring ngahargaan push-balik, Michael.

  4. 6

    Abdi ogé pamekar aplikasi wéb, sareng kuring nyangka anjeun parantos pencét kuku dina sirah. Sababaraha pikiran:

    Jigana paling dulur bakal satuju (jeung geus dumasar kana komentar di handap) # 1 nyaeta mutlak. Pernah, pernah ngalakukeun eta. Kantos. Dina kaayaan naon waé.

    Kuring boga nyokot béda dina # 2 ti sugan sababaraha sasama pamekar kuring: urang nolak host produk ahir pikeun konsumén urang (tangtu, urang host server nguji pikeun klien pikeun nguji drive produk salila ngembangkeun). Kami bagja ngabantosan klien nyetél pikeun nga-host éta nyalira atanapi milarian panyadia hosting. Urang ngan saukur teu hayang meunang dina bisnis hosting. Upami éta hartosna nolak padamelan, janten waé. Aya seueur perusahaan hosting atanapi firma infrastruktur di luar sana tibatan anu tiasa nyayogikeun jasa ieu kalayan harga anu langkung mirah. Kami nyorong portabilitas padamelan urang, sareng bakal ngalakukeun naon waé anu urang tiasa pikeun ngabantosan éta di-host, sanaos klien ngalihkeun panyadia hosting sababaraha taun ka pengker.

    Pikeun #3, klien kami nampi sadaya kode sumber produk ahir sareng hiji caveat: Kanggo produk pihak katilu anu dianggo dina solusi (sapertos kadali wéb tina Telerik atanapi Component One), kami tiasa masihan klien éta dll anu disusun pikeun kontrol pihak katilu (sebutkeun grid a). Perjangjian lisénsi kami sareng perusahaan pihak katilu éta (anu kami nyayogikeun ka klien) ngalarang kami nyebarkeun deui kodeu sumber pikeun jinis kontrol éta, sabab éta harta intelektual pihak katilu, sanés milik urang. Pamakéan jinis produk ieu ngahémat waktos pangembangan pikeun klien sareng langkung mirah tibatan ngawangun fungsionalitas anu sami ti mimiti. Kami sateuacanna ngeunaan kabijakan ieu sateuacan aya padamelan. Tangtu, lamun klien nu wishes mayar ngembangkeun kontrol custom (tinimbang ngagunakeun produk prebuilt ti pihak katilu) kami nyadiakeun kodeu sumber pikeun éta kontrol custom sapanjang kalawan sagalana sejenna.

    Lamun datang ka kode reuse, kami upfront ngeunaan kanyataan yén urang bisa make deui porsi kode iwal eta dinyatakeun dimekarkeun éksklusif pikeun pamakéan klien urang (sebutkeun pikeun prosés bisnis proprietary) saméméh sagala pagawean rengse. Upami klien hoyong gaduh kode éksklusif dikembangkeun tangtosna, éta sayogi pikeun aranjeunna.

    Salaku batur geus ngomong, # 4 salawasna dianjurkeun. salawasna!

    Salam,
    Tim Young

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.