Média Sosial: 3 Tips Pikeun Langkung Hubungan sareng Palanggan Anjeun

Hubungan Média Sosial sareng Palanggan

Intina, média sosial mangrupikeun jalan dua arah, dimana mérek tiasa ngalangkungan pamasaran push tradisional, sareng saleresna ngiringan konsumén pikeun ngembangkeun kasatiaan kana waktos. Ieu tilu tips perusahaan tiasa anggo pikeun langkung hadé hubungan sareng konsumén anjeun dina média sosial.

Tip # 1: Siapkeun Sistem Pikeun Entong Ngaleungit Bewara

Upami anjeun nyebarkeun kontén kualitas luhur dina akun média sosial anjeun sareng mekarkeun pemirsa anjeun sacara substansial, kamungkinan yén pengikut anjeun sareng konsumén anjeun badé berinteraksi sareng mérek anjeun. Ieu mangrupikeun siklus anu saleresna anu anjeun pikahoyong, pikeun kéngingkeun duta besar anu, antukna, bakal nyebarkeun eusi anjeun ku lisan sareng nyumbang kana kamekaran pemirsa anjeun.

Cara anu kabuktosan pikeun ngahontal ieu nyaéta ku cara ngaréspon, ku pastikeun anjeun sadar sareng balesan langsung ka sadaya koméntar, @mentasi sareng pesen pribadi anu dikirim ka jalan anjeun. Unggal interaksi ngagambarkeun kasempetan pikeun nunjukkeun kumaha paduli anjeun ngeunaan pemirsa, ku hatur nuhun kana umpan balik sareng ngadangukeun / nimpah séntimén anu kirang pujian.

Ieu mangrupikeun hal anu tiasa anjeun ngahontal ku ngahubungkeun akun média sosial anjeun ka hub / perangkat lunak palayanan pelanggan anjeun, ngamangpaatkeun sistem email sareng push notification anu lengkep anu ditawarkeun ku kaseueuran jaringan sosial atanapi nganggo solusi papacangan pemirsa sapertos Loomly.

Naha ieu perkara: Numutkeun prinsip kapamalian, jalma condong ngaréspon tindakan positip kalayan tindakan positip anu sanés, sahingga mungkin pikeun mérek anjeun ngawangun hubungan sareng bursa anu neraskeun.

Tip # 2: Ngawangun Komunitas Pelanggan

Hadir dina média sosial kalayan rekening anu tiasa diaksés ku masarakat mangrupikeun pondasi strategi pamasaran digital anu suksés, sabab éta nguatkeun mérek anjeun pikeun bersinar sareng ngahijikeun bagian luhur corong anjeun sareng calon nasabah.

Hiji kasempetan pikeun nyandak hal-hal ka tingkat salajengna nyaéta tetep ngajaga média sosial di jalan ku nyiptakeun - sareng ngajaga - komunitas anu ditutup khusus pikeun konsumén anjeun anu aya, contona sareng Grup Facebook.

Pendekatan ieu ngamungkinkeun anjeun ngalangkungan sipat transactional hubungan anjeun sareng konsumén sareng nawiskeun aranjeunna kasempetan pikeun hubungan sareng jalma séjén anu ngagaduhan minat anu sami - pikeun pamustunganana ngariung mérek sareng / atanapi produk anjeun dina cara spontan.

Dina gilirannana, ieu nyayogikeun anjeun kasempetan pikeun ngaganjar anggota anu paling kalibet ku grup anu teu katingali, sapertos nyusup kana koleksi énggal, aksés awal kana penjualan swasta sareng ngajak kana acara perusahaan anu éksklusif.

Naha ieu perkara: Nyiptakeun rasa milik pikaresepeun pikeun kabutuhan manusa anu konsumén anjeun kedah janten anggota anu ditarima tina grup sareng micu hubungan émosional antara konsumén sareng merk anjeun.

Tip #3: Pantau Merek anjeun Dimana waé Online

Beuki anjeun tumuh, beuki luhur kamungkinan konsumén anjeun ngeunaan mérek anjeun dina saluran anu teu dipiboga atanapi teu dikontrol. Nanging, ngan kusabab palanggan henteu naroskeun patarosan langsung, henteu hartosna anjeun henteu kedah ngajawab éta, khususna ngeunaan mérek anjeun.

Ku cara nyiapkeun peringatan dina nami mérek anjeun, naha nganggo Google Alert saderhana (sareng gratis) atanapi kalayan solusi anu langkung premium sapertos Sebutkeun, anjeun bakal dibéjaan unggal waktos batur dina internét nganggo nami mérek anjeun.

Ieu mangrupikeun kasempetan anu unik pikeun ngiringan paguneman anu saluyu sareng pangirimkeun ku cara nyayogikeun dukungan - atanapi bahkan ngan saukur naséhat - dimana sareng iraha calon nasabah sareng calon anu aya teu nyangka éta.

Naha ieu perkara: Rasa héran mangrupikeun salah sahiji supir émosional anu paling kuat anu tiasa dialaman ku manusa. Nalika anjeun nyambung sareng konsumén dina cara anu teu disangka-sangka, mérek anjeun nampi modal séntiméntal sareng ngawangun kahadean.

Kauntungan Kompetitif anu Penting Kanggo Perusahaan Anjeun

Dina jaman digital, dimana seueur pilihan mangrupikeun norma, ngawangun jalma mérek anu kuat tiasa aya hubunganana sareng ngaidentipikasi sareng mangrupikeun faktor kasuksésan anu diperyogikeun. Langkung hadé hubungan sareng palanggan anjeun nyaéta jalan pikeun ngembangkeun hubungan émosional, ngawangun kapercayaan sareng ningkatkeun kasatiaan. Ieu mangrupikeun salah sahiji inpormasi paling pinter anu tiasa dilakukeun perusahaan anjeun.

Kusabab komponén sosial alami na, média sosial mangrupikeun tempat anu saé pikeun ngamimitian. Nyiapkeun prosés pikeun salawasna ngaréspon interaksi audién anjeun, ngawangun komunitas anu éksklusif sareng rewarding pikeun palanggan anjeun anu aya sareng ngawaskeun mérek anjeun di luar saluran milik anjeun mangrupikeun tilu pilihan anu kedah diperhatoskeun.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.