Strategi Hubungan Masyarakat Rusiah BP

bp-logo.pngPrésidén Obama ngalaporkeun minggu ieu yén BP parantos ngagagas $ 50 juta dolar dina iklan. Whitehouse sareng Présidén parantos ngalangkungan langkah ieu, leres ngritik perusahaan pikeun nyéépkeun artos ka pengacara sareng iklan tibatan nempatkeun artos di tempat sanés.

Sedengkeun média parantos ucul kana mobilna, aranjeunna parantos moyokeun BP's Tony Hayward pikeun janten bagian tina unggal acara komérsial, wawancara sareng hubungan masarakat dina televisi, dina cetak sareng online. BP bahkan parantos ngaluncurkeun a Saluran Youtube khusus pikeun krisis, dibintanginya teu sanés nyaéta Tony Hayward.

Tony Hayward parantos ngadamel sababaraha gaffs ageung - kalebet nyatakeun yén anjeunna hoyong pisan meunang hirupna deui - kecap anu nyosok jero pisan 11 padamel anu leungit dina seuneu aslina. Sababaraha jalma nyungkeun Tony Hayward dipecat, aya ogé anu nyungkeun pamaréntah nyandak perusahaan.

Naha Tony Hayward bakal terus janten nyanghareupan BP?

Éta rada saderhana tina sudut pandang hubungan masarakat. BP maen judi di Tony Hayward janten jalma ragrag pikeun mérek sareng perusahaan. Kanggo taun payun atanapi langkung, urang bakal ningali seueur Tony Hayward. Anjeunna henteu badé kamana waé (kacuali taktik ieu ngadamel judul). BP pastina bakal ngajantenkeun deui saatos krisis - tapi antara ayeuna sareng unggal, unggal komersil sareng Hayward, unggal wawancara sareng Hayward, unggal sora anu heureuy sareng Hayward sareng unggal iklan sareng Hayward nempatkeun jarak antara pemegang saham, perusahaan, sareng CEO na ayeuna .

Dina akhir poé, Tony Hayward bakal dibayar lumayan janten martir BP. Cirian kecap kuring yén parasut platinum anu nuju dikembangkeun ayeuna bakal ngajantenkeun aula perusahaan anu éra. Panyekel saham kalayan suka bungah bakal mayar éta, kusabab, kusabab syahid Hayward tiasa ngalebetkeun sababaraha karugian nalika krisis ieu réngsé. CEO anyar bakal sumping, badmouth anu lami, ngarobih deui perusahaan, sareng mimiti nguseup miliaran tina taneuh deui.

Masalahna nyaéta aya garis budaya sareng manajemén anu panjang di BP anu nyababkeun musibah ieu. Saksi parantos nyatakeun yén manajemén BP dina rig minyak sanés ngan ukur sadar ngeunaan masalah kaamanan, tapi aranjeunna gaduh alesan sareng Transocean (pamilik Deepwater Horizon) sateuacan ledakan éta. Tujuanana nya éta pikeun kaluar minyak gancang-gancang pikeun ngalirkeun dolar éta ... paduli kaamanan. Tony Hayward tiasa janten puncak tina ranté éta, tapi aya seueur deui organisasi anu tanggung jawab.

Upami éta henteu matak pikasieuneun, éta bakal janten gerakan hubungan masarakat anu cemerlang. BP bakal uih deui kana kauntungan (atanapi dipésér ku perusahaan minyak sanésna), Hayward bakal pensiunan langkung beunghar tibatan anu kantos dibayangkeun, Présidén moal kapilih deui, sareng jalma-jalma teluk anu gumantung kana sumberdaya alam na moal kantos pulih deui hirupna aranjeunna.

BP Logo mangrupikeun entri tina kontes Desain Logo BP ti Logo Jalan Kuring.

2 Komentar

  1. 1

    Kuring mendakan langkung dipikaresep yén aranjeunna mésér sadaya kecap konci dina PPC. Milarian google pikeun sadaya kecap konci anu aya hubunganana sapertos "tumpahan minyak" sareng éta leres di luhur. Éta sigana yakin naha jalma maca warta atanapi opini ti toko sanés nalika aranjeunna tiasa ngahontal sareng ngajelaskeun usahana. Sigana strategi anu saé.

  2. 2

    Nonton @andersoncooper sareng katingalina mah leres ... Hayward katingalina kénging $ 18 juta dina jalan kaluar BP.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.