Gartner Prédiksi Top 10 Technologies pikeun 2011

Depositphotos 43250467 s

Éta pikaresepeun maca Prédiksi Gartner tina 10 téknologi luhur pikeun 2011… Sareng kumaha ampir unggal prediksi anu mangaruhan pamasaran digital. Malah kamajuan dina panyimpenan sareng pakakas anu mangaruhan kamampuan perusahaan pikeun berinteraksi atanapi ngabagi inpormasi sareng konsumén sareng prospek langkung gancang sareng éfisién.

Sapuluh Téknologi Top pikeun 2011

  1. awan komputasi - Jasa komputasi awan aya sapanjang spéktrum ti masarakat terbuka dugi ka swasta tertutup. Tilu taun ka hareup bakal ningali pangiriman sauntuyan pendekatan jasa awan anu tumiba di antara dua ekstrim ieu. Vendor bakal nawiskeun palaksanaan awan pribadi rangkep anu nganteurkeun téknologi jasa awan publik vendor (software sareng / atanapi hardware) sareng metodologi (nyaéta prakték pangsaéna pikeun ngawangun sareng ngajalankeun jasa) dina bentuk anu tiasa diterapkeun dina perusahaan konsumen. Seueur ogé bakal nawiskeun jasa manajemén pikeun ngatur jarak jauh palaksanaan layanan awan. Gartner ngarepkeun perusahaan ageung ngagaduhan tim sumber dinamis dina taun 2012 anu tanggel waler pikeun nyandak kaputusan sareng manajemén cloudoutcing.
  2. Aplikasi Mobile sareng Tablet Média - Gartner perkirakeun yén dina akhir taun 2010, 1.2 milyar jalma bakal nyandak héndsét anu sanggup ngeuyeuban, perdagangan sélulér nyayogikeun lingkungan anu idéal pikeun konvergénsi mobilitas sareng Wéb. Alat sélulér janten komputer dina hakna nyalira, kalayan jumlah kamampuan ngolah sareng rubakpita anu luar biasa. Geus aya ratusan rébu aplikasi pikeun platform sapertos Apple iPhone, sanaos pasar terbatas (ngan ukur pikeun hiji platform) sareng kabutuhan pikeun coding unik.

    Kualitas pangalaman aplikasi dina alat ieu, anu tiasa nerapkeun lokasi, gerak sareng kontéks sanésna dina paripolahna, ngajantenkeun palanggan pikeun berinteraksi sareng perusahaan anu diutamakeun ngalangkungan alat mobile. Ieu ngakibatkeun perlombaan pikeun nyorong aplikasi salaku alat kalapa pikeun ningkatkeun hubungan sareng mangtaun kaunggulan tibatan pesaing anu interfaces na murni basis browser.

  3. Komunikasi Sosial sareng Kolaborasi - Média sosial tiasa dibagi kana: (1) Jaringan sosial - produk manajemén profil sosial, sapertos MySpace, Facebook, LinkedIn sareng Friendster ogé téknologi analisis jejaring sosial (SNA) anu ngagunakeun algoritma pikeun ngartos sareng ngamangpaatkeun hubungan manusa pikeun papanggihan jalma jeung kaahlian. (2) Kolaborasi sosial —téhnologi, sapertos wiki, blog, olahtalatah instan, kantor kolaborasi, sareng crowddsourcing. (3) Penerbitan sosial —téhnologi anu ngabantosan komunitas dina ngahimpunkeun kontén masing-masing kana Repository kontén anu tiasa dianggo sareng masarakat sapertos Youtube sareng flickr. (4) Tanggapan sosial - kéngingkeun tanggapan sareng opini ti masarakat kana barang-barang anu khusus sakumaha anu kasaksi dina Youtube, flickr, Digg, Del.icio.us, sareng Amazon. Gartner prédiksi yén taun 2016, téknologi sosial bakal dihijikeun sareng kaseueuran aplikasi bisnis. Perusahaan kedah ngahijikeun CRM sosialna, komunikasi internal sareng kolaborasi, sareng inisiatif situs sosial masarakat kana strategi anu terkoordinasi.
  4. video - Video sanés mangrupikeun bentuk média énggal, tapi panggunaanna salaku jinis média standar anu dianggo di perusahaan sanés média ngembang pesat. Tren téknologi dina fotografi digital, éléktronika konsumén, wéb, parangkat lunak sosial, komunikasi anu dihijikeun, televisi sareng komputer dumasar komputer dina komputer sareng komputasi sélulér sadayana ngahontal titik tip kritis anu nyandak pidéo kana arus utama. Salami tilu taun ka hareup Gartner yakin yén pidéo bakal janten jinis kontén umum sareng modél interaksi pikeun kaseueuran pangguna, sareng ku 2013, langkung ti 25 persén eusi anu katingali ku pagawé dina hiji dinten bakal didominasi ku gambar, video atanapi audio.
  5. Analisis Generasi Salajengna - Ningkatkeun kamampuan komputasi komputer kalebet alat sélulér sareng ningkat konéktipitas ngamungkinkeun pergeseran kumaha usaha ngadukung kaputusan operasional. Éta dimungkinkeun pikeun ngajalankeun simulasi atanapi modél pikeun ngaduga hasilna kahareup, tibatan ngan saukur nyayogikeun data anu ningali ka tukang ngeunaan interaksi anu katukang, sareng ngalakukeun ramalan ieu sacara real-time pikeun ngadukung unggal aksi bisnis masing-masing. Sanaos ieu tiasa meryogikeun parobihan anu signifikan kana infrastruktur operasional sareng intelijen bisnis anu aya, poténsi aya pikeun muka konci pamutahiran anu signifikan dina hasil bisnis sareng tingkat kasuksésan anu sanés.
  6. Analytics sosial - Sosial analytics ngajelaskeun prosés ngukur, nganalisis sareng napsirkeun hasil tina interaksi sareng pakumpulan di antara jalma, topik sareng ideu. Interaksi ieu tiasa lumangsung dina aplikasi parangkat lunak sosial anu dianggo di gaw, di komunitas anu nyanghareup internal atanapi éksternal atanapi dina wéb sosial. Sosial analytics mangrupikeun istilah payung anu kalebet sajumlah téknik analisis khusus sapertos nyaring sosial, analisis jaringan-sosial, analisis séntimén sareng sosial-média analytics. Alat analisis jaringan sosial gunana pikeun nalungtik struktur sosial sareng silih gumantungna ogé pola kerja individu, kelompok atanapi organisasi. Analisis jaringan sosial ngalibatkeun ngumpulkeun data tina sababaraha sumber, ngaidentipikasi hubungan, sareng ngaevaluasi pangaruh, kualitas atanapi efektivitas hubungan.
  7. Komputasi Kontéks-Sadar - Komputasi sadar kontéks dina konsép ngagunakeun inpormasi ngeunaan pangguna akhir atanapi lingkungan obyék, konéksi kagiatan sareng karesepna pikeun ningkatkeun kualitas interaksi sareng pangguna akhir éta. Pangguna tungtung tiasa janten palanggan, mitra bisnis atanapi padamel. Sistem anu sadar kontekstual ngantisipasi kabutuhan pangguna sareng sacara proaktif ngalayanan eusi, produk atanapi jasa anu paling pas sareng khusus. Gartner prédiksi yén ku 2013, langkung ti satengah tina perusahaan Fortune 500 bakal gaduh inisiatif komputasi anu sadar kontéks sareng ku 2016, sapertilu pamasaran konsumen seluler di dunya bakal dumasar kontéks-kasadaran.
  8. Mémori Kelas Panyimpenan - Gartner ningali panggunaan ageung mémori flash dina alat-alat konsumen, alat hiburan sareng sistem IT sanés anu sanés. Éta ogé nawiskeun lapisan anyar hirarki panyimpenan dina server sareng komputer klien anu ngagaduhan kaunggulan konci - rohangan, panas, kinerja sareng kasar diantarana. Beda sareng RAM, mémori utami dina sérver sareng PC, mémori flash teras-terasan sanajan kakuatan dileungitkeun. Ku cara éta, éta katingalina langkung sapertos disk drive dimana inpormasi disimpen sareng kedah salamet tina power-downs sareng reboot. Dibikeun premium biaya, kantun ngawangun disk drive solid state tina flash bakal ngahijikeun rohangan anu berharga dina sadaya data dina file atanapi volume sadayana, sedengkeun lapisan anu jelas dituduhkeun, sanés bagian tina sistem file, ngan ukur nempatkeun panempatan anu ditargetkeun barang inpormasi ngungkit tinggi anu peryogi ngalaman campuran kinerja sareng kegigihan anu aya sareng mémori flash.
  9. Komputasi Di mana-mana - Karya Mark Weiser sareng panaliti sanés di Xerox's PARC ngalukis gambar gelombang katilu komputasi anu datang dimana komputer teu katingali dilebetkeun kana dunya. Nalika komputer sumebar sareng nalika obyék sadidinten dipasihan kamampuan komunikasi sareng tag RFID sareng panerusna, jaringan bakal ngadeukeutan sareng ngaleungitkeun skala anu tiasa dikokolakeun ku cara terpusat tradisional. Hal ieu nyababkeun trend penting sistem komputasi imbuing kana téknologi operasional, naha dilakukeun salaku téknologi nenangkeun atanapi sacara eksplisit dikelola sareng diintegrasikeun sareng IT. Salaku tambahan, éta masihan kami pitunjuk penting dina naon anu diarepkeun ku alat pribadi anu sumebar, pangaruh konsumerisasi kana kaputusan IT, sareng kamampuan anu diperyogikeun ku tekanan inflasi gancang dina jumlah komputer pikeun unggal jalma.
  10. Infrastruktur Berbasis Lawon sareng Komputer - Komputer dumasar-lawon mangrupikeun modular komputasi dimana sistem tiasa dihijikeun sareng modul blok-blok anu misah anu disambungkeun dina lawon atanapi backplane anu dialihkeun. Dina bentuk dasarna, komputer dumasar-lawon ngandung prosésor, mémori, I / O, sareng modul offload (GPU, NPU, sareng sajabana) anu nyambungkeun kana sambung sambung sareng, anu penting, parangkat lunak anu diperyogikeun pikeun ngonpigurasikeun sareng ngatur sistem anu dihasilkeun. Infrastruktur basis lawon (FBI) modél sumberdaya fisik - inti prosésor, bandwidth jaringan sareng tautan sareng panyimpenan - kana sumber-sumber anu dikelola ku Fabric Resource Pool Manager (FRPM), fungsionalitas parangkat lunak. FRPM dina gilirannana disetir ku komponén parangkat lunak Gubernur Layanan Real Time Infrastructure (RTI). FBI tiasa disayogikeun ku ngical tunggal atanapi ku kelompok padagang anu damel caket pisan, atanapi ku integrator - internal atanapi éksternal.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.