Tren MarTech Anu Ngadorong Transformasi Digital

Top Disruptive Martech Tren

Seueur spesialis pamasaran terang: salami sapuluh taun ka pengker, téknologi pamasaran (Martech) geus exploded dina tumuwuhna. Prosés tumuwuh ieu moal ngalambatkeun turun. Nyatana, pangajian 2020 panganyarna nunjukkeun yén parantos réngsé 8000 parabot téhnologi pamasaran dina pasaran. Kaseueuran pemasar nganggo langkung ti lima alat dina dinten anu ditangtukeun, sareng langkung ti 20 sadayana dina palaksanaan strategi pemasaranna.

Platform Martech ngabantosan bisnis anjeun pikeun ngarobih deui investasi sareng ngabantosan anjeun ningkatkeun penjualan anu signifikan ku ngagancangkeun perjalanan mésér, ningkatkeun kasadaran sareng akuisisi, sareng ningkatkeun nilai sadayana unggal palanggan.

60% pausahaan hoyong ningkatkeun belanja maranéhanana dina MarTech di 2022 pikeun ganda ROI bisnis maranéhanana.

Wilujeng sumping, Tren Martech Top pikeun 2021

77% tina marketers pikir MarTech mangrupikeun supir pikeun kamekaran ROI anu tiasa dibuktikeun, sareng kaputusan anu paling penting anu kedah dilakukeun ku unggal perusahaan nyaéta milih alat MarTech anu pas pikeun bisnisna.

Wilujeung sumping, Martech salaku Enabler Strategis

Kami parantos ngaidentipikasi 5 tren téknologi pamasaran konci anu aya hubunganana. Naon tren ieu, sareng kumaha tiasa investasi di aranjeunna ningkatkeun posisi anjeun di pasar dina kaayaan ékonomi pandémik pasca-COVID-19 anu teu stabil ayeuna?

Tren 1: AKAL jieunan sareng Pembelajaran Mesin

Téhnologi teu nangtung kénéh. Kacerdasan buatan (AI) rengking kahiji diantara sakabeh tren téhnologi pamasaran. Naha anjeun nargétkeun usaha atanapi konsumen, para pemasar milarian produk énggal sareng nikmati kamajuan téknologi.

72% tina spesialis pamasaran yakin pamakéan AI ngaronjatkeun prosés bisnis maranéhanana. Sareng, dina taun 2021, perusahaan parantos nyéépkeun langkung ti $ 55 miliar dina kecerdasan jieunan tina solusi pamasaran maranéhanana. Jumlah ieu diperkirakeun ningkat ku 2 milyar.

Kiwari AI sareng ML gaduh dua kaunggulan utama pikeun sadaya proyék online:

  • Kamampuhan pikeun ngalaksanakeun analytics calakan, anu bakal ngamungkinkeun ngalaksanakeun solusi anu langkung efektif
  • Kamampuhan pikeun mastikeun kinerja pangluhurna mungkin

Sadaya perusahaan média utama, kalebet Instagram, YouTube, sareng Netflix, ngalaksanakeun AI sareng Pembelajaran Mesin (ML) algoritma pikeun ngaidentipikasi sareng nampilkeun eusi anu paling dipikaresep pikeun narik perhatian pangguna.

Dina sababaraha taun katukang, tren ML sapertos chatbots parantos janten pamimpin mutlak diantara merek Amérika.

Wewengkon pertumbuhan anu gancangan sanésna nyaéta chatbots anu didorong ku AI. Chatbot mangrupikeun alat digital anu tiasa sacara signifikan ngalegaan kontak anjeun. Éta ogé ngumpulkeun sareng nganalisis data berharga ti para nasabah, naroskeun sababaraha patarosan anu relevan ka sémah, nawiskeun produk sareng promosi énggal. Dina taun 2021, langkung ti 69% konsumen di Amérika Serikat gaduh berinteraksi sareng merek via chatbots. Chatbots duanana mikat konsumén jeung ngagancangkeun Dursasana - kalawan paningkatan dina kinerja akuisisi mimitian ti + 25% inflow ka duka kali hasil. 

Hanjakalna, seueur usaha leutik sareng sedeng - dina kahayangna pikeun ngahémat artos - henteu ngadopsi chatbots… leungit pamirsa anu berpotensi nguntungkeun. Pikeun chatbots janten éféktif, aranjeunna teu kudu jadi intrusive tur bangor. Kadang-kadang perusahaan anu parantos nyebarkeun résiko strategi chatbot anu kaleuleuwihan parantos ngaganggu para nasabah sareng ngadorong aranjeunna ka pesaing. Strategi chatbot anjeun kedah disebarkeun sacara saksama sareng diawaskeun.

Trend 2: Data Analytics

Analitik data mangrupikeun tren téknologi pamasaran kadua anu investasi pisan. Panaliti sareng pangukuran anu akurat penting pisan pikeun nampi inpormasi pamasaran kritis tina sistem parangkat lunak. Kiwari, usaha nganggo platform parangkat lunak sapertos papan, Birst, sarta ClearStory ka:

  • Éksplorasi Data
  • Analisis data
  • Ngembangkeun Dashboards Interaktif
  • Ngawangun Laporan Dampak

Analisis canggih ieu ngabantosan ngagunakeun strategi perusahaan sacara efektif sareng ngajalankeun kaputusan bisnis anu langkung saé langkung gancang sareng langkung relevan.

Analitik data diperyogikeun pisan di dunya modéren. Hal ieu ngamungkinkeun pausahaan pikeun meunangkeun data analitik tanpa loba usaha. Ku masang platform husus, pausahaan geus kalibet dina prosés ngumpulkeun data pikeun ngaronjatkeun kualitas. Nanging, ulah hilap ngeunaan faktor manusa anu berinteraksi sareng analitik data. Profesional dina widangna kedah nganggo data anu dicandak dina prosésna.

Trend 3: AKAL Usaha

intelijen bisnis (BI) nyaéta sistem aplikasi sareng téknologi pamasaran anu ngamungkinkeun anjeun ngumpulkeun data pikeun nganalisis prosés bisnis sareng ngagancangkeun aplikasi solusi anu produktif.

Ampir satengah sadaya usaha leutik sareng sedeng nganggo kecerdasan bisnis dina palaksanaan pamasaran sareng pamekaran strategi.

Sisense, Kaayaan BI & Laporan Analytics

Palaksanaan bisnis BI ngaluncat ka 27% dina 2021. Naékna ieu bakal ningkat saprak langkung ti 46% perusahaan nyarios yén aranjeunna ningali sistem BI salaku kasempetan bisnis anu kuat. Taun 2021, pamilik usaha anu ngagaduhan 10 dugi ka 200 karyawan nyarios yén fokusna saatos pandémik COVID-19 janten BI salaku cara pikeun salamet.

Gampang dianggo ngajelaskeun popularitas intelijen bisnis diantara sadaya usaha. Teu perlu kaahlian programming pikeun Cope jeung tugas ieu. Parangkat lunak BI di 2021 kalebet sababaraha fungsi penting, sapertos:

  • Séred tur teundeun integrasi nu merlukeun euweuh ngembangkeun.
  • Diwangun-di kecerdasan sarta analisis prediksi
  • Ngolah basa alami gancang (NLP)

Beda utama antara analytics bisnis nyaéta nyayogikeun pangrojong dina nyieun kaputusan bisnis khusus sareng ngabantosan perusahaan berkembang. Sumawona, analisa data ngamungkinkeun anjeun pikeun ngaduga sareng ngarobih data kana kabutuhan bisnis.

Trend 4: Data badag

Big data mangrupikeun pendekatan anu langkung komprehensif pikeun ngumpulkeun inpormasi tibatan analisis data. Beda utama antara data gedé sareng analisa data nyaéta damel sareng set data kompléks anu henteu tiasa dilakukeun ku parangkat lunak tradisional. 

Kauntungan utama data gedé nyaéta nunjukkeun titik nyeri perusahaan, dimana aranjeunna kedah nyéépkeun usaha atanapi investasi langkung seueur artos pikeun suksés di hareup. 81% pausahaan ngagunakeun data badag nunjukkeun parobahan signifikan dina arah positif.

Big Data mangaruhan titik pamasaran perusahaan penting sapertos:

  • Nyiptakeun pamahaman anu langkung saé ngeunaan paripolah klien di pasar
  • Ngamekarkeun cara éféktif pikeun ngaronjatkeun strategi industri
  • Ngawujudkeun parabot mangpaat anu ngaronjatkeun produktivitas
  • Koordinasi reputasi dina Internét nganggo alat manajemén

Nanging, analisis data ageung mangrupikeun prosés anu kompleks anu kedah disiapkeun. Salaku conto, éta patut milih antara dua jinis data gedé di pasar: 

  1. Parangkat lunak berbasis PC anu bakal dilaksanakeun kana sumber daya sapertos Hadoop, Atlas.ti, HPCC, Plotly
  2. Parangkat lunak dumasar-awan pikeun ngitung efisiensi pamasaran sareng analitik dina awan sapertos Skytree, Xplenty, Azure HDInsight

Teu perlu nunda prosés palaksanaan. Pimpinan dunya parantos lami ngartos kumaha tanggal gedé mangaruhan bisnis. Conto anu keuna nyaéta raksasa streaming Netflix, anu, kalayan bantosan data ageung dina ngaramal efisiensi sareng ningkatkeun kualitas, ngahémat langkung ti $ 1 milyar sataun.

Trend 5: Mobile-Kahiji Approach

Urang teu bisa ngabayangkeun hirup urang tanpa handphone. Pamilik bisnis teu salawasna jadi attentive ka pamaké smartphone. Dina 2015, Google foreshadowing tren modern, launching algoritma mobile-heula pikeun ngarojong vérsi mobile situs web. Usaha anu henteu ngagaduhan situs anu siap-mobile leungit visibilitas dina hasil pamilarian mobile.

Dina Maret 2021, tahap ahir indéks Google pikeun alat sélulér datang kana kakuatan pinuh. Ayeuna mangrupikeun waktosna pikeun usaha ngenalkeun produk online sareng situs wéb pikeun panggunaan sélulér.

Ngeunaan 60% konsumén entong uih deui ka situs kalayan versi mobile anu teu merenah. Usaha kedah ngalakukeun sagala cara pikeun ngaoptimalkeun sareng ningkatkeun versi produkna tina sagala sisi. Sareng 60% pangguna smartphone ngahubungi bisnis langsung nganggo hasil pamilarian.

Tren mobile-heula intersect jeung ML, AL, jeung NLP dina pamakéan pilarian sora. Jalma-jalma gancang nyoko kana panéangan sora pikeun mendakan produk atanapi jasa anu tangtu kusabab akurasi sareng betah dianggona.

Leuwih 27% jalma di sakuliah dunya ngagunakeun pilarian sora dina alat maranéhanana. Gartner nunjukkeun yén 30% tina sadaya sesi online kalebet milarian sora dina ahir 2020. Palanggan rata-rata langkung milih milarian sora tibatan ngetik. Janten, ngalaksanakeun panéangan sora dina wéb sareng versi sélulér anjeun bakal janten ide anu saé dina 2021 sareng salajengna. 

The Scalers, Sadaya Anjeun Kudu Apal Ngeunaan Téknologi Marketing

Ngarencanakeun Transformasi Anjeun…

Téknologi pamasaran maju gancang. Pikeun usaha anu béda pikeun mekar, analitik sareng alat anu kualitasna diperyogikeun pikeun narik pangguna ka sisina. Nengetan tren martech konci ieu, perusahaan bakal tiasa milih anu cocog pikeun aranjeunna. Pausahaan kedah prioritas tren ieu nalika ngembangkeun maranéhanana:

  • Anggaran téhnologi pamasaran
  • Perencanaan pamasaran strategis
  • Alat panalungtikan sareng analisa
  • akuisisi bakat sarta ngembangkeun tanaga

Perusahaan bakal ngagancangkeun transformasi penjualan sareng pamasaran digitalna ku ngalaksanakeun téknologi pamasaran anu kabuktian.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.