Lacak Mailto Clicks Dina Kajadian Google Analytics Ngagunakeun Google Tag Manager

Google Tag Manager Acara Google Analytics pikeun nyukcruk Nomer Telepon Klik dina Tag Jangkar

Nalika urang damel sareng klien dina ngalaporkeun, éta mangrupikeun kabutuhan yén urang nyetél akun Google Tag Manager pikeun aranjeunna. Google Tag Manager sanés ngan ukur platform pikeun ngamuat sadaya skrip halaman wéb anjeun, éta ogé mangrupikeun alat anu kuat pikeun ngaluyukeun dimana sareng iraha anjeun badé micu tindakan dina situs anjeun nganggo skrip anu anjeun parantos kalebet.

Nyayogikeun email anu diawaskeun sacara éksternal dina situs anjeun mangrupikeun cara anu saé pikeun ngagampangkeun anu nganjang pikeun ngirim email ka tim penjualan anjeun. Ieu kumaha tag jangkar HTML sapertos kieu:

<a href="mailto:info@highbridgeconsultants.com">info@highbridgeconsultants.com</a>

Kajadian Google Analytics nawiskeun kasempetan pikeun ngukur kajadian dina hiji situs. Kajadian mangrupikeun kabutuhan pikeun ngukur interaksi sapertos ngaklik panggero pikeun aksi, ngamimitian sareng ngeureunkeun pidéo, sareng interaksi sanés dina situs anu henteu mindahkeun pangguna tina hiji halaman ka halaman anu sanés. Ieu mangrupikeun cara anu sampurna pikeun ngukur jinis interaksi ieu. Pikeun ngalakukeunana, urang tiasa ngarobih kodeu di luhur sareng nambihan acara onClick JavaScript pikeun nambihan acara:

<a href="mailto:info@highbridgeconsultants.com" onclick="gtag('event', 'click', { event_category: 'Mailto Link', event_action: 'Email Click', event_label:'https://highbridgeconsultants.com/contact/'})">info@highbridgeconsultants.com</a>

Perhatikeun yén kami ogé resep kana halaman dimana alamat email diklik. Éta mangpaat pikeun ningali halaman mana anu paling nyorong papacangan via email.

Aya sababaraha tantangan sareng ieu. Kahiji, anjeun bisa jadi teu boga aksés pikeun nambahkeun kode onclick dina widang sistem manajemen eusi situs anjeun (CMS). Kadua, sintaksisna kedah leres supados seueur kasempetan pikeun salah. Katilu, anjeun kedah ngalakukeun éta dimana waé anjeun gaduh alamat email anu didaptarkeun dina situs anjeun.

Nyukcruk Acara Dina Google Tag Manager

Solusina nyaéta ngagunakeun kamampuan canggih tina Tag Manajer Google. Salami Google Tag Manager dilaksanakeun dina situs anjeun, anjeun henteu kedah nyabak eusi atanapi kode anjeun pikeun nyebarkeun pelacak acara sapertos kieu. Léngkah-léngkah pikeun ngalakukeunana nyaéta kieu:

  • pelatuk - Nyetél pemicu anu dieksekusi nalika nganjang situs ngaklik tautan email (mailto).
  • Tag - Setel tag acara anu diolah unggal waktos pemicu dieksekusi.

CATETAN: A pre-requisite ieu nu geus boga Google Analytics Universal Analytics Tag nyetél tur leres firing dina situs anjeun.

Bagian 1: Nyetél Pemicu Klik Anjeun

  1. Dina Akun Google Tag Manager anjeun, arahkeun ka micu dina navigasi kénca teras klik anyar
  2. Ngaran pemicu Anjeun. Urang nelepon kami Mailto Klik
  3. Pencét dina bagian Konfigurasi pemicu sareng pilih jinis pemicu Ngan Tumbu

Google Tag Manager > Trigger > Just Clicks

  1. Aktipkeun Tungguan Tag kalayan waktos ngantosan max standar 2000 milliseconds
  2. bisa jadi Pariksa Validasi
  3. Aktipkeun pemicu ieu nalika a URL halaman > cocog sareng RegEx > .*
  4. Setel pemicu ieu hurung Sababaraha Link Clicks
  5. Seuneu pemicu ieu Klik URL > ngandung > mailto:

Google Tag Manager Trigger Konfigurasi mailto Tumbu

  1. Klik Simpen

Bagian 2: Siapkeun Tag Acara Anjeun

  1. arahkeun ka tags
  2. Klik anyar
  3. Ngaran Tag anjeun, kami namina tag urang Mailto Klik
  4. milih Google Analytics: Universal Analytics

Manajer Tag Google> Tag Anyar> Google Analytics: Universal Analytics

  1. Setel Tipe Lagu ka kajadian
  2. Ketik dina Kategori salaku surélék
  3. Pencét tanda + dina Aksi sareng pilih Klik URL
  4. Klik tanda + dina Label tur pilih Jalur Halaman
  5. Ninggalkeun Nilai Kosong
  6. Ninggalkeun Hit Non-Interaksi salaku Palsu
  7. Lebetkeun Anjeun Variabel Google Analytics.
  8. Klik Bagian Triggering tur pilih pelatuk Anjeun nyetél dina Bagian 1.

Manajer Tag Google - Acara Google Analytics pikeun Mailto Click

  1. Klik Simpen
  2. Nilik Tag anjeun, sambungkeun situs anjeun, teras klik dina situs anjeun pikeun niténan yén tag éta dipecat. Anjeun tiasa klik dina tag Email Klik sareng ningali detil anu disalurkeun.

google tag manager mailto sawangan acara

  1. Saatos anjeun pariksa tag anjeun leres dihurungkeun, nyebarkeun tag pikeun nempatkeun éta langsung dina situs anjeun

Tip: Google Analytics henteu ngalacak kajadian biasana sacara real-time pikeun situs anjeun janten upami anjeun nguji situs sareng balik deui kana platform analitik anjeun, anjeun panginten henteu ningali acara anu dirékam. Pariksa deui dina sababaraha jam.

Ayeuna, henteu paduli halaman situs anjeun, unggal link mailto bakal ngarekam hiji acara di Google Analytics lamun batur clicks link email! Anjeun ogé tiasa nyetél éta acara janten Goal dina Google Analytics.

Upami anjeun hoyong nyetél ieu pikeun ngaklik nomer telepon, pastikeun maca tulisan kami sateuacana, Lacak Click to Call Links dina Google Analytics Events Maké Google Tag Manager.