Kumaha Parameter UTM Dina Email Gawé Sareng Kampanye Google Analytics?

Kampanye Google Analytics - Patalina Surélék Klik nyukcruk UTM

Kami ngalakukeun sakedik migrasi sareng palaksanaan proyék panyadia ladenan email pikeun klien kami. Sanaos henteu sering disaluyukeun dina pernyataan padamelan, salah sahiji strategi anu urang teras-terasan nyaéta mastikeun yén komunikasi email aya. otomatis ditandaan ku parameter UTM ku kituna pausahaan bisa niténan dampak pamasaran email jeung komunikasi dina lalulintas situs maranéhanana sakabéh. Ieu mangrupikeun detil penting anu sering dipopohokeun… tapi henteu kedahna.

Naon Parameter UTM?

UTM nangtung pikeun Modul Ngalacak Urchin. Parameter UTM (kadangkala katelah kodeu UTM) nyaéta snippét data dina pasangan ngaran/nilai nu bisa ditambahkeun kana tungtung URL pikeun ngalacak informasi ngeunaan nu datang anjog ka ramatloka anjeun dina Google Analytics. Pausahaan asli sareng platform pikeun analytics dingaranan Urchin, ku kituna nami macét.

Pelacakan kampanye mimitina ngawangun pikeun moto iklan sareng lalu lintas rujukan anu sanés tina kampanye anu dibayar dina situs wéb. Sanaos waktosna, alat éta janten mangpaat pikeun pamasaran email sareng pamasaran média sosial. Kanyataanna, loba pausahaan ayeuna nyebarkeun tracking kampanye dina situs maranéhanana pikeun ngukur kinerja eusi na nelepon-to-aksi ogé! Kami sering nyarankeun ka klien pikeun ngalebetkeun parameter UTM dina widang pendaptaran disumputkeun, ogé, supados manajemén hubungan palangganna (CRM) boga data sumber pikeun kalungguhan atawa kontak anyar.

nu Parameter UTM nyaéta:

  • utm_campaign (Diperlukeun)
  • utm_source (Diperlukeun)
  • utm_ Medium (Diperlukeun)
  • utm_term (Pilihan) 
  • utm_content (Pilihan)

Parameter UTM mangrupakeun bagian tina querystring nu ditambahkeun kana alamat web tujuan (URL). Conto URL sareng Parameter UTM nyaéta kieu:

https://martech.zone?utm_campaign=My%20campaign
&utm_source=My%20email%20service%20provider
&utm_medium=Email&utm_term=Buy%20now&utm_content=Button

Janten, ieu kumaha URL khusus ieu ngarecah:

  • URL: https://martech.zone
  • Querystring (sagala saatosna?):
    utm_campaign=Kampanye%20abdi
    &utm_source=Panyadia%20email%20service%20ku
    &utm_medium=Surélék&utm_term=Beuli%20ayeuna&utm_content=Tombol
    • Pasangan Ngaran/Nilai ngarecah kieu
      • utm_campaign=Kampanye%20abdi
      • utm_source=Panyadia%20email%20service%20ku
      • utm_medium = Surélék
      • utm_term=Beuli%20ayeuna
      • utm_content=Tombol

Variabel querystring nyaéta URL disandikeun sabab spasi teu jalan ogé dina sababaraha instansi. Dina basa sejen, %20 dina nilai sabenerna spasi. Janten data saleresna anu dicandak dina Google Analytics nyaéta:

  • Kampanye: Kampanye kuring
  • sumber: Panyadia layanan surélék kuring
  • média: email
  • istilah: Mésér ayeuna
  • eusi: kancing

Nalika anjeun ngaktifkeun tracking link otomatis dina mayoritas platform pamasaran email, kampanye téh mindeng ngaran kampanye nu Anjeun pake pikeun nyetél kampanye, sumberna mindeng panyadia ladenan email, sedeng disetel ka email, sarta istilah jeung eusi. biasana disetél dina tingkat link (upami sadayana). Kalayan kecap sanésna, anjeun leres-leres henteu kedah ngalakukeun nanaon pikeun ngaropea ieu dina platform layanan email kalayan pelacakan UTM otomatis diaktipkeun.

Kumaha Parameter UTM Saleresna Gawé sareng Pamasaran Email?

Hayu urang ngadamel carita pangguna sareng bahas kumaha ieu bakal jalanna.

  1. Kampanye email diprakarsai ku perusahaan anjeun sareng Track Links otomatis diaktipkeun.
  2. Panyadia ladénan surélék sacara otomatis nambahkeun parameter UTM kana querystring pikeun tiap tumbu kaluar dina surelek.
  3. Panyadia ladénan email teras ngamutahirkeun unggal tautan kaluar sareng tautan pelacak klik anu bakal diteruskeun ka URL tujuan sareng senar kueri kalayan parameter UTM. Ieu sababna, upami anjeun ningali tautan dina badan email anu dikirim… anjeun leres-leres henteu ningali URL tujuan.

CATETAN: Upami anjeun kantos hoyong nguji pikeun ningali kumaha URL dialihkeun, anjeun tiasa nganggo URL alihan tester sapertos WhereGoes.

  1. Palanggan ngabuka email sareng piksel pelacak ngarebut acara kabuka email. CATETAN: Acara kabuka mimiti diblokir ku sababaraha aplikasi email.
  2. Palanggan ngaklik tautan.
  3. Kajadian link direbut salaku klik ku panyadia ladénan email, teras dialihkeun ka URL tujuan kalayan parameter UTM nambihkeun.
  4. Palanggan badarat dina halaman wéb perusahaan anjeun sareng skrip Google Analytics anu dijalankeun dina halaman éta sacara otomatis ngarebut parameter UTM pikeun sési palanggan, dikirim langsung ka Google Analytics ngalangkungan piksel pelacak dinamis dimana sadaya data dikirim, sareng nyimpen data anu relevan. dina Cookie dina browser palanggan pikeun mulang salajengna.
  5. Data éta akumulasi sareng disimpen dina Google Analytics supados tiasa dilaporkeun dina Bagéan Kampanye Google analytics. Arahkeun ka Akuisisi> Kampanye> Sadaya Kampanye pikeun ningali unggal kampanye anjeun sareng ngalaporkeun ngeunaan kampanye, sumber, sedeng, istilah, sareng kontén.

Ieu diagram kumaha Tautan Email UTM disandi sareng Direbut dina Google Analytics

UTM Link Tracking dina Email sareng Kampanye Google Analytics

Naon Anu Kuring Aktipkeun Dina Google Analytics Pikeun Nangkep Parameter UTM?

Warta anu saé, anjeun henteu kedah ngaktipkeun nanaon dina Google Analtyics pikeun moto Parameter UTM. Éta sacara harfiah diaktipkeun pas tag Google Analytics dipasang dina situs anjeun!

Laporan Kampanye Email Google Analytics

Kumaha Kumaha Kuring Ngalaporkeun Konversi sareng Kagiatan Lain Nganggo Data Kampanye?

Data ieu sacara otomatis diasupkeun kana sési, janten kagiatan sanés anu dilakukeun ku palanggan dina halaman wéb anjeun saatos badarat sareng parameter UTM aya hubunganana. Anjeun tiasa ngukur konversi, paripolah, aliran pangguna, tujuan, atanapi laporan anu sanés sareng nyaring ku parameter UTM email anjeun!

Naha Aya Cara Pikeun Ngarebut Saha Palanggan Dina Situs Kuring?

Éta kamungkinan pikeun ngahijikeun variabel querystring tambahan di luar parameter UTM dimana anjeun tiasa néwak ID palanggan unqiue teras nyorong sareng narik kagiatan wébna antara sistem. Janten… enya, éta mungkin tapi peryogi sakedik usaha. Alternatif nyaéta pikeun investasi di Google Analytics 360, nu ngidinan Anjeun pikeun nerapkeun hiji identifier unik dina unggal nganjang. Upami anjeun ngajalankeun Salesforce, contona, anjeun tiasa nerapkeun ID Salesforce sareng unggal kampanye teras nyorong kagiatan deui ka Salesforce!

Upami anjeun resep nerapkeun solusi sapertos kieu atanapi peryogi bantosan sareng UTM Tracking dina panyadia ladénan email anjeun atanapi badé ngahijikeun kagiatan éta deui ka sistem anu sanés, mangga ngahubungi firma kuring… Highbridge.