Tragedi sareng Média Sosial

pita kota

Seueur anjeun henteu terang kuring sacara pribadi, tapi kuring saéstuna dibina di Newtown, Connecticut. Mangrupikeun kota alit anu endah anu parantos tumuh sacara dramatis tapi henteu robih pisan saprak kuring cicing di dinya. Nalika kuring ngora, kami biasana kedah ningali pilem di Aula Kota, nganjang ka Blue Colony Diner kanggo és krim, sareng angkat ka Gereja St. Rose di Lima dina Minggu. Komunitas éta mandiri ... Ayah kuring bahkan di departemen pemadam kebakaran nalika kami cicing di dinya. Jalma hébat, komunitas luar biasa.

Salah sahiji babaturan kulawarga urang ngagaduhan putra anu hirupna luput tina musibah ieu - urang sadayana ngadoa pikeun aranjeunna sareng kulawarga anu kaleungitan pisan dina kajadian anu pikasieuneun ieu.

Nalika kajadian sapertos kieu sareng kalebet masalah kontroversial sareng politik sapertos bedil, aya résiko nyata aub dina ngabahas atanapi nambihan pendapat anjeun online. Argumen tiasa gancang bitu amarah komo hate nalika aya anu ngungkabkeun sudut pandang politikna sabab korban ieu masih teu acan dikaluarkeun.

Kuring hoyong miceun sababaraha tips anu kuring anggap penting pikeun perusahaan boh pikeun individu:

  • tiiseun tiasa réspon anu pas. Sobat dalit Chuck Gose nunjukkeun yén NRA mareuman halaman Facebookna sareng lirén ngamutahirkeun akun Twitterna. Kuring henteu percanten aya réspon anu langkung saé tibatan éta nunjukkeun kaayaan. Seueur teuing perusahaan panginten éta tugas PR ngaluarkeun pernyataan. Abdi henteu satuju. Kadang-kadang hal anu paling saé anjeun tiasa lakukeun nyaéta cicingeun.
  • Ngabagikeun anjeun pamadegan bakal muka anjeun nyerang. Polos sareng saderhana, nempatkeun diri dina hiji sisi argumen atanapi anu sanés bakal narik réspon. Upami anjeun ngagaduhan pendapat anu kuat salah sahiji cara atanapi sanésna sareng anjeun nyatakeunana - tong kaget janten diserang, dicemooh, dibobol atanapi gaduh alternatif opini anu gairah dibuang deui. Bagikeun pendapat anjeun peryogi kadewasaan. Upami anjeun henteu cukup dewasa pikeun ngatur réspon, tong muka diri pikeun serangan éta.
  • diskusi tiasa produktif. Média sosial nyayogikeun sarana pikeun teu satuju sareng jalmi bari tetep paduli kana hasilna akhirna. Kuring kantos ningali diskusi anu luar biasa ngeunaan amandemen ka-2, panyakit méntal, carita kapahlawanan, sareng pesen-pesen cinta sareng dukungan sababaraha dinten terakhir.
  • nungguan mangrupikeun taktik anu sanés. Sedengkeun réspon sosial ilaharna langkung saé upami aya réspon langsung, kajadian anu boga muatan politik sapertos kieu panginten strategi anu sanés. Kuring ngeureunkeun Tweeting sareng ngawatesan papacangan Facebook kuring. Kuring ogé ngantosan ngirimkeun ieu salami sababaraha dinten supados kuring ngagaduhan hal anu konstruktif tibatan ngan saukur nambihan ledakan opini, alesan sareng debat di luar sana. Upami anjeun tiasa ngantosan dugi ka jalma rada tiis, paguneman panginten langkung konstruktif.

Média sosial mangrupikeun sedeng. Anjeun nuju henteu ngan langsung nyarios ka batur. Mangrupikeun cara komunikasi dimana pesen anjeun dilebetkeun ka umum pikeun dititénan, henteu paduli dimana anjeun masangkeunana. Sedengna nyayogikeun jaring pengaman pikeun aranjeunna anu badé ngalakukeun anu hadé, sareng taméng pikeun nyumput di tukangeun pikeun anu badé ngalakukeun kajahatan.

Nalika ledakan bumi kajantenan didieu di Indianapolis, urang ningali sagala kahadéan anu média sosial tiasa membangkitkan. Éta nyayogikeun média pangrojong, berita, iman, pesen pangharepan sareng nyababkeun bantosan nyata pikeun anu kalibet.

Kuring optimis, sanaos debat politik, yén média sosial pamustunganana bakal janten kakuatan pikeun penyembuhan komunitas ieu. Kuring parantos ningali nalika réréncangan abdi di Newtown nganggo Facebook pikeun ngabagi parasaan, putus asa, harepan sareng kabahagiaan yén putra aranjeunna hirup. Sanaos urang henteu tiasa ngaleungitkeun diri urang gila, mugia urang tiasa diajar kumaha ngagunakeun médium pikeun kahadéan. Atanapi diajar nalika henteu nganggona pisan.

5 Komentar

  1. 1

    komentar hébat Doug! Abdi émut terang yén anjeun ageung di Connecticut tapi henteu terang yén éta Newtown. Hatur nuhun pikeun ngabagi wawasan ieu sareng pamiarsa anjeun sareng komunitas umum.

    • 2

      Hatur nuhun @bnpositive:disqus . Kuring pernah ngira yén saha bakal kantos ngadangu ngeunaan Newtown, CT. Aneh ningali éta lumangsung dina warta sareng ningali réréncangan kulawarga kuring nyarioskeun éta nalika éta lumangsung.

  2. 3

    Résiko sanés pikeun nyilem kana diskusi Media Sosial ngeunaan carita warta tragis nyaéta yén éta mangrupikeun eksploitasi - sapertos nalika wartawan nyorong mikropon dina nyanghareupan jalma anu nembé kaleungitan anu dipikacinta. Tiiseun biasana leuwih hade.

  3. 4

    Urang tiasa janten basis mob sareng média sosial. Pikeun sababaraha jam poé éta urang nganggap éta lanceukna. Bayangkeun lamun pengendara dina beus anjeunna frantically tweeting ti bakal geus maca tweets - sarta lamun jujur ​​éta masih hirup. Bisa jadi leuwih parah.

    Jeung Richard Engel. Abdi tiasa ningali naha Néglasari nempatkeun hiji blackout média on anjeunna dugi anjeunna dileupaskeun. Upami éta bocor énggal-énggal saha anu terang naon anu tiasa kajantenan ka anjeunna.
    Jalma-jalma média sosial mimiti nembak naon waé carita anu didangu sareng agénsi warta ngamimitian ngalangkungan léngkah-léngkah pikeun ngajaga sareng ngajaga kagancangan, ngalih ka média dumasar-hampura saolah-olah aranjeunna mangrupikeun agénsi pamasaran gerilya pikeun tetep relevan pikeun sponsorna. Lamping rada leueur.

    Leuwih penting - bungah babaturan anjeun sarta kulawarga salamet kabayang roulette Rusia #Newtown on Jumaah. Éta henteu ngajantenkeun kaayaan langkung tragis sareng sanés sakedik gula pikeun ngabantosan ubar turun tapi sahenteuna anjeun tiasa nyarioskeun caritana sareng ngahargaan ka 27 (anggap 28 total maot - 1 anu namina bakal moal diomongkeun deui).

    Sareng terang anjeun, bromance, anjeun bakal ngahargaan aranjeunna dina gaya.

    Pasihan terang naon anu kuring tiasa laksanakeun pikeun ngabantosan, khususna upami éta tiasa langkung seueur tibatan Twitter & Facebook!

    - mentee anjeun

    Finn

  4. 5

    Hi

    Ieu blog pisan informatif & kuring meunang pangaweruh pisan informatif ti blog ieu. Mangga tetep dipostingkeun.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.