Transformasi Digital: Nalika CMO sareng CIOs Gabung, Sadayana Tiasa

CMOs Transformasi Digital sareng CMOs Tim Up

Transformasi digital gancangan di 2020 sabab éta kedah. Pandemi éta ngajantenkeun protokol jarak jauh sosial perlu sareng ngamajukeun panilitian produk online sareng mésér pikeun bisnis sareng konsumén.

Perusahaan anu henteu ngagaduhan ayana digital anu kuat dipaksa ngembangkeun gancang, sareng para pamimpin bisnis ngalih nganggo modal dina aliran data interaksi digital anu didamel. Ieu leres dina rohangan B2B sareng B2C:

Pandemi éta panginten ngagaduhan peta jalan transformasi digital anu maju gancang dugi ka genep taun.

Laporan Dursasana Digital Twilio COVID-19

Seueur departemén pamasaran parantos nampi anggaran, tapi belanja pikeun produk martech tetep kuat:

Ampir 70% maksudna pikeun ningkatkeun pengeluaran martech dina 12 bulan ka payun. 

Survey Pamakéan Gartner 2020 CMO

Upami urang aya dina jaman digital sateuacan COVID-19, urang ayeuna dina jaman hyper-digital. Éta sababna penting pisan yén CMOs sareng CIOs gawé babarengan caket kana 2021. CMOs sareng CIOs kedah gabung pikeun nganteurkeun pangalaman palanggan anu langkung saé, ngadorong inovasi martech ngalangkungan integrasi, sareng ningkatkeun éfisiénsi. 

Gawe bareng tim pikeun nganteurkeun Pangalaman Palanggan Hadé

CIOs sareng CMOs henteu salawasna kolaborasi dina nyebarkeun - bayangan IT mangrupikeun masalah anu leres. Tapi duanana pamimpin departemen fokus kana konsumén. CIO nyiptakeun infrastruktur anu pamasaran sareng jalur bisnis sanésna pikeun ngahontal sareng ngalayanan pelanggan kalayan éfisién sareng épéktip. CMOs nganggo infrastruktur pikeun ngahasilkeun propil palanggan sareng ngajalankeun kampanye pamasaran.  

Upami CMOs damel sareng CIO pikeun nyandak kaputusan ngeunaan panyebaran martech sareng mésér solusi awan, aranjeunna tiasa ningkatkeun pangalaman nasabah ngalangkungan data sareng integrasi aplikasi anu ningkat, pikeun kapentingan dulur. Kusabab langkung seueur jalma ngiringan perusahaan ngalangkungan saluran digital, kabutuhan bisnis pikeun nganteurkeun pangalaman anu dipersonalisasi, anu relevan langkung kritis tibatan anu kantos, sareng kolaborasi CMO-CIO nyaéta konci na. 

Aya ogé komponén moneter pikeun kasus kerjasama CMO-CIO anu langkung ageung.

44% perusahaan yakin gawé babarengan anu langkung saé antara CMO sareng CIO tiasa ningkatkeun kauntungan.

Survey Infosys

Pamingpin departemén pamasaran sareng IT aya di payuneun révolusi hiper-digital, janten kasuksésan dina dunya paska-pandemi gumantung kana kamampuanana pikeun gawé bareng.

Integrasi pikeun MarTech Inovasi 

Seueur CMO anu nuju ngagaleuh mésér pikeun ngadukung teureuh digital anu diputuskeun henteu konsultasi sareng CIO na sateuacan mésér téknologi. Éta sabab aranjeunna hariwang ngeunaan telat nalika aranjeunna peryogi solusi titik dikaluarkeun gancang pikeun ngarengsekeun inisiatif. Atanapi panginten aranjeunna henteu nganggap penting pikeun koordinasi sareng henteu hoyong pendapat anu kadua ngeunaan pilihan anu parantos dilakukeun. 

Tapi ningali input CIO salaku urang luar ngaganggu mangrupikeun kalepatan. Kabeneran aya, CIO ahli dina ngahijikeun data, kaparigelan anu peryogi CMO nalika nyebarkeun solusi anu énggal. CMOs tiasa ngamimitian ngawangun hubungan anu positip sareng produktip sareng CIO ku ngahontal payun sateuacan ngarésérkeun mésér martech, ngarawat konsultasi salaku kemitraan.

Integrasi nyetir tahap salajengna tina inovasi martech, janten ieu waktos anu pas pikeun nguatkeun hubungan CMO-CIO. Fungsi integrasi dasar seueur solusi martech kalebet biasana henteu sanggup nanganan konfigurasi anu langkung maju, janten CMOs peryogi kaparigelan integrasi anu sigana henteu ngagaduhan di-imah, sareng CIO tiasa ngabantosan.

Titik Bukti: Kumaha Pamaduan Data Dina jero CRM Efektivitas Ayeuna

Kaseueuran pemasar B2B parantos ngagaduhan titik buktina pentingna integrasi data sareng kapasitas na pikeun ningkatkeun efisiensi sareng ngadorong inovasi. Pemasar B2B anu parantos nambihan CRM perusahaanna kana tumpukan solusi pamasaran tiasa nyiptakeun laporan nganggo data anu dipercaya ku sadayana, ti kolega penjualan dugi ka direksi sareng CEO. 

Pemasar anu ngagunakeun métrik corong, nyukcruk sareng ngawaskeun ngawujud di jero CRM, tiasa ningkatkeun efisiensi ku ngaidentipikasi sareng menerkeun masalah prosés. Pemasar anu ngagaduhan alat pikeun sacara akurat atribut pangasilan kana kampanye anu nganggo data CRM tiasa nanem modal langkung épisién ku konsistén nyalurkeun dolar anggaran ka kampanye anu ngahasilkeun pangasilan anu pangsaéna.

Kalayan dukungan integrasi ti IT, CMOs tiasa ngawasi proyék pikeun ngahasilkeun operasi anu langkung épisién, kalebet automasi sareng inovasi pamasaran anu didorong ku téknologi sanés. Ku damel caket sareng CIO, CMOs tiasa kéngingkeun dukungan sareng kaparigelan anu diperyogikeun pikeun maksimalkeun kamampuan otomatis. 

CMOs Tiasa Léngkah Léngkah Kahiji

Upami anjeun siap ngawangun hubungan anu langkung caket sareng CIO perusahaan anjeun, anjeun tiasa nyandak léngkah munggaran ku nyiptakeun rasa empati sareng kapercayaan, sapertos anjeun ngamimitian hubungan bisnis anu sanés. Diondang ka CIO kanggo gaduh sacangkir kopi sareng ngobrol teu resmi. Aya seueur anu dibahas kumargi solusi martech mekar sareng janten beuki canggih. 

Anjeun tiasa nyarios ngeunaan cara damel babarengan pikeun ningkatkeun pidangan pangalaman pelanggan, ngadorong inovasi sareng ningkatkeun épisiénsi. Anjeun tiasa ngajalajah saluran kerjasama anyar, sadayana dumasarkeun kana damel babarengan pikeun kapentingan perusahaan sareng konsuménna. Nalika CMOs sareng CIOs gabung, sadayana éléh. 

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.