Dina Oktober 2017, Anjeun Kedah gaduh Sértipikat SSL Transparan

SSL transparan

Ngajaga payuneun kaamanan sok janten tantangan online. Nimbus Hosting nembé nyiptakeun grafik anu manpaat, ngagambarkeun pentingna anu anyar sertipikat SSL transparan inisiatif pikeun mérek eCommerce, ogé nyayogikeun daptar cek komprehensif pikeun ngabantosan usaha mindahkeun situs wéb anjeun ka HTTPS. Infographic, SSL transparan & Kumaha Mindahkeun Halaman Wéb anjeun ka HTTPS di 2017 nampilkeun conto naha prakarsa SSL anyar ieu diperyogikeun.

Sababaraha Carita Horor SSL Kalebet

  • Spies Perancis - Google mendakan yén lembaga Pamaréntah Perancis nganggo sertipikat Google SSL nakal pikeun nénjo sababaraha pangguna.
  • Github vs Cina - Salah saurang pangguna anu ngendalikeun subdomain tina situs pangembangan hosting Github salah dileler sertipikat SSL duplikat pikeun sadaya domain ku otoritas sertipikat Cina.
  • Korban Iran - Sértipikat digital palsu anu dikaluarkeun ku DigiNotar dianggo pikeun hack akun Gmail sakitar 300,000 pangguna Iran di 2011.

Kusabab ieu sareng anu sanésna, upami halaman wéb anjeun henteu ngagaduhan sertipikat SSL Transparan dugi ka Oktober 2017, Chrome bakal nandaan halaman wéb anjeun salaku Henteu Aman, pundung pangguna tina nganjang ka dinya, sareng kaamanan halaman wéb anjeun tiasa janten résiko. Ayeuna mangrupikeun waktos anu saé pikeun naek kapal.

Ngajalankeun Tés Transparansi Google dina Sértipikat SSL Anjeun

Proyék Transparansi Sertipikat Google

Dina taun-taun ayeuna, kusabab cacat strukturna dina sistem sertipikat HTTPS, sertipikat sareng ngaluarkeun CA parantos kabuktosan rentan ka kompromi sareng manipulasi. Proyék Transparansi Sértip Google tujuanna pikeun ngajaga prosés panerbitan bijil ku nyayogikeun kerangka kabuka pikeun ngawaskeun sareng ngaudit sertipikat HTTPS. Google ngadorong sadaya CA pikeun nyerat sertipikat anu dikaluarkeun ku aranjeunna pikeun diverifikasi sacara umum, ngan ukur tambihan, log anu tiasa dirobih. Di pikahareupeun, Chrome sareng pangotéktak sanés tiasa mutuskeun henteu nampi sertipikat anu teu acan ditulis kana log sapertos kitu.

Transparan SSL Infographic

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.