Nyalahkeun Bank, Sanés Perampok

begal bank

Aya serangan blog sareng situs anu ngaduga kabinasaan Twitter saatos sababaraha akun anu diperhatoskeun hacked. Sababaraha situs nyarioskeun peretas kalayan kagum sareng Twitter jeung hinaan (wabah?!). Naon anu salah di dunya?

Kaleresan, kuring mendakan sababaraha pesen titinggal ku hacker janten rada banyol. Éta henteu hartosna kuring henteu nanggung peretas akuntabel, sanaos. Anjeunna nyandak kaputusan pikeun ngolah skrip anu nyerang kamus ka pangurus Twitter. Saatos panyerangna berhasil, anjeunna lebet. Saatos anjeunna lebet, anjeunna ngareset kata sandi akun sanés. Saatos anjeunna ngarobih kecap akses, anjeunna lebet kana rekeningna. Nyaéta rinci lengkep hack di Wired.

Peretas bahkan ngadamel pilem kajahatan sareng ngantunkeun jalan satapak anu saé pikeun dituturkeun:

Twitter sanés program e-commerce, nyepeng data kartu kiridit anjeun. Twitter henteu ngagaduhan inpormasi jaminan sosial anjeun. Twitter henteu pura-pura nyobian janten paket oténtikasi universal. Maksud Twitter henteu pernah ngantep ieu kajantenan. Sedengkeun pendekatan aranjeunna pikeun prakték anu paling saé pikeun kaamanan mungkin kurang, éta henteu lepatna yén aya batur di luar anu mutuskeun ngarobih aranjeunna.

Bayangkeun Twitter mangrupikeun bank sareng peretas éta garong. Nalika bank-garong damel milari cacat dina kaamanan sareng akhirna retakan brankas, naha urang nyalahkeun bank? Henteu, urang henteu.

Twitter parantos ngaréspon. Upami peretas ngabéjaan Twitter ngeunaan pelanggaran kaamanan sareng aranjeunna henteu menerkeun éta, kuring bakal nanggungjawaban aranjeunna. Peretas ngagaduhan kasempetan pikeun ngalakukeun éta ... tapi henteu.

2 Komentar

  1. 1

    "Nalika bank-garong damel mendakan cacat dina kaamanan sareng akhirna retakan brankas, naha urang nyalahkeun bank? Henteu, kami henteu? ”

    Kami henteu !? Abdi damel di Bank of America. Percanten ka abdi, bank bakal leres pisan meunang disalahkeun pikeun cacat kaamanan. Boh tina média ogé ti palanggan na.

    Hal anu sami tiasa janten Twitter. Naha bakal maotna tina serangan sareng kacilakaan tungtungna akibat peretas? Panginten henteu. Tapi éta panenjo ti para pangguna na yén situs éta henteu aman, saur kuring, bakal marginalkeun ngalawan sababaraha situs SocNet anu sanés anu ngaku sistemna langkung aman. Mungkin henteu ayeuna, tapi waktos - sareng kegigihan hacker, ogé, hack - bakal nyangking Twitter.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.