Naon Jinis Wéb (Poék, Jero, Beungeutan, & Jelas)?

Jelas Wéb, Wéb Poék, Wéb jero

Kami henteu sering ngabahas kaamanan online atanapi Web poék. Sedengkeun perusahaan ngayakeun padamelan anu hadé pikeun ngamankeun jaringan internalna, damel ti bumi parantos muka usaha pikeun ancaman tambahan tina gangguan sareng peretasan.

20% perusahaan nyatakeun yén aranjeunna nyanghareupan pelanggaran kaamanan salaku hasil tina pagawé jarak jauh.

Awet ti bumi: pangaruh COVID-19 kana kaamanan bisnis

Cybersecurity henteu ngan ukur tanggung jawab CTO. Kusabab kapercayaan mangrupikeun mata uang anu paling dihargaan dina wéb, penting pisan yén éksékutip pamasaran ngawangun kasadaran aranjeunna ngeunaan résiko ogé kumaha ngatur sagala masalah hubungan masarakat anu tiasa nuturkeun gagalna éta. Ogé, kalayan tim pamasaran damel jarak jauh sareng data klien anu mulia ... kasempetan pikeun ngalanggar kaamanan parantos ningkat sacara signifikan.

Jinis Wéb jero

Internét sacara bébas diklasifikasikeun kana 3 daérah dumasar kana kumaha aksésna inpormasi didinya:

  1. Hapus Wéb atanapi Wéb Surface - daérah Internét anu seuseueurna urang kenal, ieu halaman wéb anu tiasa diaksés ku masarakat anu seueur diindéks dina mesin pencari.

Sagala hal anu urang tiasa mendakan dina mesin pencari ngan ukur 4 dugi 10% wéb.

Cornell Universitas

  1. Jero Wéb - Deep Web mangrupikeun daérah Internét anu disumputkeun tina umum tapi henteu kanggo kagiatan jahat. Surélék anjeun, salaku conto, nyaéta jero Wéb (éta henteu diindéks ku mesin pencari tapi tiasa diaksés sacara lengkep). Platform Marketing SaaS, salaku conto, diwangun dina wéb anu jero. Aranjeunna peryogi oténtikasi pikeun ngaksés data dina jero. 96% Internét mangrupikeun Wéb jero.
  2. Web poék - dina jero Jero Wéb mangrupikeun daérah Internét anu ngahaja sareng aman disumputkeun tina pandangan. Éta mangrupikeun daérah wéb anu dimana anonimitas kritis janten kagiatan kriminal langkung kaprah. Data anu rusak, kagiatan kriminal terlarang, sareng média ilegal tiasa dipendakan, dipésér, sareng dijual didieu. Parantos aya laporan ngeunaan Vaksin COVID-19 keur dijual dina Wéb Dark!

Wéb Poék Dijelaskeun

Penting pikeun nyatakeun yén Wéb Gelap sanés murni pikeun kagiatan kriminal ... éta ogé nguatkeun jalma liwat anonimitas. Di nagara-nagara anu ngawatesan kabebasan nyarios atanapi ngawaskeun ketat komunikasi wargana, Wéb Gelap tiasa janten gerbang aranjeunna pikeun henteu disensor sareng mendakan inpormasi anu henteu disebarkeun atanapi dianggo ku pamaréntah. Facebook, salaku conto, bahkan sayogi ngalangkungan Web Wéb.

Ngan ukur sabagean leutik pangguna sacara global (∼6.7%) sigana nganggo Wéb Gelap pikeun tujuan jahat dina sapoé rata-rata.

sumber: Poténsi ngarugikeun gugus jaringan anonim Tor sacara teu proporsional di nagara-nagara bébas

Di nagara bébas sareng nyarios bébas, éta sanés tempat anu kedah diperyogikeun, sanaos. Dina tilu dasawarsa kuring damel online, kuring henteu kantos peryogi nganjang ka Wéb Gelap sareng sigana moal pernah.

Kumaha Pangguna Kana Wéb Poék

Aksés paling umum pikeun Wéb Dark nyaéta ngaliwatan a Jaringan Tor. Tor pondok pikeun Router bawang. Tor mangrupikeun organisasi nirlaba anu nalungtik sareng ngembangkeun alat privasi online. Tor browser pikeun nyamur kagiatan online anjeun sareng anjeun bahkan kedah diulem pikeun ngakses domain .onion khusus dina Wéb Gelap.

Ieu dilakukeun ku ngabungkus unggal komunikasi dina sababaraha lapisan énkripsi anu diangkut ngalangkungan sababaraha titik rute. Komunikasi Tor ngagagas sacara acak kana salah sahiji titik éntri anu didaptarkeun ku masarakat, mumbul yén patalimarga ngalangkungan relay tengah anu dipilih sacara acak, sareng akhirna ngabéréskeun pamundut sareng réspon anjeun ngaliwatan simpul kaluar akhir.

Bahkan aya situs anu milari sumberdaya bahkan Web Wéb. Sababaraha malah tiasa diaksés ngalangkungan bagian peramban anu khas… anu sanésna diréktori gaya Wiki anu dirakit ku pangguna. Sababaraha nganggo AI pikeun ngaidentipikasi sareng ngaluarkeun inpormasi haram ... anu sanésna kabuka pikeun ngaindeks sagala.

Pangimeutan Wéb Poék

Kaseueuran data kriminal anu dipésér sareng dijual dina halaman wéb mangrupikeun basis data anu dilanggar, ubar, senjata, sareng barang palsu. Pangguna nganggo crytpocurrency pikeun ngajantenkeun unggal transaksi mata uang didesentralisasi sareng anonim ogé.

Merek henteu hoyong mendakan data anu dilanggar na dina Wéb Gelap… éta ngimpina PR. Nyaéta ngawaskeun wéb poék solusi di luar sana pikeun mérek sareng anjeun sigana mah parantos diawasi ku organisasi sanés kanggo inpormasi pribadi anjeun anu kapendak.

Nyatana, nalika kuring nganggo iPhone pikeun lebet kana situs sareng nyimpen kecap akses ku Keychain, Apple ngingetkeun kuring nalika salah sahiji kecap akses kuring dipendakan dina palanggaran ... sareng éta nyarankeun éta dirobah.

  • Jaga sadaya parangkat lunak anjeun mutahir, sanés ngan ukur parangkat lunak anti-virus anjeun.
  • Anggo seueur kecap akses anu kuat - henteu ngagaduhan kecap konci pikeun sadayana. Platform manajemén kecap konci sapertos Dashlane dianggo ogé pikeun ieu.
  • Anggo VPN - jaringan nirkabel umum sareng bumi panginten henteu aman sapertos anu anjeun pikirkeun. Anggo software VPN pikeun netepkeun komunikasi jaringan anu aman.
  • Pariksa sadaya pangaturan privasi anjeun dina akun média sosial anjeun sareng aktipkeun login dua-faktor atanapi multi-faktor dimana waé anjeun tiasa.

Kuring teu gaduh hiji akun kritis anu kuring henteu kedah lebetkeun heula kecap akses kuring teras kéngingkeun frasa ungkapan kadua SMS kana telepon kuring atanapi katingali ngalangkungan aplikasi otentik seluler. Éta ngandung harti yén, nalika hacker tiasa kéngingkeun nami pangguna sareng kecap akses anjeun, aranjeunna kedah ngagaduhan aksés kana alat sélulér anjeun pikeun kéngingkeun frasa konci liwat pesen téks atanapi program otentik.

Milarian padlock atanapi HTTPS dina jandela pangotéktak anjeun - utamina nalika balanja online. Éta mangrupikeun indikasi yén anjeun ngagaduhan sambungan anu énkripsi anu énkripsi antara panyungsi anjeun sareng tujuan anu anjeun kunjungi. Dasarna ieu ngandung harti yén aya anu ngintip kana pangunjung jaringan anjeun henteu tiasa ningali inpormasi anu anjeun pasihkeun deui.

  • Entong muka atanapi ngaunduh lampiran tina alamat email anu teu dikenal.
  • Entong pencét tautan naon waé dina pesen email upami anjeun henteu terang anu ngirimna.
  • Pastikeun VPN sareng firewall anjeun diaktipkeun.
  • Boga set-limit dina kartu kiridit anjeun pikeun transaksi online.

Upami anjeun bisnis sareng parantos waspada pikeun ngalanggar data sareng inpormasi anu dipendakan dina Wéb Gelap, nyebarkeun a Strategi komunikasi krisis PR geuwat, béjaan konsumén anjeun geuwat, sareng bantosan aranjeunna pikeun ngatasi résiko pribadi.

wéb poék vs wéb anu jero diskalakeun

Panyingkepan: Kuring nganggo tautan afiliasi pikeun jasa éksternal dina tulisan ieu.

One comment

  1. 1

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.