Primer Tipografi

tipografi

Hobi utama kuring tumuh, nalika kuring henteu ngalaman masalah, nyaéta ngagambar. Kuring malah nyandak sababaraha taun nyusun kursus nalika di SMA sareng resep pisan. Éta tiasa ngajelaskeun naha kuring sering gaduh tulisan atanapi tulisan dina grafik, Illustrator, ilustrasi sareng topik desain anu sanés.

Sanaos kuring henteu tiasa baranahan atanapi nyiptakeun desain hébat nyalira, kuring yakin kuring gaduh cita-cita. Abdi nyimpang! Ieu video sakedik keren dina tipografi… seueur jalma henteu terang sadayana padamelan anu aya dina desain font sareng kumaha pentingna peran anu tiasa dilakukeun font dina olahtalatah anjeun.

Hiji catetan: Ieu mangrupikeun pidéo anu hadé pikeun ngajelaskeun sadaya sipat font, tapi kuring henteu resep pisan fon anu aranjeunna anggo dina pidéo. Hoyong bagikeun ka anjeun kumaha waé ogé! Ku cara éta nalika anjeun hoyong ngajelaskeun ka desainer anjeun yén anjeun hoyong langkung seueur rohangan antawis hurup, anjeun tiasa nyarios basa na sareng nyarios, "Naha urang tiasa nyobian ningkatkeun kerningna?"

Sababaraha verbiage tina ciri Tipografi:

  • Garis panjang - sabaraha karakter pas dina garis sateuacan anjeun balik ka awal.
  • anjog - jarak antara garis dasar hiji garis téks kana garis anu salajengna.
  • Kerning - jarak antara hurup dina hiji kecap.
  • gagang - bagian 'dipelak' tina karakter anu sésa-sésa surat ditulis tina.
  • dasar - alignment horizontal tina dasar hurup.
  • Naék - bagian tina font anu naék saluareun jangkungna karakter.
  • Turunan - bagian tina font anu turun ngalangkungan garis dasar.
  • meja pamantes - rohangan bodas dibungkus ku bentuk aksara.
  • Serif - desain dina unggal pengakhiran karakter (sans serif hartosna henteu aya desain)
  • x-jangkungna - jangkungna karakter anu has (henteu aya ascender atanapi katurunan)

Hapunten ka para profesional di luar sana anu ngalakukeun ieu pikeun milarian hirup. Kuring ngan ukur hoyong masihan buku dasar ngeunaan fon sareng tipografi ka Marketer rata. Ngarasa Luncat ka kontak sareng naséhat anjeun sareng koréksi kana pedaran saderhana kuring.

7 Komentar

  1. 1

    Perkenalan anu saé pikeun pemula. Definisi anu anjeun anggo pikeun "counter" panginten janten sakedik ngabingungkeun. Definisi pondok anu hadé anu kuring kantos nguping nyaéta? Rohangan bodas dibungkus ku bentuk aksara.?

  2. 3

    Aduhuh! Kuring teu boga pamanggih teuing kana ngarancang font. Abdi resep pisan font anyar anu dianggo Microsoft di Office 2007. Abdi anggoana bari, teras angkat deui ka Office 2003 sareng kuring henteu tahan!

  3. 4

    Leres kuring satuju sareng Thore, panginten éta saderhana. Kuring henteu terang éta seueur damel. Kuring pikir éta ngan ukur salah sahiji hal anu urang sadayana nganggap enteng. Nuhun kana inpo na.
    Dina waktos salajengna basa kuring masang font, kuring bakal pastikeun nyandak sakedap sareng ngahargaan karya anu didamelna nyieun.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.