Kumaha Ngamanfaatkeun Eusi anu Dihasilkeun ku Pamaké Tanpa Ditampi

hak scoopshot ugc

Gambar anu dihasilkeun ku pangguna parantos janten asét anu penting pikeun para pemasar sareng mérek média, nyayogikeun sababaraha eusi anu paling pikaresepeun sareng biaya anu mujarab pikeun kampanye– kacuali tangtosna ngahasilkeun gugatan jutaan dolar. Unggal taun, sababaraha mérek diajar ieu ku cara anu sesah. Dina 2013, fotografer ngagugat BuzzFeed $ 3.6 jutaan saatos mendakan situs éta parantos nganggo salah sahiji poto Flickr na tanpa ijin. Getty Gambar sareng Agence France-Presse (AFP) ogé sangsara gugatan $ 1.2 juta saatos narik poto Twitter fotografer tanpa idin.

Konflik antara kontén anu dihasilkeun ku pangguna (UGC) sareng hak digital parantos janten bahaya pikeun mérek. UGC parantos janten konci pikeun muka konci generasi Milénial, anu dilaporkeun bakti langkung ti 5.4 jam per dinten (ie 30 persén tina total waktos média) ka UGC, sareng ngaku percanten kana éta sadaya eusi sanés. Nanging, gugatan hukum anu luhur, pamustunganana bakal ngaleungitkeun kapercayaan sareng kaaslian anu diciptakeun ku UGC.

Salah paham umum nyaéta eusi jaringan sosial mangrupikeun kaulinan anu saé pikeun pemasar. Kacuali anjeun damel pikeun jaringan sosial, ieu sanés masalahna. Contona, Sarat jasa Facebook ngamankeun hak perusahaan pikeun digunakeun komo eusi lisénsi pangguna ka perusahaan sanés. Twitter urang sadunya, henteu ekslusif, lisénsi bébas royalti (kalayan hak kana sublicense) sacara efektif masihan aranjeunna kabébasan lengkep pikeun monetisasi eusi pangguna. Flickr intina ngagaduhan otoritas taya pikeun ngamangpaatkeun kontén sapertos kitu.

Jaringan sosial biasana langkung terang tibatan nyiksa hak ieu. Sakumaha Instagram dipanggihan di akhir 2012, istilah jasa anu ngajanjikeun pikeun ngarobih gambar pribadi kana iklan - tanpa santunan - tiasa memicu kegilaan média anu nyingsieunan satengah dasar pamaké. Upami jaringan sosial teu tiasa sacara légal ngusir UGC tanpa panyambat masarakat, ogé anjeun ogé henteu tiasa.

Sedengkeun pemasar terang résiko repurposing eusi anu dihasilkeun ku pangguna tanpa disatujuan, kamungkinan dicekel sigana kirang. Kagunaan nipu eusi 'gratis' tiasa nipu kaputusan urang. Kami sirik kana kasuksésan kampanye UGC sapertos ALS Ice Ember Challenge, sareng ngabagéakeun tantangan pikeun bersaing dina tingkat éta. Pamustunganana, kumaha ogé, para pemasar kedah hormat kana hak digital atanapi nonton UGC.

Janten kumaha urang tiasa méréskeun masalah ieu? Hak-hak harta inteléktual caket sareng anu dipikacinta ku kuring - dina panyingkepan lengkep, kuring ngadegkeun Scoopshot, hiji platform pangumpulan gambar, pikeun ngabantosan masalah ieu. Sanaos teu aya hiji cara pikeun néwak, ngatur sareng nyebarkeun UGC, téknologi anu anjeun pilih kedah nawiskeun sistem anu épisién pikeun oténtikasi gambar, ngamankeun kaluaran modél sareng kéngingkeun hak gambar. Dina detil anu langkung lengkep, ieu tilu masalah anu anjeun kedah alamatkeun pikeun nganggo UGC sacara tanggung jawab:

  1. Kumaha kuring terang gambar anu asli? Saatos poto dipasang dina jaringan sosial, ampir teu mungkin pikeun mastikeun sajarahna. Naha éta ditémbak ku pangguna sareng dipasang langsung? Naha éta dicandak tina blog? Naha dipoto? Upami pamasaran kontén sareng usaha jurnalisme mérek anjeun ngajantenkeun standar integritas anu luhur, asal muasal gambar anjeun penting. Kumisan ti poténsial gugatan hukum, nyalahgunakeun atanapi nyalahgunakeun gambar tiasa nyababkeun kaleungitan kapercayaan sareng pemirsa. Solusi UGC anjeun kedah mastikeun yén teu aya anu tiasa ngamanipulasi gambar antara éta direbut sareng diteruskeun dina panangan anjeun. Upami gambar na parantos dipasang dina wéb, anjeun moal pastikeun ngeunaan éta.
  2. Naha kuring ngagaduhan ijin pikeun nyebarkeun poto ieu? - Palanggan satia resep ilubiung dina UGC. Aranjeunna ngarasa terhormat yén anjeun milih matéri na pikeun ngagambarkeun anjeun mérek pikeun dunya. Nanging, kulawarga sareng réréncanganna panginten henteu kabagi tina perasaan éta. Janten, umpama kipas Facebook masihan anjeun idin pikeun nganggo poto anjeunna sareng tilu réréncangan anu nganggo mérek papakéan anjeun. Upami anjeun gagal kéngingkeun modél Kaluaran pikeun kaopat jalma, salah sahiji diantarana tiasa ngagugat anjeun. Hanjakalna, prosés ngahubungi unggal jalma sareng kéngingkeun sékrési tiasa matak pikaboseneun. Daripada ngalacak saha waé anu parantos dilakukeun, anjeun tiasa milih alat koleksi UGC anu sacara otomatis ngumpulkeun kaluaran modél dina alur kerja anjeun.
  3. Kumaha kuring mésér sareng ngabuktikeun hak gambar? Pikeun ngajaga nyalira, kéngingkeun sacara sah sareng dokumén transfer lisénsi gambar antara panyipta sareng organisasi anjeun. Pasti, anjeun tiasa nganggo rékaman email atanapi tagihan pikeun nunjukkeun yén anjeun leres-leres mindahkeun lisénsi éta, tapi ieu bakal ngaco pisan upami anjeun ngumpulkeun rébuan gambar anu dihasilkeun ku pangguna. Kuring nyarankeun ngagunakeun téknologi anu ngajadikeun otomatis tukeur hak-hak intelektual kana anjeun Alur kerja UGC.

Dina akhir dinten, poto Facebook sareng Twitter henteu saé gugatan jutaan dolar sareng skandal PR. UGC mangrupikeun komponén konci pamasaran kontén modéren, tapi peryogi dilaksanakeun sacara ati-ati. BuzzFeed sareng Getty Images / Debacles AFP sami-sami tiasa dicegah, sareng kuring henteu ragu yén perusahaan-perusahaan ieu parantos nga-prosés deui prosésna pikeun ngatur hak gambar.

Salaku pamasar, ngajagi kapercayaan anjeun, taktik anjeun sareng padamelan anjeun. Bantosan sakumna komunitas urang ngahemat UGC tina akibat anu ditolak.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.