Komo Budak Ageung mopohokeun Kagunaan!

Abdi hoyong nyerat catetan pondok ngeunaan sababaraha masalah kagunaan anu matak prustasi anu kuring perhatoskeun sareng sababaraha aplikasi.

Numutkeun kana Wikipedia, dina interaksi manusa-komputer sareng élmu komputer, kagunaan biasana ngarujuk kana kaanggunan sareng kajelasan ku ayana interaksi sareng program komputer atanapi situs wéb anu dirarancang.

Anu mimiti anu kuring bakal nyayogikeun saleresna mangrupikeun masalah Kagunaan sareng Halaman utama Google. Upami anjeun nambihan komponén Google Reader kana halaman utama Google, éta tiasa lumayan saé. Aya; tapi, hiji masalah anu matak pikasieuneun: tautan 'mark all is read' perenahna langsung di handapeun tautan pikeun muka Google Reader.

Pamaca Halaman Bumi Google

Sababaraha kali ayeuna, kuring parantos mencét tautan anu salah sareng sadaya eupan kuring sacara otomatis angkat ka status anu parantos dibaca. Ieu kagunaan anu dahsyat. Abdi ngadorong Google pikeun mindahkeun tautan ieu Jauh tina tautan anu sanés.

Conto anu kadua nyaéta Microsoft Rombongan, dimana tombol Hapus pikeun email langsung di gigir tombol Email sampah. Microsoft Entourage sapertos Outlook pikeun OSX, tapi henteu ngagaduhan pilihan pikeun mindahkeun tombol-tombol. Hasilna, kuring ngahaja nambihan email anu valid kana folder Email sampah kuring. Pikeun ngabatalkeun éta, kuring kedah ngaleungitkeun aturan Junk Email, milarian email dina folder Email sampah kuring, teras ngalihkeun deui ka Koropak kuring. Arrgh!

Microsoft Rombongan

Abdi salah sahiji jalma anu resep ngatur sareng nga-kompartalisasi sadayana dina hiji aplikasi. Kuring yakin duanana ieu mangrupikeun conto dimana pangatur komponénna raoseun sacara logis - tapi henteu sacara prosedural. Penting pikeun ngartos kumaha pangguna leres-leres ngagunakeun aplikasi anjeun sahingga anjeun tiasa ngeureunkeun kasalahan anu teu dihaja ngalangkungan tata letak komponén anu goréng.

Kontras ieu sareng WordPress, anu damel padamelan anu hadé pikeun misahkeun komponén anu sanés ngahiji. Perhatoskeun ka Simpen sareng Teraskeun Ngédit jeung Simpen tombol di luhur (anu dasar tina bentuk tulisan) sareng Hapus Pos ieu tombol di handapeun pisan di sisi kénca… jauh, jauh pisan.

Kagunaan WordPress

Sae pisan, WordPress!

Naha anjeun ngagaduhan conto masalah Usability anu parah sareng aplikasi anu anjeun anggo?

6 Komentar

  1. 1
  2. 3

    Saleresna, upami anjeun nganggo jasa hosting gratis WordPress sareng IE7 sareng anjeun nyobian ngalegaan bagian "Pilihan Opsional", éta henteu sapinuhna ngalegaan. Ieu bisa jadi hiji glitch leuwih ti masalah useability, tapi pernah kirang, éta bisa jadi bangor.

  3. 4

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.