Anggo jQuery pikeun Ngadangukeun Sareng Lulus Pelacak Acara Google Analytics Pikeun Sakur Klik

jQuery Dengekeun Klik pikeun Ngaliwatan Google Analytics Acara Tracking

Abdi reuwas yén langkung seueur integrasi sareng sistem henteu otomatis kalebet Nyukcruk Acara Google Analytics dina platform maranéhanana. Seueur waktos kuring damel di situs klien nuju ngembangkeun tracking pikeun Acara pikeun nyayogikeun inpormasi anu diperyogikeun ka klien ngeunaan paripolah pangguna anu tiasa dianggo atanapi henteu tiasa dianggo dina situs éta.

Nu panganyarna, kuring nulis ngeunaan kumaha carana ngalacak mailto clicks, klik tel, sarta Kiriman formulir Elementor. Kuring bakal neruskeun ngabagikeun solusi anu kuring nyerat kalayan harepan yén éta ngabantosan anjeun pikeun nganalisa situs anjeun atanapi kinerja aplikasi wéb.

Conto ieu nyayogikeun cara anu saderhana pikeun ngalebetkeun Pelacak Acara Google Analytics kana tag jangkar ku nambihan unsur data anu kalebet Kategori Acara Google Analytics, Aksi Acara Google Analytics, sareng Label Acara Google Analytics. Di handap ieu conto link nu incorporates unsur data, disebutna gaevent:

<a href="#" data-gaevent="Category,Action,Label">Click Here</a>

Prasarat pikeun situs anjeun kalebet jQuery di jerona… anu didamel ku naskah ieu. Sakali halaman anjeun dimuat, naskah ieu nambihan pangdéngé ka halaman anjeun pikeun saha waé anu ngaklik unsur gaevent data… teras nangkep sareng nga-parses kategori, tindakan, sareng labél anu anjeun setel dina lapangan.

<script>
  $(document).ready(function() {      
    $(document).on('click', '[data-gaevent]', function(e) {
      var $link = $(this);
      var csvEventData = $link.data('gaevent');
      var eventParams = csvEventData.split(',');
      if (!eventParams) { return; }
        eventCategory = eventParams[0]
        eventAction = eventParams[1]
        eventLabel = eventParams[2]
        gtag('event',eventAction,{'event_category': eventCategory,'event_label': eventLabel})
        //alert("The Google Analytics Event passed is Action: " + eventAction + ", Category: " + eventCategory + ", Label: " + eventLabel);
    });
  });
</script>

Bewara: Kuring geus kaasup hiji ngageter (commented kaluar) ku kituna anjeun bisa nguji naon sabenerna kaliwat.

Upami anjeun ngajalankeun jQuery dina WordPress, anjeun badé ngarobih kode sakedik sabab WordPress henteu ngahargaan $ potong kompas:

<script>
  jQuery(document).ready(function() {      
    jQuery(document).on('click', '[data-gaevent]', function(e) {
      var $link = jQuery(this);
      var csvEventData = $link.data('gaevent');
      var eventParams = csvEventData.split(',');
      if (!eventParams) { return; }
        eventCategory = eventParams[0]
        eventAction = eventParams[1]
        eventLabel = eventParams[2]
        gtag('event',eventAction,{'event_category': eventCategory,'event_label': eventLabel})
        //alert("The Google Analytics Event passed is Action: " + eventAction + ", Category: " + eventCategory + ", Label: " + eventLabel);
    });
  });
</script>

Ieu sanés naskah anu paling kuat sareng anjeun kedah ngalakukeun sababaraha beberesih tambahan, tapi éta kedah ngamimitian anjeun!