Desain Interface Pamaké: Pelajaran ti lift Indianapolis

Antarbeungeut pangguna tina lift

Nalika sumping ka sareng ti pasamoan dinten anu sanés, kuring naék kana lift anu ngagaduhan ieu desain panganteur pangguna:

Antarbeungeut pangguna tina lift

Kuring nebak sajarah lift ieu sapertos kieu:

  1. Lift didesain sareng dikirimkeun ku antar muka pangguna anu langsung lugas, sapertos kieu:
    lift UI org
  2. Sarat anyar muncul: "Urang kedah ngadukung braille!"
  3. Daripada ngadesain ulang antarbeungeut pangguna leres, tambahan desain ngan saukur dikurebkeun kana desain aslina.
  4. Syarat kacumponan. Masalah direngsekeun. Atanapi éta?

Kuring kabeneran ningali dua jalma séjén anu naék kana lift sareng nyobian milih lantai na. Hiji nyorong tombol "braille" (panginten kusabab éta langkung ageung sareng langkung kontras sareng tukangna - kuring henteu terang) sateuacan sadar yén éta sanés tombol nanaon. Rada lieur (kuring neuteup), manehna mencét tombol asli dina cobaan anu kadua. Jalma séjén anu meunang di lantai séjén ngeureunkeun ramo na pertengahan lintasan pikeun nganalisis pilihan na. Anjeunna nebak leres, tapi henteu tanpa sababaraha ati-ati.

Kuring miharep kuring bisa niténan jalma anu cacat panyusutan cobian nganggo lift ieu. Barina ogé, fitur braille ieu ditambihan khusus pikeun aranjeunna. Tapi kumaha carana tiasa braille dina tombol anu sanés tombol anu ngamungkinkeun jalma anu cacat sacara visual milih lantai na? Éta henteu ngan ukur henteu ngabantosan; éta hartosna. Antarmuka panganggo ieu mendesain ulang henteu ngan ukur gagal pikeun nyumponan kabutuhan jalma-jalma anu ngagaduhan gangguan visual, tapi éta ogé ngajantenkeun pangalaman pangguna anu lieur pikeun pangguna anu katingali.

Kuring sadar aya sagala jinis biaya sareng halangan pikeun ngarobih antar muka fisik sapertos tombol lift. Nanging, kami henteu ngagaduhan halangan anu sami sareng halaman wéb, aplikasi wéb, sareng aplikasi mobile kami. Janten sateuacan anjeun nambihan fitur anyar anu kerén, pastikeun anjeun nerapkeunana ku cara anu leres-leres nyumponan kabutuhan anu anyar sareng henteu nyiptakeun masalah anu énggal. Sakumaha biasa, pangguna nguji pasti!

4 Komentar

  1. 1
  2. 2
  3. 4

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.