Ngagunakeun Jaringan Sosial pikeun CRM

crm ritel konsumén

Numutkeun ka Dr. Ivan Misner, bapa ti BNI, Aplikasi CRM pangsaéna nyaéta anu bakal anjeun anggo. Ieu cara anu saé pikeun nyarios yén sadaya program sareng fitur CRM anu mewah di dunya moal aya bédana upami parangkat lunak anjeun rumit teuing atanapi henteu pikaresepeun dianggo. Kusabab kitu, kuring terang seueur jalmi anu meunang ukur spreadsheet Excel. Éta tiasa dianggo pikeun aranjeunna sabab saderhana sareng masuk akal.

Nanging, kumaha upami nganggo jaringan sosial pikeun CRM? Pasti, média sosial téh sadayana ramé ayeuna sareng kadang pisan épéktip digunakeun salaku média pamasaran tapi kumaha upami nganggo langkung sistematis sareng nyukcruk hubungan pelanggan anjeun nganggo jaringan ieu? Kuring parantos nampilkeun sababaraha cara di dieu yén anjeun tiasa nganggo tilu jaringan ageung (Facebook, LinkedIn, Twitter) pikeun CRM.

  1. LinkedIn ngagaduhan fitur anu disebut Pangatur Profil. Alat ieu ngamungkinkeun anjeun ngagolongkeun kontak anjeun kana folder, nambihan catetan sareng inpormasi kontak tambahan, bahkan milarian rujukan pikeun mendakan jalma anu damel sareng kontak khusus. Profile Organizer mangrupikeun bagian tina akun LinkedIn Business, anu hargana $ 24.95 per bulan. Kalayan Pangatur Profil, anjeun tiasa ngagolongkeun kontak anjeun kana klien, prospek, tersangka, sareng sajabana, sareng komunikasi sareng aranjeunna ngalangkungan LinkedIn ogé ngalacak pembaruan ageung dina kahirupan propésionalna.
  2. Facebook nawiskeun cara anu cukup saderhana pikeun ngagolongkeun kontak anjeun, ogé. Kantun ngadamel a daptar sobat sareng tempatkeun klien anjeun dina daptar éta. Anjeun teras tiasa nyetél pilihan privasi pikeun daptar éta, ogé. Anjeun tiasa nyiptakeun daptar pikeun industri anu béda, atanapi misahkeun kana prospek sareng klien. Hal anu saé pikeun Facebook nyaéta masihan anjeun jandéla anu euyeub kana kahirupan kontak anjeun, anu ngamungkinkeun anjeun ngamimitian paguneman kalayan langkung gampang. Éta ogé matak ngamudahkeun pikeun ngabagi inpormasi anu berharga sareng klien anjeun sareng ngajagi anjeun katingali ku aranjeunna.
  3. Twitter nembé ditambihan a fitur daptar anu ngamungkinkeun anjeun ngadamel daptar anu teu aya watesna pikeun ngagolongkeun jalma (sareng perusahaan) anu anjeun nuturkeun. Ieu mangrupikeun kasempetan anu hadé pikeun nyiptakeun daptar palanggan anjeun teras périodik ngalacak naon anu aranjeunna pasang supados anjeun tiasa mairan, ngintun deui tweet pikeun aranjeunna, sareng tetep waspada kana kaayaan-kahirupan na perusahaan. Inpormasi sakedik dilangkungan Twitter, tapi nawiskeun pandangan real-time anu hadé kana kajadian pribadi sareng propésional. Tangtosna klien anjeun kedah nganggo Twitter kanggo ieu janten useful mangpaat

Naha jaringan sosial tiasa ngagentos parangkat lunak CRM standar? Meureun dina sababaraha kasus, tapi langkung sering kuring tiasa ningali éta ngalengkepan database inti anjeun. Jaringan sosial masihan kami basis data organik anu diperpanjang anu mutahir sacara real waktos sareng inpormasi anu tiasa janten berharga pisan pikeun manajer akun sareng ahli penjualan. Naha henteu ngamangpaatkeun ieu sareng nganggo jaringan sosial pikeun tetep langkung nyambung ka konsumén anjeun sareng nyayogikeun layanan anu langkung saé?

2 Komentar

  1. 1

    "Aplikasi CRM pangsaéna nyaéta anu bakal anjeun anggo? mangrupikeun kutipan anu saé sareng saur éta ngadorong titik anu saé ogé. Kuring badé nambihan cutatan ieu kana buku kuring. Ieu mangrupikeun petikan tina buku kuring nyarioskeun kumaha kuring nganggo Microsoft Outlook salaku "Inbox Control Center sareng Dashboard" salaku inbox alias email, sareng sajabana nyaéta "CRM Nyata" kuring. Kuring ngagunakeun, ngahijikeun sareng ngembangkeun pikeun Salesforce tapi titik damel kuring anu leres nyaéta Microsoft Outlook. Excerpt bakal nunjukkeun anjeun tulbar sareng plugins anu kuring anggo pikeun ngalengkepan di luhur.

    http://www.grigsbyconsulting.com/Excerpt2fromSBOP4SFDCnMSO.aspx

    Hatur nuhun pikeun postingan anu hadé sareng cutatan!

  2. 2

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.