Ngagunakeun Technorati's API sareng PHP

Update: March 3, 2007 - Dirilis Technorati Rank WordPress Plugin.

UPDATE: Nya éta angin yén Technorati ngagaduhan wates pamundut sadidinten. Kuring terang jalanna sesah, aranjeunna mareuman kuring. Upami anjeun parantos masang widget, anjeun bakal ningali éta nyatakeun Error sareng tautan deui ka Halaman Proyék supados anjeun tiasa ngaunduh sareng nga-host kodeu nyalira. Kuring ogé parantos ngamutahirkeun kode sahingga sakali anjeun ngahontal jatah Harian tina API nelepon, éta ngan saukur bakal robih kana tautan "Tambahkeun ka Paporit".

Janten pamasar basis data ku perdagangan, kuring gaduh dua kalemahan (oke… seueur langkung ti dua, tapi ieu aya hubunganana sareng pos ieu). Kuring damel saé sareng tujuan numerik sareng kuring damel saé nata sareng sacara logis ngajajar proyék, jalma, parangkat lunak, sareng sajabana. Bahkan buku-buku kuring diatur (sisi kénca kasus buku nyaéta parangkat lunak sareng pamekaran, sisi luhur nyaéta bisnis, handap-katuhu nyaéta fiksi).

Anu cacad numerik ngajantenkeun kuring ningali Technorati, Google Analytics, sareng Google Adsense sadidinten, sadidinten. Techorati mangrupikeun salah sahiji anu leres-leres narik minat kuring sabab éta nyayogikeun saha anu ngaitkeun ka kuring. Abdi resep nganjang ka situs-situs éta sareng ningali naon anu aranjeunna nyarios atanapi naon anu aranjeunna raoskeun. Pikeun mikawanoh naha pangkat kuring henteu atanapi henteu, sanajan kitu, kuring kedah milarian dina blog kuring.

Abdi peryogi anu langkung gancang janten kuring memprogram sakedik 'widget' pikeun Technorati API pikeun kéngingkeun pangkat kuring gancang sareng gampang. Sabenerna naon anu ningalikeun pangkat di bagian luhur tulisan ieu. Upami anjeun hoyong ningali kumaha, pencét abdi halaman proyék up.

Kuring ngawangun éta ngagunakeun PHP5 + (Éta nganggo SimpleXML), cURL, sareng JavaScript. SimpleXML nyaéta mesin XML anu luar biasa! Langkung gampang pikeun program tibatan mesin parsing anu lami. Sampel Kode aya dina halaman proyék ogé.

19 Komentar

  1. 1
  2. 4
  3. 6
  4. 7
  5. 8

    Muhun, éta gancang! Kuring ayeuna meunang kasalahan ti Technorati:
    Anjeun parantos nganggo jatah harian anjeun tina pamundut API Technorati.

    Kalayan éta dina pikiran, kuring parantos ngarobih tulisan kuring di dieu supados jalma-jalma ngagaduhan kodeu nyalira tinimbang nganiaya situs kuring. Hampura ngeunaan éta folks! Kuring malah teu terang aya 'jatah harian'.

    • 9

      ogé éta bener ngabandungan Doug 🙂 ... oh ogé éta fun bari lumangsung. Sanajan eta soes buka némbongkeun sababaraha popularitas pasti - meureun Technorati bakal geus noticed sarta nerapkeun hal sarupa sorangan

      • 10

        Kuring miharep kitu, teuing. Kuring maca ngaliwatan situs maranéhanana sarta teu bisa manggihan naon 'jatah poean' téh, sanajan. Ieu rada frustrating.

        Kuring geus dirobah kode pikeun saukur lulus pesen kasalahan salaku commented HTML jadi teu nembongkeun "0" nu eta dipaké pikeun. Ayeuna éta ngan ukur bakal nampilkeun widget upami aya réspon anu positif.

        Kuring anggap bet pangalusna bisa jadi boga imah kaca sumber sorangan anjeun bisa ngalakukeun éta. Kuring bakal tetep anjeun dipasang nalika kuring terang naon 'jatah harian'. Hatur nuhun, Steven!

  6. 11

    Ok… sababaraha perbaikan deui. Upami anjeun nyobian milarian URL nganggo widget sanés ti milik kuring, éta bakal nyarioskeun yén anjeun aya kasalahan sareng anjeun bakal dibawa ka halaman proyék. Ieu supados anjeun tiasa ngaunduh kodeu sareng janten host nyalira. Saha waé tiasa janten host kode ieu sareng ku cara éta anjeun moal ngajalankeun kana jatah harian API.

    Kuring ogé ngarobih éta supados upami anjeun ngahontal Jatah Daily, éta ngan saukur ngalih kana tautan "Tambahkeun ka Paporit"!

  7. 12
  8. 13
  9. 14
    • 15

      Waduh, Tyler! Kuring terang cURL mangrupikeun sarat tapi kuring henteu sadar yén sababaraha jalma henteu bakal ngagaduhan éta pikeun aranjeunna. Teu sangka éta perpustakaan anu dimuat sacara standar kalawan PHP installs. Kuring ngan ukur nebak - tapi kuring bet yén Samanhon ogé ngagunakeun cURL.

  10. 16
  11. 17
  12. 18

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.