Desain UX sareng SEO: Kumaha Dua Unsur Wéb ieu tiasa Gawé babarengan pikeun Kauntungan anjeun

Desain UX sareng SEO

Kana waktosna, ekspektasi pikeun halaman wéb parantos mekar. Harepan ieu netepkeun standar pikeun kumaha karajinan pangalaman pangguna anu ditawarkeun ku situs. 

Kalayan kahoyong mesin pencari pikeun nyayogikeun hasil anu paling relevan sareng paling nyugemakeun pikeun maluruh, sababaraha faktor peringkat diperhatoskeun. Salah sahiji anu paling penting ayeuna nyaéta pangalaman pangguna (sareng sababaraha elemen situs anu nyumbang kana éta.). Maka, tiasa disimpulkeun yén UX mangrupikeun aspek anu penting tina optimasi mesin pencari.

Kalayan dina pipikiran ieu, anjeun kedah pastikeun mendesain UX anjeun strategis. Ku sanggup nyayogikeun UX anu kapuji, anjeun langkung ningkatkeun SEO situs anjeun.

Ieu cara pikeun kumaha anjeun tiasa ngamaksimalkeun kumaha desain UX tiasa dianggo pikeun sacara efektif ningkatkeun daérah inisiatif SEO anjeun:

Ngungkulan Arsitéktur Inpormasi dina Situs anjeun

Salah sahiji anu pang aspék penting desain UX nyaéta kumaha inpormasi anjeun ditetepkeun. Penting pikeun tetep diémutan yén situs anjeun kedah ngagaduhan arsitektur inpormasi anu ramah pikeun pangguna anu mastikeun yén pangguna anjeun bakal tiasa ngahontal tujuan na sareng situs anjeun. Tujuanana pikeun mastikeun yén di dinya anjeun bakal tiasa nyayogikeun tata ruang umum anu saderhana sareng intuitif, sahingga pangguna ngamaksimalkeun panggunaan situs anjeun pikeun tujuanana. 

Napigasi mobile
Apple Desktop sareng Tampilan Mobile

Ngalereskeun Napigasi Situs Wéb

Unsur desain UX anu sanés anu kedah diperhatoskeun nyaéta navigasi situs anjeun. Sanaos mangrupikeun gambaran anu saderhana pikeun ngagaduhan skéma navigasi anu ngamungkinkeun para pangguna pikeun lancar indit ka daérah anu béda dina situs anjeun, henteu sadaya situs tiasa ngahontal éta. Anjeun kedah ngupayakeun ngahasilkeun skéma navigasi anu tiasa dianggo pikeun nyayogikeun cara paling gampang pikeun ngurilingan situs anjeun.

Hadé pisan pikeun nyusun skéma navigasi situs anjeun kana hierarki. 

Tingkat munggaran hirarki anjeun nyaéta navigasi utama anjeun anu ngandung halaman paling umum dina situs anjeun. Navigasi utama anjeun kedah ngandung tawaran primér bisnis anjeun, ogé halaman konci sanés anu kedah dikandung dina situs anjeun sapertos halaman Tentang Kami.

Navigasi tingkat kadua anjeun nyaéta navigasi utilitas anjeun anu ogé halaman penting dina situs anjeun, tapi sigana henteu pati penting sapertos anu bakal ditempatkeun dina navigasi utama. Ieu tiasa kalebet halaman Taros Kami, sareng halaman sékundér sanés situs anjeun.

Anjeun ogé tiasa nganggo navigasi multi-tingkat, atanapi mega dimana ménu anjeun tiasa nyababkeun sub-ménu. Ieu mangpaat pisan pikeun ngamungkinkeun para pangguna anjeun ngali langkung jero dina situs anjeun langsung tina palang navigasi anjeun. Ieu ogé mangrupikeun pilihan navigasi pikeun usaha anu ngagaduhan seueur produk atanapi jasa anu tiasa dikempelkeun dina sababaraha kategori. Nanging, tantangan pikeun anu ieu nyaéta mastikeun yén bilah menu anjeun bakal leres fungsina sabab aya sababaraha situs anu bar menu na runtuh bahkan sateuacan anjeun ngahontal halaman anu dipikahoyong.

Deui, ideu na pikeun mastikeun yén anjeun bakal tiasa nyayogikeun pangguna pikeun kamampuan pikeun gancang sareng lancar ngubaran situs anjeun. Tantangan na nyaéta karajinan a skéma navigasi anu difokuskeun ku pangguna éta bakal tiasa ngahontal éta.

Dianggo dina Ngaronjatkeun Kacepetan Situs Wéb anjeun

Laju Loka Google

Daérah salajengna anu mangaruhan pangalaman pangguna nyaéta kagancangan halaman wéb anjeun. Penting pisan pikeun situs anjeun pikeun tiasa ngamuat gancang, atanapi anjeun tiasa résiko karugian ageung. 

Upami situs anjeun gagal dimuat dina waktos 3 detik, tingkat mumbul anjeun pasti bakal ngalangkungan hateup. Tapi henteu ngan ukur halaman anjeun kedah gancang ditarjamahkeun, tapi anjeun ogé kedah kéngingkeun pangguna pikeun transisi ka halaman sanés kalayan lancar. 

Pikeun tiasa ngahontal ieu, situs anjeun mimitina kedah mastikeun yén situs anjeun dijalankeun dina infrastruktur anu berprestasi tinggi. Server anjeun atanapi jasa hosting anu anjeun anggo kedah tiasa ngadukung situs anjeun sareng jumlah pangguna anu badé didatangan, mastikeun loading gancang pikeun sadayana.

Léngkah sanésna nyaéta mastikeun yén situs anjeun enteng, bébas tina file média beurat anu tiasa nyababkeun galur dina situs anjeun. Mangrupikeun ide anu saé pikeun ngagaduhan sababaraha file média, tapi ieu kedah dijaga dina ukuran minimum, sareng ngan upami diperlukeun.

Desain UX Kedah Ramah Konversi

Desain UX sareng Konversi
Desain datar desain ilustrasi véktor modern ngeunaan patumbuhan konversi patalimarga halaman wéb, optimasi mesin pencari halaman wéb, nganalisis situs wéb sareng pamekaran kontén. Dipisahkeun dina latar warna anu gaya

Pikeun mastikeun yén desain UX situs anjeun bakal ngahasilkeun hasil, anjeun kedah ngadamelna ku émutan konversi. Ieu nyababkeun ngamangpaatkeun panggero-to-aksi anu kuat, ogé stratégi konversi-séntim sanés.

Tapi ogé pastikeun yén sanajan anjeun nempatkeun usaha anu hébat kana konpérénsi anu ngadorong, anjeun moal ngiringan dewan sareng disada siga anjeun jual payu di situs anjeun. Situs anjeun kedah, langkung ti naon waé, difokuskeun ku pangguna. Éta sadayana ngeunaan ngerjakeun situs anjeun pikeun tiasa nyayogikeun pangalaman pangguna anu pangsaéna. Nalika ngalakukeun éta, anjeun tiasa ngahijikeun strategi pangrojong anu tiasa ngadorong konvérsi payun.

Nyandak Kauntungan tina Mobilitas sareng Responsif

Tungtungna, anjeun ogé kedah difokuskeun pentingna mobilitas sareng résponsipitas - dua aspék anu dilakukeun ku panyebaran smartphone sareng paningkatan akibat tina pamilarian sareng panggunaan situs tina alat genggem.

Situs anjeun ogé kedah tiasa nyayogikeun tingkat pangalaman kualitas anu sami pikeun pangguna sélulér dibandingkeun sareng cara tradisional situs wéb. Kalayan diémutan éta, langkung saé mendesain situs anjeun janten responsif nalika diaksés tina alat sélulér. Kumisan ti janten unsur pangalaman pangguna, responsif mobile mangrupikeun faktor peringkat konci dina dirina, khususna yén mesin pencari ningali langkung seueur kana situs wéb mobile ayeuna. 

Langkung saé pikeun ngadopsi desain wéb anu responsif, anu ngamungkinkeun situs anjeun pikeun ngaluyukeun dirina sareng alat naon waé tanpa kedah ngagaduhan sababaraha vérsi situs anjeun.

Naekeun UX pikeun SEO Ngaronjatkeun

Dimimitian ku pangalaman pangguna salah sahiji cara anu pangsaéna pikeun ngaoptimalkeun halaman wéb anjeun dina 2019 faktor peringkat anu teu tiasa disangkalkeun, éta leres pisan pikeun ngagarap ningkatkeunna. Aya seueur aspek anu kalibet, sareng sababaraha anu paling penting parantos didaptarkeun di luhur. Sahenteuna damel di lima daérah ieu, sareng anjeun bakal dina jalur anu leres dina mastikeun yén situs anjeun bakal ngagaduhan kasempetan anu langkung saé pikeun kéngingkeun tempat anu langkung saé dina hasil teangan.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.