Élmu Sora Ngalangkungan

sora liwat

Nalika anjeun milarian damel sareng a seniman sora pikeun olahtalatah anjeun anu tetep, video penjelasan, Komérsial atanapi naon waé anu peryogi narator anu berpengalaman, penting pikeun milih saha waé anu ngagaduhan bakat anu pas pikeun kabutuhan khusus anjeun. Sora profesional langkung ti ngan saukur batur anu nyarios sababaraha kecap, saurna, anjeun tiasa ngalakukeun éta nyalira! Nganggo sora anu berpengalaman sareng trampil pikeun artis penting pisan pikeun komunikasi pesen anjeun ku cara anu leres.

Cara anu pangsaéna, numutkeun kuring, pikeun mendakan sora anu sampurna pikeun artis nyaéta ngaliwatan Google anu saé - atanapi mana waé mesin pencari anu anjeun anggo! Kalolobaan propésional gaduh studio séwang-séwangan, anjeun henteu diwatesan ku mendakan artis sora di daérah lokal, janten anjeun tiasa milarian dugi ka mendakan cocok pikeun mérek anjeun. Nalika anjeun nyandak kaputusan kaputusan, halaman wéb artis ngeunaan sora nawiskeun seueur inpormasi pikeun ngabantosan anjeun, ti kasaksian dugi ka conto karya aranjeunna. Upami aranjeunna henteu ngagaduhan sampel anu pas pisan sareng anu anjeun milari, tong sieun pikeun ngahubungi sareng nyungkeun conto khusus kanggo masihan anjeun langkung seueur ide upami aranjeunna pas. Kaseueuran seniman bahkan bakal senang ngiringan bagian tina skrip anjeun anu saleresna!

Sakumaha judul tina tulisan ieu dituduhkeun, ogé aya seni pikeun a sora profesional ngalangkungan, aya ogé élmu pikeun éta, sareng di mana anu ahli anu sajati bakal leres-leres ngajantenkeun skrip anjeun.

Sora Ngalangkungan Kader

Kéngingkeun cadence, naékna wirahma sareng muragna biantara, pas kana sora mangrupikeun hal anu sesah pisan pikeun ngahontal maca tina naskah, kacuali jalma anu maca mangrupikeun ahli. Nalika urang sadayana ngagaduhan cadence alamiah sareng aliran nalika urang nyarios saling ngobrol, nempatkeun naskah di payuneun seueur jalmi sareng kecap-kecap na janten gagang sareng teu pasti.

Sora anu suksés kedah disada alami bari dina waktos anu sasarengan tetep kana panjang naskah anu diperyogikeun. Sedengkeun seuseueurna jalma bakal buru-buru ngalangkungan naskahna atanapi ngaguar kecapna, sora profesional pikeun artis ngagaduhan pangalaman sareng katerampilan anu diperyogikeun pikeun modulasi wirahma biantara aranjeunna pikeun pas pisan dina waktos anu parantos ditangtukeun.

Sora Ngalangkungan Nada

nu nada sora digunakeun dina sora over kedah sampurna nyocogkeun mérek, produk sareng skrip, sareng anu paling penting, cocog sareng cara anu alami. Naha éta serius sareng tenang pikeun pesen ditahan di pusat médis, paguneman sareng lalaki / awéwé di gigir pikeun vidéo panjelasan bisnis, kuat sareng kuat pikeun iklan dealer mobil, atanapi nada sora sanés anu sajajalan, éta kedah dikawasa sapanjang pagelaran, anu henteu salawasna gampang.

Nada sora nyaéta bagian anu penting pikeun nganyatakeun bisnis sareng produk atanapi jasa ka palanggan sareng konsumén poténsial, salah kaprah, sareng éta tiasa ngeja musibah. Salaku conto, upami anjeun ngahasilkeun panduan rélaxasi sareng nada sora anjeun langkung sopan sareng kuat, anjeun panginten moal ngagaduhan bisnis ulang!

Volume Sora

waktu jilid mangrupikeun hal anu, tangtosna, tiasa disaluyukeun dina paska produksi, éta masih mangrupikeun hal anu kedah sacaket mungkinna pikeun kasampurnaan nalika rékaman sora-over. Volume na kedahna cukup nyaring yén unggal kecap sareng nuansa dijemput ku mic, tapi henteu saé pisan yén saha waé anu damel dina produk-produkna parantos dihurungkeun gendang ceuli! Éta ogé kedah konsisten sapanjang, bari disada sampurna alami. Sanaos tiasa janten pikabitaeun pikeun seueur jalma pikeun ngagunakeun paningkatan volume pikeun nekenkeun hiji kecap atanapi frasa, sora anu berbakat pikeun ahli bakal terang kumaha ngagunakeun sababaraha aspék sorana, sapertos irama atanapi nada, pikeun ngalakukeun hal anu sami. Produk réngsé henteu kadéngé profesional pisan sareng bagian 'shouty' di ditu di dieu, barina ogé.

Sora Ngalereskeun / Diksi

kaherangan penting pisan dina naon waé bentuk sora, sabab anu ngadangukeun kedah ngartos unggal kecap - upami henteu sadayana kecap penting pikeun nyebarkeun pesen, éta moal aya dina naskah. Bedana antara nguping pidato lakonan sora sareng lakonan fisik jelas yén pendengar henteu tiasa ningali biwir palaku sora anu ngalir, anu mangrupikeun bagian tina kumaha urang ngartos pidato, janten prosésna kedah lengkep aural.

Gampang dipikaharti bari tetep paguneman pasti mangrupikeun kaparigelan, sareng élmu anu disada ku seniman khususna mahér. Nyarios gancang teuing sareng sababaraha kajelasanana leungit, tapi sacara over-enunciate sareng ucapan kalem.

Sakumaha anjeun tiasa tingali, bagéan anu béda tina téknik soanten sering tumpang tindih, sareng élmu ngepaskeun sadayana janten narasi anu disada profesional tiasa rumit. Candak leres, sanaos, sareng kakuatan sora langkung leres-leres bakalan mangaruhan pesen anjeun!

One comment

  1. 1

    Oh hebat.. abdi ngagaduhan pangaweruh anu hébat ti dieu ngeunaan élmu voice over.. Kusabab kuring resep aktor voice over sareng kuring nuturkeun aranjeunna ti budak leutik.. Minat kuring pikeun ngumpulkeun pangaweruh ngeunaan voice over.. Abdi hoyong janten aktor sora anu kasohor.. Hatur nuhun pikeun ngabagi inpormasi anu saé ieu..

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.