Kunaon Kacepetan Halaman Wéb sareng 5 Cara pikeun Ngaronjatkeunna

Laju situs wéb

Naha anjeun kantos nyerah dina halaman wéb anu ngamuat lambat, ngetok tombol tukang pikeun milari inpormasi anu anjeun milari di tempat sanés? Tangtosna, anjeun gaduh; sadaya jelema ngagaduhan dina hiji waktos atanapi anu sanés. Barina ogé, 25% urang bakal ngantunkeun halaman upami éta henteu dimuat opat detik (sareng ekspektasi ngan ukur naék nalika waktos).

Tapi éta sanés ngan ukur alesan yén halaman wéb penting. Parangkat Google tumut kana kinerja situs anjeun sareng kagancangan. Laju laun tiasa nyababkeun rangking halaman wéb anjeun sanaos kontén anjeun saé pisan.

Pondokna, kumaha gancang beban halaman wéb anjeun bakal mangaruhan kamungkinan yén datang mendakan halaman wéb anjeun. Sakali aranjeunna parantos mendakan halaman wéb anjeun, kinerja situs anjeun mangaruhan naha aranjeunna cicing sareng ningali kontén anjeun. Ayeuna hayu urang tingali sababaraha cara anjeun tiasa ningkatkeun kinerja halaman wéb.

1. Anggo Alat HalamanSpeed ​​Google

Google Pakakas PageSpeed mangrupikeun tempat anu saé pikeun ngamimitian nalika ningkatkeun kinerja situs anjeun.

Anjeun tiasa nganalisis halaman wéb anjeun sareng PageSpeed ​​pikeun kéngingkeun skor sakabéh, anu mangrupikeun nomer anu nunjukkeun kumaha ogé Google pikir situs anjeun ngalakukeun - langkung luhur skor anjeun, langkung gancang (sareng langkung saé) situs wéb anjeun lakukeun.

Anu anjeun kedah lakukeun nyaéta nempelkeun URL halaman wéb anjeun kana Sawangan Kacepetan Halaman teras pencét "analisa." Dina sababaraha detik, anjeun bakal kéngingkeun data ngeunaan sabaraha lami situs anjeun ngamuat, ogé saran ngeunaan naon anu anjeun tiasa laksanakeun pikeun ningkatkeun kagancangan, sapertos ngirangan ukuran file gambar anjeun, ngaleungitkeun kode CSS anu henteu dianggo, atanapi ngirangan JavaScript.

Google ogé nawiskeun modul PageSpeed ​​sumber terbuka, anu sayogi pikeun pangguna anu damel sareng Apache atanapi server Nginx. Modul ieu, nalika dipasang, bakal nyerat deui sareng ngaoptimalkeun sumber daya anu anjeun anggo pikeun halaman wéb anjeun, kalebet ngahijikeun sareng ngaleutikan file CSS sareng JavaScript, nunda beban tina file pilihan, sareng ngaoptimalkeun gambar anjeun.

2. Optimalkeun Sumber Daya Halaman Wéb anjeun

Ngagunakeun langkung seueur file sareng ukuran file anu langkung alit ngabantosan. Nyaéta sababaraha hal anjeun tiasa laksanakeun pikeun ngalengkepan ieu:

  • Minify file HTML, CSS, sareng JavaScript anjeun: Minification nyaéta prosés ngaleungitkeun naon waé anu henteu diperyogikeun pikeun fungsi halaman wéb anjeun tina file anjeun, sapertos rohangan bodas (kalebet jajaran garis) sareng koméntar kode. Hal-hal ieu ngajantenkeun file langkung gampil dibaca pikeun pamekar parangkat lunak, tapi ngan ukur ngalaunan mesin.
  • Optimalkeun gambar anjeun: Mimiti, pastikeun yén anjeun nganggo jinis format pangsaéna pikeun gambar anjeun (contona, JPGs pikeun poto, PNGs pikeun desain). Komprési gambar anjeun, idéal nganggo téhnik lossless anu ngirangan ukuran file anjeun bari tetep kasatiaan visual (sahenteuna pikeun panon manusa). Pastikeun ukuran gambar anjeun pas - ngarobah ukuran gambar supados teu masif.
  • Rendering tunda: Sakedik kode tiasa ditambihan kana situs anjeun pikeun nunda rendering sumber anu teu diperyogikeun dina beban munggaran. Salaku conto, eusi anu "di luhur-lipat" kedah diprioritaskeun di luhur naon anu aya dina footer. Salajengna, pastikeun yén naon waé anu ngajadikeun-ngahalangan (sapertos file JavaScript) ditunda.

3. Cache, Cache, Cache Website anjeun

Caching mangrupikeun hal anu penting pikeun nyepetkeun laju beban halaman anjeun. Aya dua hal anu kedah dilakukeun nalika ngeunaan cache.

Mimiti, kéngingkeun sareng nganggo CDN atanapi jaringan pangiriman kontén. CDN mangrupikeun jaringan tina server anu nyimpen salinan halaman wéb anjeun. Teras, nalika aya anu nyungkeun halaman wéb anjeun, éta dikirimkeun ka aranjeunna nganggo sérver anu pang caketna ka aranjeunna. Ieu ngirangan jarak paket anu kedah ditempuh sateuacan sumping ka pangguna.

Kadua, diatur cache dina lulugu HTTP anu ngiringan file tina wéb anjeun supados panyungsi pangguna tiasa nga-cache sababaraha (upami henteu sadayana) dina halaman wéb anjeun. Sanaos ieu henteu kaleuleuwih saé pikeun kunjungan munggaran pangguna, éta tiasa janten rahmat dina kunjungan saterasna nalika aranjeunna henteu kedah ngantosan salami halaman wéb anjeun dimuat

4. Pastikeun yén Wéb anjeun Sacara Mobile-Friendly

Pangguna sélulér condong kana jaringan anu langkung laun tibatan anu dianggo ku PC sareng laptop. Janten penting pisan pikeun situs anjeun tiasa dimuat gancang dina kaayaan anu kurang ideal. Vérsi sélulér situs kedah didesain pikeun meryogikeun kirang bandwidth anu tara layar ageung na.

5. Pilih Panyayogi Wéb Hosting Anu Saé

Anjeun tiasa ngalaksanakeun leres-leres dina hal ngaoptimalkeun halaman wéb anjeun, tapi upami panyadia wéb anjeun janten bottleneck, anjeun masih tiasa ningali waktos loading halaman anu laun.

Pastikeun anjeun parantos milih rencana hosting anu cocog sareng kabutuhan anjeun. Pilihan anu murah sareng anggaran murah sigana pikaresepeun, tapi éta tiasa ditumpukeun ku watesan anu tiasa ngalambatkeun situs anjeun (utamina upami anjeun ningali tingkat pangunjung anu luhur atanapi upami halaman wéb anjeun sumberdaya-beurat).

Ogé, pastikeun yén host anjeun mangrupikeun panyadia jasa gancang. Henteu sadaya perusahaan didamel sami, sareng sababaraha perusahaan nyayogikeun palanggan na langkung gancang, bahkan nalika ngayakeun sadayana anu sami. Éta tiasa sesah ngawartosan mana host anu mana, tapi ulasan customer tiasa manpaat nalika prosés mésér.

wrapping Up

Kecepatan halaman wéb anjeun penting, boh tina segi pangasilan sareng ngajaga pangunjung, janten anjeun badé pastikeun yén halaman anjeun dimuat gancang-gancang. Untungna, ningkatkeun kinerja halaman wéb anjeun henteu sesah pisan, sareng dina tulisan ieu, kami nutupan sababaraha kameunangan gancang anu bakal ngabantosan halaman wéb anjeun.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.