6 Cara Gawé Jeung Influencer Tanpa Sponsor

Pamasaran Influencer Tanpa Sponsor

Bari loba jalma yakin yén pamasaran influencer ieu solely ditangtayungan pikeun pausahaan badag kalayan sumberdaya pisan, éta bisa jadi héran uninga yén éta mindeng merlukeun euweuh anggaran. Seueur merek parantos naratas pamasaran influencer salaku faktor pendorong utama pikeun kasuksésan e-commerce na, sareng sawaréh parantos ngalakukeun ieu kalayan biaya nol. Influencer gaduh kamampuan anu saé pikeun ningkatkeun merek perusahaan, kredibilitas, liputan média, pengikut média sosial, kunjungan halaman wéb, sareng penjualan. Sababaraha di antarana ayeuna kalebet akun panggedéna di Youtube (pikir pamaén Youtube populér sapertos PewDiePie anu gaduh palanggan 111M anu pikaheraneun) atanapi rupa-rupa akun ceruk dina industri khusus (conto ieu nyaéta pasien sareng dokter influencer damel).

Kalawan pamasaran influencer diprediksi terus tumuwuh di 12.2% ka $4.15 milyar dina 2022, merek leutik bisa kolaborasi jeung influencers pikeun mantuan pasar produk jeung jasa maranéhanana, sarta aranjeunna tiasa ngalakukeun ieu di saeutik mun euweuh ongkos. Ieu 6 cara merek tiasa damel sareng influencer tanpa sponsor:

1. Influencer Produk atawa Service Gifting

Salah sahiji cara panggampangna pikeun merek tiasa damel sareng influencer tanpa mayar kanggo kirimanna nyaéta ngalangkungan hadiah produk atanapi jasa. Éta tiasa ngagunakeun inventarisna sareng nawiskeun influencer bursa dimana influencer nyayogikeun sajumlah sinyalna média sosial. Tip pro nyaéta pikeun ngadeukeutan influencer ku nyarankeun yén anjeun hoyong nawiskeun kado tanpa nyorot parameter pasti tina bursa. Ku cara ieu, seueur influencer top tiasa ngawaler pamundut anjeun sabab henteu ngarasa "kadorong" pikeun ngabales tanpa henteu rata dagang. Dagang teu rata lumangsung nalika postingan feed Instagram Influencer langkung mahal tibatan produk atanapi jasa éta sorangan.

merek kudu salawasna jadi cognizant yén influencers nampi puluhan sarta kadangkala malah ratusan pitches brand sapoé, sakumaha dina kasus kalawan loba influencers luhur. Ku sabab kitu, janten langkung ramah sareng santai ngeunaan syarat-syarat kolaborasi bakal ngijinkeun merek pikeun sinyal influencer yén aranjeunna museurkeun langkung ti ngan ukur "shoutout" gancang sareng sanés milarian kolaborasi jangka panjang.

Berina Karic, spesialis pamasaran influencer di Agénsi Marketing influencer Top, ogé nyarankeun pikeun nuturkeun kalayan sopan saatos barang parantos ditampi. Naséhatna nyaéta mariksa sareng influencer pikeun naroskeun aranjeunna upami aranjeunna nampi sareng resep kado na, sareng upami aranjeunna hoyong tukeur nanaon. Jenis interaksi anu ramah ieu sigana bakal nyitak poin anu ageung sareng nampi merek anu diulas.

2. Perjalanan influencer

Hiji merek tiasa ngatur perjalanan sareng janten host sababaraha influencer sareng nampi sapuluh kali jumlah sinyalna pikeun biaya transportasi, tuangeun sareng pamondokan. Salaku conto, merek tiasa janten host lima influencer pikeun ngarambat ka tujuan khusus sareng nganggo waktos ieu salaku kasempetan pikeun nyiptakeun kontén pikeun produk ogé nyebarkeun sababaraha tulisan anu marios barang atanapi jasa. Strategi PR ieu dianggo ku seueur merek méwah dimana aranjeunna gaduh influencer top nyiptakeun seueur tulisan promosi merek pikeun kasempetan pikeun ngarambat sareng nongkrong sareng panyipta influencer anu sanés. Perjalanan influencer ogé nyayogikeun kamampuan pikeun merek pikeun ngembangkeun beungkeut anu caket sareng influencer anu nawiskeun kasempetan pikeun ngarobih sababaraha influencer anu paling saé janten duta merek pikeun postingan média sosial produk salajengna.  

strategi ieu naratas ku merek munggaran sosial kawas Revolve, Dimana maranéhna bakal boga imah sababaraha influencers luhur ka lokasi aheng di tukeran pikeun 10-15 dina tulisan feed jeung puluhan video carita poean bari méré tag merek.

3. Kajadian influencer

Pikeun merek anu henteu tiasa ngatur perjalanan, acara influencer tiasa nampilkeun jinis kemitraan anu langkung tiasa diurus dimana influencer tiasa ngirimkeun sababaraha potongan kontén pikeun ngahadiran acara. A brand bisa ngatur hiji acara di kantor maranéhanana, réstoran, atawa spasi fun séjén sarta nyadiakeun baskets kado pikeun influencers ngalaman produk atawa jasa di jalma. Tim internal ogé tiasa pendak sareng influencer padeukeut sareng ngajelaskeun mangpaat produk sacara langsung bari ngamungkinkeun para influencer motret atanapi pilem démo merek. A pro-tip nyaéta tawaran a unik jeung Instagrammable settingna dimana influencer tiasa nyandak poto handapeun logo merek hiasan atanapi ngabagi setélan méja anu dihias indah sareng napkin atanapi tag reservasi sorangan. 

4. Mitra Brand Collaborations

Merek tiasa ngabagi biaya hosting hiji acara atanapi perjalanan influencer ku ngahontal kaluar ka merek sejen tur babagi kasempetan kampanye influencer maranéhanana. Loba merek non-saingan utamana kabuka pikeun jenis ieu partnerships sabab nampi kauntungan pinuh tina kolaborasi pikeun fraksi biaya bari teu kudu endure usaha pinuh menata kampanye influencer badag. Aranjeunna tiasa ilubiung ku ngalebetkeun produkna dina karanjang kado atanapi ku nawiskeun rohangan, akomodasi hotél, perjalanan, atanapi jinis jasa anu sanés gumantung kana industri anu aranjeunna khusus. nu nyadiakeun jumlah éksténsif cakupan pikeun sakabéh pihak kalibet. 

5. Injeuman Produk influencer

Pikeun merek anu henteu tiasa masihan barang-barang, khususna nalika barang mahal atanapi mangrupikeun salah sahiji jenis, aranjeunna tiasa nyarankeun jinis kolaborasi injeuman. Jenis partnership ieu bakal ngalibetkeun hiji influencer nyieun eusi ngagunakeun hiji item, balik deui sanggeus némbak geus réngsé, lajeng babagi item dina saluran sosial maranéhanana. Seueur firma PR luhur nganggo strategi ieu pikeun némbak poto dimana aranjeunna nginjeumkeun potongan ka tim redaksi dina média luhur ngan ukur nyuhunkeun barang-barang éta dikirim deui saatos némbak parantos réngsé. Ieu tiasa dianggo saé nalika influencer milarian prop atanapi potongan anu luar biasa pikeun kalebet salaku bagian tina kontén énggalna.

6. Influencer Media Partnerships

Upami merek henteu tiasa masihan kado atanapi nginjeum hiji barang, aranjeunna tiasa pasangan sareng influencer via gawé bareng média silih. Ieu ngalibatkeun merek anu ngamankeun liputan média liwat siaran pers, wawancara, atanapi jinis sebutan sanésna, teras kalebet influencer dina caritana salaku bagian tina cross promosi usaha. Merek tiasa negotiate istilah kolaborasi sateuacanna, teras gaduh influencer ngabagi tulisan média dina sosialna bari méré tag merek.

Henteu janten masalah ukuran merek, damel sareng influencer tiasa ngabuktikeun janten cara anu éfisién pikeun ngiklankeun bisnis sareng ningkatkeun branding, penjualan, liputan média, sareng pengikut média sosial. Merek tiasa ngagunakeun strategi kreatif pikeun mastikeun partnerships win-win tanpa megatkeun bank. Ku Ngajalajah tipena béda bursa influencer, hiji parusahaan bisa nangtukeun strategi naon paling éféktif lajeng nuluykeun ngawangun usaha pamasaran maranéhanana sabudeureun partnerships unggul.