Ngartos Spheres

SpheresÉta hurungna saeutik hokey nalika jalma-jalma ngajelaskeun Internét salaku Wéstosfir atanapi blogger salaku Blogosfera. Nanging, leres-leres aya lapisan anu jelas-jelas jelas. Nalika paningali halaman wéb anjeun teras-terasan tumuh, pangunjung mimiti nganjang dina frékuénsi anu langkung ageung sareng narik langkung seueur dolar.

Hésé pikeun rengat cangkang unggal lapisanana. Anjeun ngawangun halaman wéb atanapi blog sareng éta sering linggih kalayan teu aya pengunjung atanapi daya tarik dugi diondang di. Undangan éta datang ku situs wéb anu sanés, jarang ku cara anu sanés. Perusahaan média anu dikecualikeun. Perusahaan média parantos gaduh distribusi massal sahingga aranjeunna tiasa ngungkit distribusi éta pikeun ngawangun pondasi dina wéb.

Hanjakalna, média tradisional lambat diadopsi, sanaos, aranjeunna kedah mayar lumayan kanggo nampi deui sababaraha moméntum anu ilang. Jalma anu cukup untung meunang di wéb mimiti (sababaraha anu gaduh sareng paling henteu ngagaduhan bakat atanapi produk anu saé) masih nguntungkeun manpaatna. Aranjeunna mangrupikeun panaratas anu nyatakeun sahamna dina lahan anu sapinuhna ayeuna.

Ahli optimasi mesin pencari, blogger daptar anyar, sareng perusahaan e-commerce anu suksés ngartos yén cara ngawangun perusahaan internét anu suksés nyaéta lalaunan chip di unggal lapisan pikeun maju ka hareup. Seueur pelajaran anu dipelajari tina 'gelembung' anu munggaran mangrupikeun kalepatan anu dilakukeun ku seueur rockstars anu anom, sanaos henteu aya tungtungna tumpukan kas anu tihangna mimiti. Aranjeunna dugi di dinya mimiti pencét dina grafik, tapi aranjeunna henteu tiasa ngajantenkeun éta datang.

Wéb 2.0 panginten mangrupikeun gabungan tina téknologi sareng pangaruh sosial, tapi langkung seueur ngeunaan nginvestasikeun ibukota sareng ngagaleuh lapisan lapis bola. Anjeun tiasa tiasa ngarobih lapisan di ditu di dieu ku mayar éta, tapi anjeun kedah ngajaga popularitas anu énggal-énggal sareng teras ngadorong lapisan salajengna. Upami anjeun blogger anyar atanapi raksasa ecommerce anu berpengalaman, éta henteu robih. The "Web Cemetery" pinuh ku titik-titik koms anu henteu terang yén ieu mangrupikeun marathon sareng sanés sprint.

Perhatian sareng artos henteu disebarkeun merata. Perhatian dina wéb sakitar sami sareng umur 10 taun pinuh ku jajan sareng Mountain Dew dina pésta Ulang taun. Artos janten jauh langkung padet nalika anjeun caket caket tengah bunderan. Sateuacan wéb, kami henteu ngagaduhan aksés kana artos éta, urang bahkan henteu terang dimana éta ... butuh sababaraha pangaruh sareng konéksi pikeun ngikis. Butuh waktu milarian jalan anu leres sareng jalma-jalma anu leres. Dina wéb, éta béda-béda.

Webosfer ngantosan anu salajengna hal badag. Sakabéh infrastruktur aya dina tempat ngantosan sareng mendakan anu salajengna hal badag. Mesin pencari sareng téknologi sapertos Digg anu paling kawéntar. Google nyaéta ngawangun aplikasi unggal-unggal anjeun péngkolan ngajaga lapisan antara dirina sareng persainganna. Anjeun sareng kuring teu gaduh sumber daya pikeun bersaing sareng Google. Nanging, perusahaan individu mana waé anu henteu gaduh wéb atanapi tiasa aranjeunna bersaing sareng produk anu hébat, ideu anu saé sareng jalma-jalma anu kerja keras pikeun dibawa ka pasar.

Unggal kecap dina chip blog anjeun jauh dina lapisan salajengna. Unggal parobahan desain anu narik pengunjung anu sanés ngabantosan chip dina lapisan. Unggal perobihan pikeun ngaoptimalkeun blog anjeun papanggihan chip jauh. Unggal-unggal anjeun kéngingkeun trackback, kiripik jauh. Unggal anjeun masihan koméntar dina blog sanés, kiripik kiripik. Ti webosfir, ka blogosfér, dugi ka kéngingkeun pamiarsa, bahkan ngadamel A-List of blogger - perjalananna panjang. Tapi saha waé di antara urang tiasa hasil.

Hal anu sanés anu sanés ngeunaan hiji lingkungan nyaéta tarikan gravitasi janten langkung ageung nalika anjeun caket ka tengah. Hiji dinten blog anjeun dipeunteun 500,000 sareng genep bulan engké éta dina 5,000. Kaseueuran jalma bakal béak uap, béak ideu, béak artos, atanapi ngan saukur béak lagu na dina bagan.

Éta kuya sareng hare ... kuya ngagaduhanna! Tetep chipping jauh!

5 Komentar

  1. 1

    Perhaps with a bit of regret I see SEO/marketing/online business blogs (a generalized group) dominating the blogosphere. While promotional blogs make up only a small fraction of the amount of user generated content they are disproportionately represented in social search such as blog search, delicious & technorati.

    SEO’s naturally dominate the search engines, that is why they are called search engine optimizers. I’m not necessarily saying this is a bad thing, its just nice to have a balance.

  2. 2

    Very inspirational piece. I like the way you visualized the layers and the work we do that adds to the “chipping” of these layers.

  3. 3

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.