Faktor-Faktor Anu Pangaruh Kumaha Gancang Halaman anjeun Dimuat Dina Halaman Wéb anjeun

Faktor pikeun Laju Ngamuat Halaman Loka

Kami pendak sareng palanggan sudut pandang ayeuna sareng nuju ngabahas naon pangaruhna kagancangan beban halaman wéb. Aya perang anu lumangsung di Internét ayeuna:

  • Datang nungtut beunghar pisuil pangalaman - bahkan dina tampilan retina piksel anu langkung luhur. Ieu nyetir gambar anu langkung ageung sareng resolusi anu langkung luhur anu ukuranana kembung.
  • Mesin pencari nungtut ultra kaca gancang anu ngagaduhan téks pangrojong anu saé. Ieu hartosna bait berharga anu dihasilkeun dina téks, sanés gambar.
  • Otoritas milarian nuju disetir ku eusi anu luar biasa. Tanpa eusi anjeun dibagi, anjeun ngawatesan kamampuan na pikeun nyiptakeun backlinks sareng cutatan kana eusi anjeun ... nyetir milarian organik.

Éta kalakuan nyaimbangkeun pikeun perusahaan mana waé, janten hayu urang milarian cara mukaan halaman sareng dimana blokir jalanna.

  1. infrastruktur - Infrastruktur modéren nganggo serat pikeun konéktipitas gancang, drive solid-state, sareng CPU-speed tinggi pikeun ngajalankeun peralatan peruteutan, server wéb berbasis awan, sareng server basis data. Sajauh na, situs anjeun nampi kana peralatan énggal dina fasilitas énggal anu ngagaduhan konéktipitas anu unggul bakal nyayogikeun hasil anu pangsaéna.
  2. Resolusi domain - Nalika halaman dipénta, domainna direngsekeun ngalangkungan pangladén namina. Pamundut éta ampir instan, tapi anjeun tiasa nyukur sakedik waktos paménta ku ngamangpaatkeun jasa DNS dikelola.
  3. Optimisasi databés - Dina sistem manajemén kontén modéren, penting pisan yén databés anjeun dioptimalkeun pikeun ningkatkeun waktos anu diperyogikeun pikeun naroskeun sareng ngaréspon ku data ngeunaan kunjungan anu teu kakurung. Éta ogé prakték anu saé pikeun host databés dina sérver anu béda tina sérver wéb anjeun tapi dina lingkungan anu sami.
  4. beban balancing - Téhnologi aya pikeun nyebarkeun sababaraha sérver pikeun ngabagi beban anu datang tibatan aranjeunna ngan ukur nempatkeun beban sadayana dina hiji sérver. Téknologi ieu nawiskeun kasempetan pikeun teras nambihan langkung seueur server kana kolam renang anjeun nalika paménta terus tumuh ... sakapeung sacara real-time.
  5. Pamundut Halaman - Jalur saatos domain naroskeun sistem manajemen kontén atanapi sistem perdagangan anjeun pikeun kéngingkeun konténna. Indéks database anjeun sareng perangkat keras tiasa mangaruhan kana gancang-gancang eusi na dicandak.
  6. Page cache - Kaseueuran server wéb anu gaduh performa tinggi nawiskeun kamampuan pikeun ngaleos pamundut kana database sareng ngalayanan kontén tina cache.
  7. Permintaan Lulugu - Dina eusi halaman, ilaharna aya sumberdaya sapertos skrip sareng lambaran gaya anu dipénta sateuacan halaman dimuat dina panyungsi. Teuing sumberdaya tiasa ngajalankeun waktos beban halaman anjeun.
  8. Unsur Halaman - Browser biasana ngadamel pamundut deui sérver anu sami dina hiji waktos. Upami aya sababaraha domain atanapi subdomain, elemen tiasa dipénta sakaligus. Sababaraha perusahaan nyebarkeun sababaraha subdomain kanggo skrip, lambaran gaya, sareng média pikeun ngungkit cara panyungsi ngadamel pamundut éta. Upami anjeun ngamuat sababaraha skrip atanapi lembar gaya, ngagabungkeun kana sababaraha file pangsaeutikna bakal ningkatkeun kinerja ogé.
  9. Pangiriman Network eusi - Percanten atanapi henteu, géografi ngagaduhan peran dina waktos anu diperlukeun pikeun ngamuat situs anjeun. Upami anjeun caket kana sérver anjeun, éta gancang. Upami anjeun ngalangkungan buana, éta laun. A CDN tiasa ngaunduh gambar anjeun sacara régional sareng ngaladénkeunana gancang ka pemirsa.
  10. komprési - Server wéb anu ngempelkeun komprési gzip sumber wéb, gambar anu aya dikomprés, skrip sareng CSS anu dikecilkeun kanggo ngaleungitkeun rohangan luar sadayana tiasa gaduh paningkatan dramatis dina kagancangan beban halaman wéb.
  11. puguh Loading - Naha ngamuat gambar upami elemen na henteu leres-leres katingali dina hiji halaman? Upami anjeun perhatoskeun dina situs kami, nalika anjeun ngagulung ka handap halaman gambarna dimuat sakali éta kedah katingali tibatan sadayana sakaligus. Puguh loading tiasa nyepetkeun laju beban halaman wéb anjeun sacara signifikan.
  12. Pustaka anu Di-host - Situs sapertos Google ayeuna hosting perpustakaan dibagi pikeun perpustakaan JavaScript sareng font anu umum. Kusabab panyungsi cache sumberdaya ieu, sanajan anu datang datang pikeun situs anjeun pikeun pertama kalina - aranjeunna panginten parantos ngagaduhan perpustakaan anu disimpen di-cache sacara lokal.
  13. Loading Asynkron - Henteu sadayana kedah dimuat langsung dina hiji halaman. Unsur sapertos tombol bagi sosial, salaku conto, tiasa janten lambat sareng pajeg dina panyungsi. Jasa Manajemén Tag tiasa ngabantosan anjeun dina ngamuat sumberdaya saatos halaman réngsé tibatan ngalambatkeunana.
  14. Optimasi Mobile - Desain responsif, leres, sadaya ngamuk ayeuna pikeun nyayogikeun pangalaman pangguna anu konsisten henteu paduli viewport alat anjeun. Tapi éta ogé panginten tiasa ngalambatkeun nempoan telepon sélulér anjeun - dimana perséntase pangunjung anu datang bakal sumping.
  15. format video - Upami anjeun ngalebetkeun latar tukang pidéo kana situs anjeun, anjeun kedah mastikeun yén éta dioptimalkeun sareng dikomprés pikeun masing-masing peramban. Pidéo anu laun-laun tiasa nyéred waktos beban situs sareng ngaganggu pangunjung anjeun.

Ieu infographic énggal dikaluarkeun tina Instart Logika ngeunaan kumaha situs wéb parantos janten gendut, sareng pangaruhna.

Laju Ngamuat Website

One comment

  1. 1

    Sir,

    Kuring satuju sareng sadaya 12 poin anu ditetélakeun.

    Pikeun patalimarga halaman wéb anu ngembang, kuring nyarankeun pikeun ngalih tina hosting anu dibagi kana hosting VPS atanapi WordPress, bari nuturkeun kana naon anu didaptarkeun di luhur.

    Cheers,
    Skytech

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.