5 Kategori métrik Halaman Wéb Anu Kedah Anjeun Nganalisis

5 Kategori métrik Halaman Wéb

Munculna data ageung parantos nyandak seueur paguneman anu béda-béda perkawis analytics, nyukcruk sareng ngukur pamasaran. Salaku pamasar, urang pasti terang pentingna nyukcruk usaha urang, tapi urang tiasa kalebetkeun ku naon anu sakuduna urang lacak sareng naon anu sanés; naon, dina ahir poé, urang kedah nyéépkeun waktos urang?

Sedengkeun sacara harfiah aya ratusan métrik anu tiasa urang tingali, kuring malah bakal ngadorong anjeun fokus dina lima kategori métrik halaman konci sareng ngaidentipikasi métrik dina kategori éta anu penting pikeun bisnis anjeun:

  1. WHO nganjang halaman wéb anjeun.
  2. NAHA aranjeunna sumping kana situs anjeun.
  3. KUMAHA aranjeunna mendakan anjeun.
  4. NAON aranjeunna ningali.
  5. Dimana aranjeunna kaluar.

Sedengkeun lima kategori ieu nyederhanakeun naon anu urang nyobian ngukur nalika aya anu sumping kana situs kami, éta saéstuna langkung rumit nalika urang nyobian ngaidentipikasi metrik mana anu penting sareng mana anu henteu. Abdi henteu nyarios yén anjeun henteu kedah merhatoskeun rupa-rupa métrik, tapi sapertos naon waé dina pamasaran, urang kedah ngaheulakeun tugas sadidinten urang sareng, antukna, pelaporan urang, sahingga urang tiasa nyerna inpormasi anu bakal ngabantosan urang nyiptakeun strategi konvérsi.

Metrik Dina Unggal Kategori

Sedengkeun katégori anu cukup ngajelaskeun diri, métrik anu kedah dilacak dina unggal kategori henteu jelas. Hayu urang tingali sababaraha jinis métrik dina unggal kategori:

  • saha: Nalika sadayana hoyong terang idéntitas pasti saha anu sumping kana situsna, urang moal tiasa nampi inpormasi éta salawasna. Nanging, aya alat, sapertos milarian alamat IP, anu tiasa ngabantosan urang ngahususkeun wengkuan. Kauntungan pangbadagna tina lookup IP nyaéta yén éta tiasa nyaritakeun naon perusahaan anu nganjang kana situs anjeun. Upami anjeun tiasa ngalacak naon anu nganjang kana situs anjeun, maka anjeun hiji léngkah langkung caket pikeun ngaidentipikasi saha éta. Biasa analytics alat biasana henteu nyayogikeun inpormasi ieu.
  • kunaon: Naha batur datang kana situs anu subyektif, tapi aya métrik kuantitatif anu tiasa urang anggo pikeun ngabantosan naha éta. Sababaraha hal ieu kalebet: halaman anu dilongok, jumlah waktos anu dianggo dina halaman-halaman éta, jalur konvérsi (kamajuan halaman-halaman anu aranjeunna didatangan dina situs) sareng sumber rujukan atanapi jinis patalimarga. Ku ningali métrik ieu, anjeun tiasa ngadamel sababaraha asumsi logis ngeunaan kunaon datang ka situs anjeun.
  • Kumaha: Kumaha pangunjung halaman wé mendakan anjeun tiasa nunjukkeun SEM atanapi usaha sosial anjeun. Ningali kumaha carana bakal ngawartosan anjeun dimana usaha anjeun tiasa dianggo sareng dimana aranjeunna henteu, tapi éta ogé bakalan terang dimana anjeun olahtalatah suksés. Upami aya anu mendakan anjeun tina pamilarian Google sareng aranjeunna ngeklik tautan anjeun, anjeun terang yén aya anu dina basa anjeun maksa aranjeunna. Metrik primér didieu mangrupikeun jinis patalimarga atanapi sumber rujukan.
  • Naon: Naon anu ditingali ku pangunjung panginten anu paling langsung tina katégori ieu. Métrik utama di dieu nyaéta halaman anu dilongok, sareng anjeun tiasa leres-leres nangtoskeun ku inpormasi éta.
  • di mana: Akhirna, dimana anu datang ka luar tiasa nyarios dimana aranjeunna leungit minat. Tingali kana halaman kaluarna sareng tingali naha aya halaman anu terus muncul. Saluyukeun eusi dina halaman sareng teraskeun ngasah, utamina upami éta halaman badarat. Anjeun umumna tiasa kéngingkeun tempat anu nganjang tina inpormasi pangunjung tina umum analytics alat sapertos Google Analytics dina bagian jalur konvérsi.

Naha anjeun ningali masing-masing kategori ieu sareng nyaluyukeun eusi atanapi halaman wéb anjeun dumasar kana data anu bakal datang deui? Upami anjeun dievaluasi kana kinerja halaman wéb anjeun, maka anjeun kedahna.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.