Kami Ngageser Deui kana Bola Panon

lemmings1

Upami anjeun kagabung kana LinkedIn, Twitter, Facebook, atawa Youtube, anjeun bakal mendakan antarbeungeut pangguna anjeun sok kalebet saran pikeun jalma sanés pikeun ngahubungi atanapi nuturkeun.

Abdi mendakan ieu ngaganggu.

Kuring henteu nyungkeun alesan ieu, ogé. Kuring teras-terasan ngagedéan nuturkeun online kuring sareng ngamajukeun unggal kasempetan anu kuring gaduh. Buka situs naon waé sareng perusahaan atanapi jalmi anu milari otoritas online, sareng anjeun bakal ningali aranjeunna nyungkeun langkung seueur pengikutna. Éta kaluar kontrol.

Dina waktos anu sasarengan, jalma sapertos Facebook pura-pura prihatin ngeunaan privasi anjeun - nyayogikeun pedoman privasi yén anjeun ngan ukur kedah nyambung sareng Kulawarga sareng Babaturan. Leres? Teras kumaha carana Facebook sok nyarankeun yén kuring ngahubungi jalma anu éta teu kulawarga kuring jeung anu teu réréncangan abdi?!

Twitter, di sisi anu sanésna, lumayan terang pisan ngeunaan naon anu aranjeunna nyobian. Dina pedoman privasi aranjeunna, aranjeunna nyatakeun, "Kaseueuran inpormasi anu anjeun pasihkeun ka kami mangrupikeun inpormasi anu anjeun naroskeun ka kami pikeun umum." sareng aranjeunna ngawartosan anjeun yén aranjeunna, mémang, ngadorong eusi éta ka dunya sacara real-time.

Nalika palanggaran kaamanan sareng inpormasi privasi janten beuki nyebar dina média sosial, pangjurung ieu pikeun ngembangkeun jaringan dulur ku jilid anu kedah dirobih. Kitu ogé, manpaatna leuwih kacamata perlu agrésiputipikasi ku para pemasar. Kami ngageser langsung kana modeu 'bola mata' nalika ngeunaan média sosial. Média tradisional nyatakeun angka-angka ageung salamina sareng éta henteu kantos hasil.

Saha waé anu tiasa nipu sareng nambihan nambihan puluhan atanapi ratusan rébu pengikut (angkat milari jalma anu teu ngagaduhan kawenangan sareng langkung ti saratus rébu pengikut sareng mimitian nuturkeun sadaya pengikutna - kuring bakal ngajamin seuseueurna bakal nuturkeun anjeun deui). Sakali anjeun ngalakukeun, anjeun geuwat milarian salaku pangaruh ku sababaraha aplikasi online - bahkan algoritma anu canggih sapertos Klout nuju dimanipulasi.

Ayeuna sakumaha kaganggu kuring, éta kaulinan anu urang ayeuna. Upami palanggan kuring badé bersaing sareng kuring badé nyobian ngahontal sareng ngical langkung seueur deui, kuring ogé bakal maénkeun kaulinan. Kuring ogé badé nyarankeun yén palanggan kuring tumuh di handap ieu. Nalika rerencangan ti perusahaan nembé naros ka kuring kumaha cara ngabahas Twitter, kuring masihan anjeunna tilu nasihat:

  1. Nyayogikeun nilai pikeun pengikut anjeun.
  2. Nyarios nalika aya hal anu pantes dibahas.
  3. Upami jalma henteu nuturkeun anjeun, maka mésér sababaraha pengikut pikeun ngaluncurkeun handap ieu.

Siap suci, naha kuring saleresna mamatahan ka batur mésér pengikut? Leres, leres. Kunaon Kusabab anjeun tetep nuturkeun jalma anu ngagaduhan pengikut ageung sanés paduli ngeunaan patalina eusi na. Henteu anjeun sadayana, tangtosna, tapi seuseueurna anjeun. (PS: Aya résiko kaasup pikeun mésér pengikut ... upami anjeun ngabandungan dina média sosial, aranjeunna bakal angkat. Éta sanés résiko ageung, janten, saréréa ngalaksanakeunana ayeuna.)

Antukna, urang bakal ngahontal titik jenuh dimana sadaya jelema nuturkeun saha waé anu ngawangkong ngeunaan naon-naon sareng sedengna bakal disiksa sareng dikurangan sapertos urang parantos ngalakukeun unggal média tradisional anu séjén dina jaman baheula. Dina waktos éta, para pemasar bakal hilap ngeunaan jilid sareng mimitian meta jawab pikeun sponsor sumber média sosial sareng pemirsa anu relevan.

Dugi ka éta, sigana urang bakal tetep ngumpulkeun bola panon.

Naon anu anjeun pikirkeun?

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha komentar data anjeun diolah.